Najboljša Keno Loterija v 2022/2023

Keno je ena najstarejših iger v sodobnih igralnicah. To je vrsta iger na srečo, ki je priljubljena v mnogih delih sveta. Čeprav ni med najbolje plačanimi loterijami, se igra še vedno drži proti MegaMillions in Powerball. Igra obstaja že skoraj 2000 let, pogosto se spreminja po imenu in obliki. V igri so običajno številke 1-80. Igralci, ki kupujejo vstopnice za Keno, obkrožijo številke, za katere pričakujejo, da se bodo pojavile v žrebanju.

Nato plačajo svoj vložek glede na število opravljenih izbir. Sledi žrebanje, med katerim zmagovalne številke prejmejo izplačila. Obstaja več oblik Kena, o katerih bomo razpravljali kasneje v tem članku. Pojav spletnih iger in loterij je povzročil nekaj sprememb v načinu igranja kena.

Najboljša Keno Loterija v 2022/2023
Kje kupiti vstopnice za Keno
Kje kupiti vstopnice za Keno

Kje kupiti vstopnice za Keno

Keno je na voljo v fizičnih in spletnih loterijah in igralnicah. Ponujajo tudi nekatere državne loterije igra. V ZDA, na primer, lahko igralci uživajo v Kenu v 16 državah (od leta 2017). Med njimi so Ohio, Maryland, Michigan, Georgia, Kansas in Washington.

Igralci lahko vstopijo v prostore teh ponudnikov in kupijo fizične vstopnice za Keno. Vendar se ta članek bolj osredotoča na to, kako igrati Keno. Večina teh fizičnih loterij in državnih loterij ima spletne različice, kjer lahko igralci kupijo vstopnice na svojih spletnih mestih. Spletna srečka ima prav toliko moči kot fizična. V Avstraliji obstaja spletna stran, ki je namenjena samo Kenu.

Lepota spletne loterije je v tem, da lahko kupiš spletno srečko, tudi ko je stran od regije loterije. Pri državnih loterijah pa je treba biti previden. Nekateri od njih imajo stroge predpise glede dobitkov zunanjih oseb. Na primer kazenski davki na dobitke.

Kje kupiti vstopnice za Keno
Zgodovina Kena

Zgodovina Kena

Keno je darilo Kitajcev svetu iger na srečo; eden izmed mnogih. Legenda pravi, da so jo igrali pred skoraj 2000 leti. Njegovi prihodki naj bi pomagali pri gradnji Velikega kitajskega zidu. Igra je bila tako priljubljena, da so bile bele golobe uporabljene za pošiljanje Keno rezultatov v vasi, kar je imelo za posledico sklicevanje na igro kot pai-ko p'iao (kartica za bel golob). Igro so imenovali tudi baige piao.

Kitajski priseljenci so igro odnesli s seboj v Združene države, kjer se je hitro prijela. Njegovo ime se je hitro razvilo po uvedbi v zgodnjem 19. stoletju. Do leta 1886 je bil v Teksasu zelo pogost. Takrat je 80 znakov dobilo imena konj, da bi se izognili kršenju državnih zakonov o igrah na srečo. Znaki so se po razveljavitvi teh zakonov vrnili nazaj na številke.

Zgodovina Kena
Ali je Keno zakonit?

Ali je Keno zakonit?

Keno je zakonit v večino delov sveta. Tudi na nekaterih mestih, kjer se igranje na srečo ne strinja, se Keno obravnava kot zabavno igro. Dejstvo, da ga lahko ponudijo državne loterije, mu daje prednost tam, kjer nekatere druge loterijske igre morda ne bodo preživele. Vendar je igra naletela na zakon. Leta 1996 je kalifornijsko sodišče na primer prepovedalo keno in izjavilo, da to ni prava loterija.

Rast spletnih iger na srečo je povzročila tudi sive površine, ki jih Keno lahko zakonito izkorišča. Marsikje so spletne igre na srečo večinoma neregulirane. Igralci morajo le vedeti, kako kupiti loterijsko vstopnico na spletu in lahko vlagajo v offshore spletno loterije, tudi če na njihovem območju ni loterije Keno.

Na splošno pa je bil svet prijazen do igre Keno.

Ali je Keno zakonit?
Kako igrati Keno

Kako igrati Keno

Enostavnost Kena je verjetno eden od razlogov za njegovo priljubljenost. Ima slog igre, podoben bingu, in precej podobna pravila. Vendar pa imajo lahko posebne loterije svoje različice nekaterih Keno pravil, npr. določanje roba hiše.

Za stavo igralci Keno izberejo do 20 številk med 80 razpoložljivimi možnostmi. Posamezne loterije določajo največje število izbir, ki jih lahko naredi kateri koli igralec. Vsak igralec nato plača znesek vložka za vsako od številk.

Med žrebanjem se med 80 možnostmi naključno izbere 20 številk. To je mogoče storiti fizično (na primer v spletni loteriji v živo) ali z uporabo generatorja naključnih števil (RNG). Igralci nato prejmejo izplačila za številke, ki se ujemajo s tistimi, ki so bile izbrane v žrebanju.

Vsaka loterija določi svojo tabelo izplačil, ki določa, koliko igralci prejmejo za zmagovalne številke. Izplačilna tabela določa osnovno stopnjo izplačil. Izplačilo se nato izračuna tako, da se ujemajoče se številke (zadetek) in igralčevo stavo pomnožijo z osnovno stopnjo hiše. Zaradi tega lahko nekatere loterije plačajo različne zneske za enako število zadetkov. Nekateri dejansko plačajo več za manj zadetkov.

Loterije ponujajo tudi jackpote, ki temeljijo na izbranem številu zadetkov, npr. jackpot 7 zadetkov.

Kako igrati Keno
Kakšne so možnosti za zmago v Kenu?

Kakšne so možnosti za zmago v Kenu?

Obstajajo tri različice Kena - kartice za praske, video Keno in risbe v živo. Vsak od teh ima različne možnosti. Poleg tega imajo lahko enake različice Keno različne kvote v različnih loterijah. To je posledica različnih algoritmov RNG in različnih plačilnih tabel različnih ponudnikov Keno.

Na splošno pa se Keno šteje za igro s slabimi kvotami, tudi če dobiš loterijsko vstopnico na spletu zaradi visoke prednosti v vseh različicah.

Pick-7 in Pick-8 sta najbolj priljubljeni igri med igralci Keno. Ponavadi osvojijo več nagrad, vendar je manj verjetno, da bodo zadeli jackpot. Izbori v srednjem rangu imajo vedno najugodnejše kvote za igralce. Običajno so to pick-4, 5 in 6. Zaradi razlik v algoritmih je priporočljivo preveriti tabelo izplačil in kvote pri vsaki spletni loteriji, ki jo igralec igra.

Mnogi igralci video keno raje igrajo igre Pick 7 ali Pick 8. Ne osvojijo jackpotov, dobijo pa manjše nagrade. Prav tako kvote niso odvisne od tega, ali se kdo odloči igrati Keno na spletu ali brez povezave.

Kakšne so možnosti za zmago v Kenu?
Možnosti izplačila, če osvojite Keno

Možnosti izplačila, če osvojite Keno

Kot že omenjeno, možnosti plačila razlikujejo od ponudnika do ponudnika. To je posledica razlik v pravilih plačilne tabele v vsaki loteriji. Pri nekaterih več zadetkov pritegne manjša izplačila kot manj izplačil. Pomembna je tudi stava, ki jo je dal igralec.

Svoboda, ki jo imajo loterije pri oblikovanju pravil loto, otežuje določitev določene formule za izplačilo. Vendar je pomembno, da vsak zadetek pritegne zmago, čeprav lahko to povzroči, da igralci dobijo manj od tistega, na kar stavijo. Skrivnost je v tem, da pred igranjem razumete igralniško mizo. Na srečo so plačilne tabele enostavne in razumljive.

Možnosti izplačila, če osvojite Keno
Nasveti in triki za igranje Keno

Nasveti in triki za igranje Keno

Podobno kot pri kvotah ni lahko najti nepremagljivih trikov, kako igrati Keno, tako na spletu kot brez povezave. En trik pa je, da dosledno igrate v enem spletna stran za loterije. To pomaga razumeti njihovo plačilno tabelo in ustrezno igrati.

Kenovi rezultati so neodvisni, zato iskanje zaporedja ne pride v poštev. Kdor govori o trdni strategiji Keno, samo piha vroč zrak. Igranje številnih iger bi bilo najboljše potovanje, vendar to nikoli ni dobra strategija za denarnico za igre na srečo.

Igranje več kart v vsaki igri razširi tveganje in poveča možnosti za zadetek. Na ta način, tudi če se loterija plača za manj zadetkov, je mogoče igrati veliko številk, ne da bi dobili preveč zadetkov. Redno igranje lahko pomaga tudi igralcu, da bolje razume tabele izplačil, kar pomeni, da lahko bolje sprejema strateške odločitve.

Nasveti in triki za igranje Keno