Najboljša Austria Lotto Loterija v 2024

Avstrijci igrajo številne nacionalne loterije in vseevropsko loterijo Euromillions, vendar je daleč najbolj priljubljena domača loterija Austria Lotto, znana kot Lotto 6/45. Kot že ime pove, morajo igralci izbrati 6 izmed 45 številk na dvakrat tedenskih žrebanjih v sredo in nedeljo, kar stane samo 1,2 evra.

Ima minimalni glavni dobitek v višini 1,5 milijona evrov, ki se lahko neomejeno večkrat prevrne, največji izplačani glavni dobitek pa je bil 14,9 milijona evrov leta 2018. Igralci imajo tudi možnost dodati 2 sekundarni igri, če želijo.

Najboljša Austria Lotto Loterija v 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kje kupiti listke za Austria Lotto?

Kako kupiti srečko za avstrijsko loterijo je preprosto, saj lahko srečke za avstrijsko loterijo kupite osebno, na spletu ali prek mobilne aplikacije. Z več kot 5000 licenciranimi loterijskih agentov razširila po Avstriji, igralci v državi vedo, kako zlahka kupiti listek za avstrijski loto pri prodajalcu v bližini.

Avstrijci se lahko tudi registrirajo za igranje na win2day.at nakup loterije na spletu. Loto 6/45 je na voljo tudi kot aplikacija, kjer se po opravljenem nakupu izda elektronski račun. Igralci iz drugih držav lahko igrajo Lotto 6/45 na spletu prek spletne strani tretje osebe.

Zgodovina igre Austria Lotto

Zgodovina iger na srečo v Avstriji je več stoletij, prva loterija je bila Genovska loterija leta 1751. Loterije je prvotno vodilo zasebno podjetje, kasneje pa jih je prevzela vlada. Loterije so edina oblika iger na srečo v Avstriji, ki je bila vedno zakonita, za razliko od drugih oblik iger na srečo, ki so se menjavale med legalnim in nezakonitim statusom.

Čeprav so bile loterije vedno zakonite, so bile regulirane šele leta 1986 s sprejetjem avstrijskega zakona o igrah na srečo (GspG). Namen je bil nadzirati industrijo, da se zagotovi pošteno delovanje vseh loterij. Podjetje Austrian Lottery Toto Company (kasneje leta 1991 spremenjeno v Austrian Lottery Company) je bilo ustanovljeno in dobilo zakonske pravice za upravljanje loterij v Avstriji.

Loto 6/45 je bila ena od petih loterij, ki jih je leta 1986 ustanovilo državno podjetje. Loto 6/45 se je prvotno igral enkrat tedensko, zaradi priljubljenosti pa je začel delovati dvakrat tedensko.

Format igre je od začetka ostal enak. Zanimivo je, da je leta 1990 edino licenco izdala avstrijska loterija (Osterreichische Lotterien), zaradi česar je delovanje avstrijskih loterij še danes državni monopol.

Ali je Austria Lotto zakonit?

Loterije so bile v Avstriji vedno zakonite in jih urejajo državne avstrijske loterije na podlagi avstrijskega zakona o igrah na srečo iz leta 1986. Igralci v Avstriji morajo imeti 18 let ali več, da zakonito igrajo loterijo v Avstriji.

Prav tako morate biti rezident Avstrije z avstrijskim bančnim računom, če želite igrati loto na spletu na edinem licenčnem spletnem mestu avstrijske loterije win2day.at. Igralci zunaj Avstrije lahko igrajo zakonito tako, da kupijo loterijsko srečko prek spleta prek posrednika tretje osebe.

Kako igrati Austria Lotto

Loto 6/45 se žreba dvakrat na teden ob sredah in nedeljah na Dunaju, glavnem mestu Avstrije. Igralci preprosto izberejo 6 številk iz skupine številk od 1 do 45.

Ne glede na to, ali igrajo s fizično ali virtualno vstopnico, bo igralcem predstavljena mreža s številkami 1-45, kjer morajo igralci označiti polja svojih izbranih številk. Na dan žrebanja bo iz bobna izžrebanih 6 žogic, ena dodatna žogica pa bo služila kot bonus žogica. Če se igralci ujemajo z vsemi prvimi 6 številkami, so dobitniki jackpota.

Obstajata dve sekundarni igri, ki ju lahko dodate na listek preprosto tako, da označite polja Joker in Lotto Plus, da zagotovite več možnosti za dobitek. Lotto Plus omogoča igralcem, da ponovno igrajo istih 6 številk v drugem žrebanju, vendar s št žrebanje bonus žogice.

Za dodatnih 0,50 evra in priložnost za dobitek do 150.000 evrov bodo igralci osvojili nagrado, če bodo ujemali vsaj 3 številke. Za igro The Joker igralcem ni treba izbrati nobene številke, saj 6-mestna serijska številka loto lističa deluje kot številka igralca. Igralci morajo imeti vseh 6 številk v pravilnem vrstnem redu, da zmagajo v igri Joker.

Kakšne so možnosti za zmago na lotu Austria?

Ne glede na to, ali igralci igrajo Lotto 6/45 osebno ali kot spletno loterijo, so kvote zelo ugodne v primerjavi z drugimi nacionalnimi loterijami. Skupne možnosti za dobitek nagrade v eni od 8 nagradnih stopenj te loterije so 1 proti 12.

Možnosti za osvojitev jackpota so 1 proti 8.145.060, kar je zelo dobro v primerjavi z Evromilijoni s svojo verjetnostjo 1 proti skoraj 140 milijonom. Očitno je jackpot veliko višji za Euromillions in vstopnice stanejo več.

Nagrada druge stopnje zahteva ujemanje 5 žogic in bonus žogice za veliko boljše kvote 1 proti 1.357.510 za osvojitev 5/6-mestne vsote. Kvote nižje, ko se zniža nagradna stopnja. Najnižja nagradna stopnja le zahteva, da se bonus kroglica ujema s kvoto 1 proti 16, da prejmete ceno vstopnice nazaj.

Možnosti izplačila, če zmagate v igri

Vse nagrade je treba prevzeti v 3 letih od zmagovalnega žrebanja, zaradi česar je to najdaljši rok na svetu za prevzem nagrade. Dobitke v višini 1.000 evrov ali manj lahko zahtevate pri pooblaščenih loto trgovcih po vsej državi.

Za dobitke med 1.000 in 80.000 evri mora zmagovalec izpolniti obrazec za zahtevek, preden počaka 4 tedne, da prejme plačilo. Dobitke nad 80.000 evrov bo treba zahtevati osebno pri službi za stranke avstrijske loterije na Dunaju. Vsi dobitki se izplačajo kot enkratni zneski brez razpoložljivih rent.

Loto 6/45 je ena najboljših spletnih loterij, saj so vsi dobitki neobdavčeni. Vendar pa bi morali igralci iz drugih držav preveriti, ali bodo v svoji državi plačali davek, če bodo osvojili nagrado. Spletni igralci bodo samodejno prejeli dobitke na svoj račun spletne loterije ali neposredno na svoj bančni račun, odvisno od zneska, o čemer bodo obveščeni po e-pošti.

Nasveti in triki za igranje lota Austria Lotto

Vsi igralci na ali brez povezave lahko povečajo svoje možnosti za zmago tako, da kupijo več vstopnic, igrajo kot del sindikata in igrajo 2 sekundarni igri. Nakup več vstopnic očitno daje igralcu boljše možnosti za zmago preprosto zato, ker igra z več številskimi kombinacijami.

Igranje s sindikatom omogoča članom sindikata, da kupijo veliko več vstopnic, kot bi jih, če bi igrali kot posameznik, kar ima za posledico še boljše možnosti za zmago. Igranje 2 sekundarnih iger daje več možnosti za zmago in to za relativno majhno količino dodatnega denarja.

Spletni igralci lahko resnično povečajo svoje možnosti za zmago s kombinirano ali sistemsko stavo. To pomeni, da izberete do 12 številk namesto običajnih 6 številk. Te dodatne številke bodo povzročile več iger, saj bodo odigrane vse možne kombinacije 12 številk. Več iger statistično pomeni več možnosti za zmago, zato bi se lahko dodaten denar splačal.

Spletnim igralcem lahko koristi tudi naročnina na njihovem spletnem mestu loterije. To bo igralcu pomagalo pri poljubnem številu žrebanj za določeno časovno obdobje in tako zagotovilo, da igralec ne pozabi igrati lota.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, ki jo pri LottoRanker radi imenujejo 'Lucky Lotti', združuje svoj južnoameriški duh z globokim strokovnim znanjem na področju svetovnih loterij. S soncem obsijanih plaž v Riu Isabella dekodira zapletenost loterije in igralcem prinaša najboljše nasvete in trike.

Send email
More posts by Isabella Garcia