Keno vodnik za začetnike

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Keno je igra v slogu loterije, ki jo igralci pogosto spregledajo. Na voljo je v številnih spletnih igralnicah in deluje kot bingo. Igralci morajo izbrati od enega do desetih številk iz tabele, ki vsebuje števila od ena do osemdeset. Dobitek se določi glede na število izbranih številk, ki se ujemajo z izžrebanimi. Naša ekipa strokovnjakov za igralniške igre vas lahko nauči igrati keno. Z vajo lahko izboljšate svoje keno sposobnosti in uživate v prednostih zmage.

Keno vodnik za začetnike

Hitra Keno zgodovina

Keno je stavna igra, ki je dosegla različne dele sveta, vključno z Azijo, Južno Afriko, Avstralijo in Ameriko. Njegov izvor je mogoče izslediti nazaj na Kitajsko, kjer so ga sprva imenovali "baige piao" ali "pai-ko p'iao", kar pomeni "vstopnica za belega goloba". Igra se je razvila iz tekmovanja v stavah, ki je vključevalo golobe poštne golobe. Ko so ljudje igrali kitajski keno, so izbrali nekaj podrobnih znakov iz "Knjige tisočerih znakov" (ali "Qianziwen"), mistične knjige, ki je stara več kot 2000 let.

Po nekaterih virih je general Cheung Leung ustvaril Keno med bitkami dinastije Han, da bi zbral sredstva za gradnjo Kitajskega zidu in podprl kitajske vojake v boju proti severnim zavojevalcem. Takrat so bile loterije nezakonite, zato so udeleženci številke zamenjali z nazivi dirkalnih konjev.

Keno je postal priljubljen v ZDA, zlasti v Renu v Nevadi, kamor je prišel leta 1933 s Kitajske. Sedanje ime "keno" izhaja iz francoske in latinske besede "quine" oziroma "quini", ki se nanašata na pet srečnih števk vsakega udeleženca. Kombinacija teh števk je povzročila ameriško ime za igro.

Leta 1951 so bili predpisi Nevade spremenjeni, da bi keno dovolili kot dovoljeno igro v slogu loterije. Danes je keno igra ugibanja dobitnih številk in ostaja priljubljena oblika zabave.

Osnove igranja Kena

Keno je priljubljena igra na srečo v slogu loterije, ki jo pogosto najdemo v sodobnih igralnicah in jo ponujajo tudi v nekaterih državnih loterijah. Tukaj je osnovni vodnik za igranje:

⭐️ Izberite svoje številke: V Kenu izberete številke iz skupine, ki se običajno giblje od 1 do 80. Število izbir, ki jih lahko naredite, je različno, običajno pa lahko izberete od 1 do 10 ali 20 številk.

⭐️ Stavite: Ko izberete svoje številke, položite stavo. Znesek, ki ga lahko stavite, ima pogosto najnižjo in najvišjo omejitev, ki jo določi igralnica ali loterija.

⭐️ Žreb: Igra nato naključno izžreba določeno število dobitnih številk. Tudi ta številka se spreminja, vendar je pogosto 20.

⭐️ Preverite dobitke: Zmagate, če se določeno število vaših izbranih številk ujema z zmagovalnimi številkami. Več številk se ujema, večja je nagrada. Izplačila se razlikujejo glede na to, koliko številk ste izbrali, koliko od teh številk je bilo zadetih in pravila stav za določeno igro Keno, ki jo igrate.

⭐️ Pogostost iger: V igralnicah se igre Keno pogosto izvajajo vsakih nekaj minut, medtem ko imajo državne loterije lahko dnevna ali tedenska žrebanja.

⭐️ Kvote in strategije: Možnosti, da zadenete vse svoje številke v Kenu, so precej visoke, zato se na to običajno gleda kot na igro na srečo. Ni prave strategije, ki bi lahko znatno povečala vaše možnosti za zmago, saj so številke izžrebane naključno.

Ne pozabite, da je treba Keno, tako kot vse oblike iger na srečo, igrati odgovorno in pomembno je, da se zavedate možnosti in dejstva, da gre za igro, ki temelji bolj na sreči kot na spretnosti.

Kako igrati keno – vodnik po korakih

Eden najbolj priljubljenih načinov uživanja v tej loterijski igri je igranje Kena na spletu. Tukaj je priročen vodnik za igranje kena.

  1. Poiščite zanesljivo spletno igralnico in se ji pridružite. Za informacije obiščite spletna mesta, kot sta LottoRanker in CasinoRank, in se takoj prijavite. Keno lahko igrate na spletu tako, da začnete igro, ki vam je všeč.
  2. Prevzemite svojo številko na virtualni keno kartici. Od vas je odvisno, ali jih želite klikniti ali uporabiti samodejno izbiro. Odvisno od igre boste lahko izbrali od dve do dvajset možnih možnosti, od enega do 80. Recimo, da želite igrati keno in kot svoja mesta izbrati deset naključnih številk.
  3. Določite svoje stave. Svojo stavo lahko prilagodite z gumbi, ki jih običajno najdete na dnu strani. V večini iger se to giblje med 50 in 5 USD. Če šele začenjate, je en sam dolar odlična začetna točka. Nekatere igre lahko vključujejo možnost množitelja.
  4. Igraj igro. Začnite igro s klikom na možnost "Play" ali "Draw". Generator naključnih števil (RNG) izbere 20 številk in jih označi na spletni kartici keno. Obstajajo igre keno, kjer lahko začnete več polnih rund.
  5. Preverite rezultate. Če dosežete določen znesek, dobite nagrado. V nekaterih igrah lahko dobite med 1x in 10.000x na vašem vložku za tri ujemajoče se številke. Vsaka različica Kena ima svoj niz kvot in nagrad.

Kvote v Keno

  • Izbiranje pravilnih številk: Verjetnost, da boste zadeli vse svoje številke v Kenu, je izjemno nizka. Na primer, če izberete 6 številk, je verjetnost, da bo izžrebanih vseh 6, približno 1 proti 7.752. Več številk kot izberete, daljše so kvote, ki zelo hitro dosežejo astronomske ravni.
  • Pogostost zadetkov: Možnosti, da boste dosegli določeno število izbir, se prav tako zelo razlikujejo. Na primer, zadetek samo 1 številke od 6 izbranih ima lahko razumne možnosti, medtem ko bo zadetek 5 od 6 veliko manj verjeten.
  • Skupne kvote: Vsaka igralnica ali loterija ima svojo izplačilno tabelo, ki narekuje kvote in izplačila za različne scenarije. Pomembno je, da se s tem seznanite pred igranjem.

Tukaj je tabela, ki razčlenjuje vaše možnosti za zmago glede na skupno število zadetkov:

# pravilnih ujemanjIzračunane kvote
01 v 843.380
11 v 86.446
21 v 20,115
31 v 8,009
41 v 4,877
51 v 4,287
61 v 5,258
71 v 8,826
81 v 20,055
91 v 61.420
101 v 253.801
111 v 1.423,822
121 v 10.968,701
131 v 118.084.920
141 od 1.821.881,628
151 od 41.751.453,986
161 od 1.496.372.110,872
171 od 90.624.035.964,712
181 v 10.512.388.171.906,553
191 od 2.946.096.785.176.811.500
201 od 3.535.316.142.212.173.800.000

Keno strategije in nasveti

Če se želite naučiti pogosteje zmagovati v igrah keno, poiščite strategijo igre keno, ki bi lahko bila koristna. Tukaj so najboljši keno spletni nasveti in metode za povečanje vaših možnosti za zmago.

1. Izberite igre z najvišjimi izplačili

Vedno iščite keno igre z največjimi nagradami. Povsem naravno je, da želite čim bolj povečati svoje možnosti za dobitek z vložki, ki ste jih pripravljeni postaviti.

Morda verjamete, da so cene keno enake, vendar je to le redko res. Preden začnete, ocenite nagrade igre.

Če iščete višje nagrade, poskusite spletno igralnico namesto fizične igralnice. Torej, če je to vaš primarni cilj pri igranju kena, je najbolje, da igrate keno na spletu.

2. Ne izberite več kot osem številk

Guruji iger na srečo splošno priznavajo izbiro med štirimi in osmimi številkami kot optimalno strategijo igre keno. Najboljše možne kvote so znotraj tega razpona, kot je prikazano v zgornji tabeli.

Izraz "keno" v francoskem izvoru pomeni "pet dobitnih številk", kar lahko ponudi nekaj vpogleda v to, zakaj je izbiranje številk med tem razponom najboljša strategija: razpon med kvotami je od štiri do osem. Izberite preveč ali premalo številk in vaše možnosti za zmago se dramatično zmanjšajo.

3. Ne prizadevajte si pridobiti prednosti

Ničesar ne morete storiti, da bi zmanjšali prednost hiše v keno igri, ki je slavno visoka. Ker ni pravega vodnika o tem, kako igrati igro keno, ki bi vam dala prednost ali uporabila skrivno strategijo za pridobitev prednosti, bodite previdni, če kdo trdi drugače.

Torej, tega ne jemljite kot strategijo keno igre o tem, kaj storiti, da izboljšate svoje možnosti, temveč kot nasvet, česa ne storiti.

Ne poskušajte se naučiti kakršnih koli posebnih metod ali izkoriščanj, ker vas bo to odvrnilo od iskanja uporabne strategije keno igre, kot so tiste, ki so obravnavane zgoraj.

4. Brezplačno vadite svojo strategijo igre Keno na spletu

Čeprav morda ne obstaja določen način za izboljšanje vaših veščin keno igre, boste z brezplačnim igranjem igre na spletu našli pravo strategijo igre keno zase.

Ta nasvet je še posebej koristen za amaterje, saj morate zagotoviti, da razumete vse mehanike igre, preden igrate na srečo za pravi denar. Keno lahko igrate na spletu v brezplačnih demo načinih v številnih spletnih igralnicah.

Čeprav keno ni zelo težka igra, je še vedno dobro, da si privoščite nekaj proste vaje, preden stavite za denar.

Končne misli

Zdaj dobro razumete, kako igrati keno, zahvaljujoč našemu izčrpnemu vodniku. Ste pripravljeni svoje novo pridobljeno znanje uporabiti v praksi in se poigrati s svojimi idealnimi keno številkami? Vaše srečne številke so morda povezane s pomembnimi dogodki v vašem življenju ali pa temeljijo na številkah, ki so bile najpogosteje izžrebane v igri keno. Bistvo je, da ste zdaj dobro pripravljeni za igranje kena na spletu v vrhunski igralnici.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kaj je Keno?

Keno je igra na srečo v slogu loterije, ki jo najdete v številnih igralnicah in jo ponujajo nekatere državne loterije. Igralci izberejo številke iz niza, običajno od 1 do 80, in zmagajo glede na to, koliko njihovih izbranih številk se ujema z naključno izžrebanimi številkami.

Kako igrate Keno?

Če želite igrati Keno, izberite število števk (običajno med 1 in 20) iz skupine od 1 do 80. Stavite, nato počakajte, da igra izžreba niz zmagovalnih številk. Vaš dobitek je odvisen od tega, koliko vaših številk se ujema z izžrebanimi številkami.

Kakšne so možnosti za zmago v Kenu?

Možnosti za zmago v Kenu se zelo razlikujejo. Na primer, zadetek vseh 6 od 6 izbranih številk ima približno 1 proti 7752 možnosti. Več številk kot izberete, višji je potencialni dobitek, a nižje so možnosti, da boste zadeli vse svoje številke.

Ali obstajajo strategije za izboljšanje zmagovalnih možnosti v Kenu?

Keno je igra na srečo in nobena strategija ne more zagotoviti zmage. Nekateri igralci izberejo številke, za katere menijo, da jih je treba izžrebati, ali uporabijo osebno pomembne številke, vendar te metode statistično ne povečajo možnosti za zmago.

Ali je v Kenu bolje igrati manj ali več številk?

Igranje med 4 in 8 številkami se pogosto šteje za optimalno v Kenu. Ta razpon ponuja najboljše razmerje med verjetnostjo, da dosežete svoje številke, in potencialnim izplačilom.

Ali lahko igrate Keno na spletu?

Da, Keno je mogoče igrati na spletu. Številne spletne igralnice ponujajo igre Keno, kjer lahko digitalno izbirate številke in stavite, pri čemer igra uporablja generator naključnih števil za žrebanja.

Kako izberete Keno številke?

Svoje Keno številke lahko izberete ročno ali uporabite funkcijo samodejne izbire, ki je na voljo v večini spletnih iger Keno. Nekateri igralci izbirajo številke na podlagi osebnega pomena, drugi pa naključno.

Kakšna je prednost hiše v Kenu?

Prednost hiše v Kenu je običajno visoka, pogosto med 20-30 %. To pomeni, da je igra bolj naklonjena igralnici kot nekaterim drugim vrstam iger na srečo.

Ali lahko igrate Keno brezplačno na spletu?

Da, številne spletne igralnice ponujajo brezplačne demo različice Kena. To je odličen način za začetnike, da razumejo mehaniko igre, ne da bi tvegali pravi denar.

Kaj morajo začetniki vedeti, preden igrajo Keno?

Začetniki bi morali vedeti, da je Keno predvsem igra na srečo z visokimi kvotami proti velikim dobitkom. Pomembno je, da igrate odgovorno, v okviru svojih zmožnosti in za zabavo, ne pa kot način zaslužka. Pred začetkom je ključnega pomena tudi razumevanje pravil igre in strukture izplačil.