Loterija

Loterija je oblika iger na srečo, na katero močno vpliva naključje. Ta igra je zelo znana po vsem svetu, saj imajo igralci loterije možnost zadeti ogromno denarja. Vendar pa je možnost za zmago na loteriji izjemno nizka, le upamo lahko.

Tako kot pri drugih oblikah iger na srečo ponudniki ponujajo veliko različnih priložnosti, ko gre za igranje loterije. Na spletu je na voljo na stotine loterij za lokalne in mednarodne trge. Seveda je vsaka loterija edinstvena in ponuja posebne funkcije. Če iščete spletno loto, je tukaj nekaj najboljših možnosti:

Loterija
EuroMillions

EuroMillions je loterija brez povezave in spleta, ki se igra hkrati v devetih evropskih državah (Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Luksemburg, Portugalska, Španija, Švica in Združeno kraljestvo). Žrebanja potekajo dvakrat na teden; jackpot ne bo nikoli nižji od 17 milijonov evrov in se lahko dvigne tudi do 230 milijonov evrov. poleg tega različne države izvajajo dodatne igre, za katere je vstop omejen na zadevno državo.

Prikaži več…
EuroJackpot

Sodobni igralci loterije imajo veliko možnosti, s katerimi bi lahko dosegli velik dobitek. Zlasti Eurojackpot je v zadnjih letih obračal glave iz vseh pravih razlogov. Ni presenetljivo, da igralci zdaj skočijo na priložnost, da preizkusijo Eurojackpot in line. Eurojackpot je verjetno ena najmlajših loterij na svetu. Poleg svoje manj kot desetletne prisotnosti v svetu spletnih loterij je Eurojackpot izstopal po podelitvi nekaterih največjih loterij v Evropi. Poleg neverjetnega loterijskega jackpota so njegove ugodne kvote nedvomno izjemna atrakcija.

Prikaži več…
Powerball

Ena največjih loterij danes je Powerball, prej znan kot Lotto America. Loterijo vodi neprofitna organizacija, ki jo sestavlja več ameriških korporacij in lobistov, ki delujejo pod enim okriljem, imenovanim Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball je na voljo v 45 državah v ZDA in okrožju Columbia, Ameriških Deviških otokih in Portoriku. 

Prikaži več…
Mega Millions

V tem priročniku o loteriji Mega Millions izvedite vse o stavah na eno največjih loterij v Združenih državah. Največji dobitek Mega Millions je znašal ogromnih 1,537 milijarde dolarjev. Za začetek je Mega Millions spletna loterija, ki je na voljo igralcem v 45 zveznih državah Združenih držav, poleg okrožja Columbia in Deviških otokov Združenih držav Amerike. Na žalost trenutno Mega Millions ni na voljo v petih državah; Alabama, Havaji, Aljaska, Utah in Nevada.

Prikaži več…
Lotto 6/49

Lotto 6/49 je ena od 3 nacionalnih loterijskih iger v Kanadi. Je medpokrajinska in je registrirana pri Medprovincialni loteriji. Ko je bil prvič predstavljen, je začel revolucijo loterije v Kanadi; ker je igralcu omogočalo izbiro želenih številk, so vnaprej natisnjene srečke počasi začele izginjati. 

Prikaži več…
Joker

Joker je priljubljena in razburljiva loterija, ki je na voljo v različnih državah po vsej Evropi. To je dobro znana in zelo priljubljena igra, ki obstaja že vrsto let. Tri takšne države, ki imajo trenutno loterijo Joker, so Madžarska, Romunija in Danska. Igralci izberejo 5 številk in 6. številko "Jokerja" za igro. Jackpoti so lahko ogromni – nagrada se vrti, dokler ni zmagovalca. Zahvaljujoč razvoju spletnih iger na srečo lahko kupite vstopnice za spletno igranje Jokerja za igre Joker na Madžarskem, v Romuniji in na Danskem iz številnih spletnih virov, kot so multilotto.net, thelotter.com in danskelotto.com. 

Prikaži več…
Mega Sena

Mega-Sena je uvrščena kot največja loterija v Braziliji. Igralnica deluje že več kot dve desetletji pod vodstvom Caixa Economica Federal Bank. Kljub temu, da ima sedež v Braziliji, loterija omogoča igralcem z vsega sveta, da preizkusijo srečo. To je omogočeno z nakupom srečk na spletu. Loterija pritegne številne igralce, in to z dobrimi razlogi, kot bo poudarjeno v tem članku.

Prikaži več…
La Primitiva

La Primitive, kar pomeni 'Primitiv', je verjetno najstarejša loterija na svetu iz leta 1763. Je s svojimi dvotedenskimi žrebanji zelo priljubljena med španskimi državljani in igralci z vsega sveta. Ima zagotovljen jackpot v višini 3 milijone evrov, ki se v resnici izkaže, da je višji od tega zaradi neomejenih prevračanj brez omejitve jackpota. 

Prikaži več…

BonoLoto

Kako igrati loto na spletu
Kako igrati loto na spletu

Kako igrati loto na spletu

Igranje lota na spletu je precej enostavno. Glavna stvar, ki jo morajo igralci upoštevati pred nakupom vstopnice, je njihova upravičenost. Spodaj so glavni koraki, ki jih morate upoštevati.

Izberite najboljše mesto za loterijo

Prvi korak vključuje izbiro mesta loterije. Upoštevati je treba številne možnosti, zaradi katerih je lahko odločitev nekoliko zahtevna.

Večina igralcev svojo odločitev običajno utemelji na znesku jackpota, ki je na voljo v času igranja. Vendar bi morali igralci upoštevati tudi zmagovalne kvote, da povečajo svoje zmagovalne možnosti. Spletni igralci lota bi morali skrbno preučiti, da zagotovijo, da je izbrano mesto loterije zakonito.

Izberite prave loterijske številke

Naslednji korak je izbira loterijskih številk. Na večini spletnih mest je postopek enostaven in hiter, saj ne vključuje čakanja v čakalnih vrstah, kot je običajno pri nakupu pri lokalnem prodajalcu. Igralci morajo le izbrati zmagovalne številke in potrditi svojo izbiro.

Izbirni postopek se lahko glede na uporabniški vmesnik nekoliko razlikuje na različnih spletnih mestih loterije. Nekatera spletna mesta loto ponujajo možnosti takojšnje naključne izbire, ki jih lahko igralci uporabijo. Vključno z spletni kalkulator loterijskih številk za vaše loterijsko potovanje. Ta nasvet vam bo pomagal izbrati prave številke.

Kupite srečko

Ko je vse ostalo opravljeno, lahko igralci vplačajo svoje srečke. Različna spletna mesta z loterijo ponujajo veliko različnih možnosti plačila. Igralci lahko izberejo tisto možnost plačila, ki jim ponuja največ udobja. Upoštevajte, da lahko nekatere možnosti plačila zahtevajo transakcijsko provizijo. Ko je plačilo uspešno, bodo kupljene vstopnice pripravljene.

Spremljajte žrebanja lota

Zadnji korak vključuje preverjanje žrebanj da ugotovite, ali imajo kupljene vstopnice zmagovalne številke. Igralci zmagajo, če se številke, ki so jih izbrali, ujemajo s številkami žrebanja. V večini primerov je poleg jackpota običajno več nagradnih stopenj.

Nekaj, kar je treba opozoriti, je, da lahko igralci običajno kupijo toliko srečk, kot želijo, kar lahko pomaga povečati možnosti za dobitek. Napake, storjene pri izbiri številke, gredo na splošno za stroške igralca.

Kako igrati loto na spletu
EuroMillions

EuroMillions

EuroMillions je bil predstavljen februarja 2004 kot transnacionalna loterija, prvo žrebanje pa je bilo 13. istega meseca. Igra od igralcev zahteva, da pravilno napovejo sedem številk, da osvojijo glavni dobitek. Pet izbranih številk je treba izbrati od 1 do 50. Preostali dve številki, imenovani številki srečne zvezde, sta izbrani iz skupine samo 12 številk.

Dandanes žrebanja običajno potekajo dvakrat na teden, ob torkih in petkih zvečer. Žrebanje poteka v Parizu. Za sodelovanje morajo igralci kupiti vstopnice na spletu ali v pooblaščenih trgovinah. Ni omejitev glede državljanstva igralcev, če so igralci starejši od 18 let.

EuroMillions
Powerball

Powerball

Powerball je najbolj priljubljena loterijska igra v Združenih državah, ki jo usklajuje Multi-State Lottery Association. Prvo žrebanje loterije je bilo aprila 1992. Žrebanja so bila vsa leta dvakrat tedensko do 23. avgusta 2021, ko je bilo dodano tretje tedensko žrebanje.

Najmanjši glavni dobitek Powerball je običajno 20 milijonov dolarjev. Zmagovalci imajo možnost izplačila ustreznega zneska v enkratnem znesku ali v postopnih obrokih. Znesek pavšalne opcije je zaradi obdavčitve in časovne vrednosti denarja na splošno manjši od rentne opcije.

Powerball
Eurojackpot

Eurojackpot

Eurojackpot je še ena priljubljena nadnacionalna evropska loterija, ki se je začela marca 2012. Loterija ponuja glavni dobitek v višini najmanj 10 milijonov evrov, ki se lahko dvigne do 90 milijonov evrov.

Igralci morajo pravilno ujemati pet številk iz skupine 50 številk in dve drugi dodatni izbiri iz 10 številk. Loterija ponuja tudi 12 nagradnih stopenj. Žrebanja potekajo le enkrat na teden v Helsinkih, dobitne srečke pa se ocenjujejo na Danskem in v Nemčiji.

Eurojackpot
Mega milijoni

Mega milijoni

Mega Millions, prej imenovana The Big Game, je ameriška loterija brez omejitev pristojnosti – igra lahko kdorkoli. Igralci lahko kupijo vstopnice prek spleta in spremljajo žrebanje prek prenosa v živo. Megamilijonska žrebanja potekajo dvakrat vsak teden v studiih WSB-TV v Atlanti, Georgia.

Najmanjši glavni dobitek, oglaševan za loterijo, od leta 2017 znaša 40 milijonov dolarjev. Znesek se plačuje v postopnih letnih obrokih, ki se vsako leto povečajo za 5 %. Zmagovalec še vedno ohranja pravico zahtevati enkratna plačila.

Mega milijoni
Načini plačila na spletnih loterijah

Načini plačila na spletnih loterijah

Kot smo že omenili, lahko igralci uporabljajo številne možnosti plačila za nakup spletnih loto listkov. Spodaj je izpostavljenih nekaj najpogostejših.

Kreditne kartice

Kreditne kartice so med najpogosteje uporabljenimi možnostmi plačila. Uporaba kreditnih kartic je tako preprosta kot izpolnjevanje podatkov o kreditni kartici na spletnem mestu lota in odobritev transakcije. Poleg enostavne uporabe kreditne kartice veljajo tudi za precej varne. Druga pogosta možnost so debetne kartice, ki pri nakupu loto lističev delujejo podobno kot kreditne kartice.

E-denarnice

Skoraj vse glavne spletne loterije danes sprejemajo plačila z e-denarnico. E-denarnice ponujajo številne prednosti, saj so plačila običajno hitra in varna. Primernejši so tudi za vplačila majhnih zneskov, kar pride prav pri poceni spletnih loterijah. Nekateri večji ponudniki e-denarnic prav tako ne zaračunavajo transakcijskih provizij za nakup.

Neposredno bančno nakazilo

Igralci lota se lahko odločijo za neposredno bančno nakazilo. To je še posebej pogosto pri igralcih, ki kupijo velike količine srečk. Neposredno bančno nakazilo ima prednost enostavnejšega preverjanja in varnosti vstopnic v primeru dobitka.

Načini plačila na spletnih loterijah
Prave in lažne spletne loterije

Prave in lažne spletne loterije

Razlikovanje med pravo in ponarejeno loterijo je lahko nekoliko zahtevno. Vendar pa je mogoče uporabiti več parametrov za ugotavljanje, ali je spletno mesto loterije zakonito ali ne. Tukaj je nekaj dejavnikov, ki štejejo pri ocenjevanju legitimnosti spletne igralnice.

  • Ugled: Ugled loterije je treba najprej upoštevati. Igralci naj se vzdržijo nakupa srečk za loto na loterijah, ki imajo vprašljiv ugled. Eden od načinov za ugotavljanje ugleda spletnega lota je preverjanje mnenj uporabnikov.
  • Licenciranje: Drug preprost način za razlikovanje med pravimi in spletnimi loterijami je preverjanje statusa licence loto podjetja. Prava loto podjetja imajo običajno vse ustrezne licence in potrdila upravnih in regulativnih organov.
  • Preverjeni zmagovalci:Prave spletne loterije običajno imajo preverjene zmagovalce. Neobjava preverjenih dobitnikov je običajno znak, da je loterija lažna.
  • Osebna izkušnja: Osebne izkušnje lahko tudi pomagajo igralcem lota razlikovati med pravo in lažno spletno loterijo. Igralec, ki osvoji katero koli nagradno stopnjo in ne prejme dobitka brez upravičenega razloga, lahko spletno loterijo izključi kot lažno.
  • Preverjanje mesta za uvrstitev: Preprosta in učinkovita rešitev je preveriti zanesljive lestvice spletnih loterij. Naše lestvice temeljijo na obsežnih testih in raziskavah, ki vključujejo samo prave spletne loterije.
Prave in lažne spletne loterije
Kako razvrščamo spletne loterije?

Kako razvrščamo spletne loterije?

Pri razvrščanju spletnih loterij izstopa več lastnosti. Tukaj je tisto, kar gledamo:

  • Splošna izkušnja: Celotna izkušnja, ki jo igralec lahko pričakuje pri igranju lota na spletu, je običajno pomemben dejavnik uvrstitve. Vrhunske loterije ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo v smislu uporabniškega vmesnika in igranja.
  • Storitev za stranke: Storitve za stranke so na spletnih mestih loterije bistvenega pomena. Vrhunske loterije dosledno nudijo strokovno pomoč in vrednost igralcem. Čim bolj pravočasno in strokovno se predstavniki strank posvetijo igralcem, tem višji je rang.
  • Kvote za zmago: Nekatere lestvice temeljijo na zmagovalnih kvotah. Spletna mesta za loto imajo različne zmagovalne kvote ne glede na velikost jackpota. Enako lahko nakazuje tudi zmagovalne frekvence loterije. Na uvrstitev vpliva tudi število nagradnih stopenj.
  • Pogoji: Najboljše loterije ponujajo igralcem razumne pogoje. Pogoji morajo delovati v korist obeh strani.
  • Možnosti plačila: Najboljše spletne loterije ponujajo igralcem največ možnosti plačila. To pomaga zagotoviti enostavnost in udobje nakupa vstopnic za vse igralce.
Kako razvrščamo spletne loterije?

Zadnje novice

Distribucija loterij po vsem svetu
2022-09-20

Distribucija loterij po vsem svetu

Prvi zapisi o loterijah s pravimi denarnimi nagradami segajo v 15. stoletje. Takrat je bila večina loterij ukrojenih v dobrodelne namene, predvsem s strani oblasti. Priljubljenost loterij se je še povečala, ko se je koncept razširil po vsem svetu.

Loterije z najboljšimi zmagovalnimi kvotami
2022-09-13

Loterije z najboljšimi zmagovalnimi kvotami

Igralci loterije imajo veliko možnosti pri izbiri loterije, ki jo bodo igrali. Zahvaljujoč vmesnim prodajalcem vstopnic in loterijskih sindikatov lahko dostopajo do praktično katere koli loterije po vsem svetu. Izbira najboljše loterije zahteva več premislekov, vključno z zneskom jackpota in ceno vstopnic. 

Največji loterijski jackpoti v letu 2022
2022-09-06

Največji loterijski jackpoti v letu 2022

Večina igralcev loterije je usmerjena v zadetek velikega jackpota. Medtem ko vedno obstaja možnost, da postaneš milijonar čez noč, če se človek še naprej trudi, se te sanje manifestirajo le med redkimi srečneži.

Zmagovalec loterije se bori za nagrado 270.000 $
2022-08-23

Zmagovalec loterije se bori za nagrado 270.000 $

Mešanica sreče in bolečine je doletela Alžirca, potem ko je osvojil 270.000 $ loterija nepričakovano v Belgiji. Neidentificirani 28-letnik je ogromno nagrado dobil s praskalno kartico v vrednosti le 5 dolarjev. Vendar ima težave pri prevzemu nagrade, ker je neregistrirana oseba v Belgiji.