Najboljša El Gordo Loterija v 2024

El Gordo je špansko za "The Big One" in je ime, ki se običajno daje španski božični loteriji (čeprav je po pravici povedano uradno špansko ime Sorteo Extraordinario de Navidad ali Lotería de Navidad. Igra se vsako leto 22. decembra, in je največja španska loterija – od tod tudi njeno ime. Povedati je treba, da se strogo gledano izraz El Gordo nanaša na najvišjo nagrado katere koli španske loterije.

(Izraz lahko tudi precej žaljivo uporabimo, če človeka opišemo kot »Debeluha« – a o tem tukaj ne bomo razmišljali. Če pogledamo denarno nagrado, je to največja loterija na svetu. Vstopnice stanejo 20 € 70 % vse prodaje vstopnic je razdeljenih kot denarna nagrada in prodanih je toliko vstopnic, da je na voljo 2,31 milijarde evrov za nagrade in 720 milijonov evrov za glavno nagrado ("El Gordo").

Najboljša El Gordo Loterija v 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kje kupiti vstopnice za El Gordo

To je enostavno kupiti loterijsko srečko na spletu za El Gordo. Spletno mesto je preprosto najti in je prijetno. V nasprotju z veliko loterijami vam ni treba imeti prebivališča v Španiji – če je v kateri koli državi, v kateri živite, zakonito kupiti loto listke, bodo oblasti v Španiji z veseljem vzele vaš denar in vam enako z veseljem poslale dobitek, če imaš srečo.

Zgodovina El Gorda

El Gordo je posebno žrebanje Lotería Nacional, španske nacionalne loterije, ki jo vodi Loterías y Apuestas del Estado, ki je v lasti španske vlade. Njegova zgodovina sega daleč nazaj; pravzaprav samo ena loterija na svetu neprekinjeno teče dlje kot Lotería Nacional, ki je imela prvo žrebanje 4. marca 1812 in prvo božično žrebanje 18. decembra 1812. Od leta 1892 se imenuje Sorteo de Navidad.

Je El Gordo zakonit?

Zakonito je v Španija, če ste stari 18 let ali več. Če niste v Španiji, pazite! Obstaja dolga zgodovina ljudi po vsem svetu, ki so prejemali pisma, v katerih so jih vabili, naj kupijo vstopnice v El Gordu, in jim zagotavljali, da je pošiljatelj pisma uradni agent. Resničnost je taka, da nobena zakonita španska loterija in noben agent zakonite španske spletne loterije ne bo nikoli poslal takšnega pisma – ali e-pošte, ali obvestila WhatsApp, ali besedilnega sporočila ali katere koli druge vrste komunikacije – nekomu zunaj Španije.

Zakaj ne? Ker je El Gordo, tako kot vse druge zakonite španske loterije, na voljo le prebivalcem Španije. Ni vam treba biti državljan, morate pa tam živeti. In ne na počitnicah – Španija mora biti vaše stalno prebivališče. Dokler izpolnjujete to zahtevo, je El Gordo v celoti zakonit.

Prevare v povezavi z El Gordom postajajo precej pogoste. Tisti, o katerem poročajo vse pogosteje, je v obliki pisma ali, pogosteje, e-pošte, ki prejemniku sporoča, da je pošiljatelj – ki naj bi bil zakoniti, pooblaščeni zastopnik španske nacionalne loterije – kupil srečko v El Gordu za prejemnika (ali ni bilo tako prijazno?) in – super novica! – vstopnica je zmagala!

Prejemnik mora le poslati svoje bančne podatke in denar bo nakazan na njegov račun. Zelo radodaren pošiljatelj tega sporočila bo obdržal samo 10 % dobitka za pokritje svojih stroškov. Eno od teh e-poštnih sporočil ali pisem morate obravnavati natanko tako, kot obravnavate vsako drugo zahtevo po informacijah o vašem bančnem računu: ignorirajte jo.

Ob vsem tem ni nemogoče, da nekdo, ki ne prebiva v Španiji, vendar je odločen, da se bo pomeril z El Gordom. Obstajajo spletna mesta, ki nastavijo naslove, zaradi katerih prebivajo v državah, kjer dejansko ne živijo.

Izbira pravega spletnega mesta je pomembna, kajti če tega ne storite, bi se morda prav tako odzvali na eno od teh prevar, o katerih smo pravkar govorili – in pravzaprav ste storili točno to. Vendar se pravilno odločite in ugotovili boste, da imate opravka z organizacijo, ki ima integriteto, ki bo resnično vložila vaš denar v vašem imenu in bo vaše dobitke resnično delila z vami.

Kako igrati El Gordo

Kratek odgovor je, kupite vstopnico. Ko to storite, je ostalo od vas. Tako deluje loterija. Prvič, vstopnice so razdeljene na deset delov (imenovanih "decimos") in lahko se odločite za nakup karkoli, od enega dela do cele vstopnice.

Številke žrebajo učenci šole San Ildefonso, ki je bila ob začetku te tradicije rezervirana za sirote javnih uslužbencev. Druga sorodna tradicija je bila, da so zmagovalci del svoje denarne nagrade darovali šoli. Ko otroci žrebajo številke, rezultate zapojejo. Vse skupaj predvajajo po televiziji.

Otroci uporabljajo dve veliki sferični kletki, v prvi je 100.000 majhnih lesenih žogic, vsaka z edinstveno 5-mestno številko vstopnice, od 00000 do 99999, medtem ko je v drugi 1807 majhnih lesenih žogic, od katerih vsaka predstavlja nagrado. napisano v evrih:

  • 1 žoga za prvo nagrado
  • 1 žoga za drugo nagrado
  • 1 žoga za tretjo nagrado
  • 2 žogi za četrti nagradi
  • 8 žog za pete nagrade
  • 1794 žogic za male nagrade

Kakšne so možnosti za zmago v El Gordu?

Skupne možnosti za osvojitev nagrade so precej dobre in znašajo 1:6,5. Seveda to vključuje skoraj 1800 majhnih nagrad; vendar so možnosti za zmago na veliki ter drugi in tretji nagradi 1 proti 100.000, kar je precej boljše od možnosti za zmago na glavni nagradi v številnih največjih žrebanjih loterije na svetu.

To pade na 1 proti 50.000 za četrto nagrado in 1 proti 12.500 za peto. Razlog, da so te kvote boljše kot pri mnogih drugih žrebanjih, je, da se 70 % vseh prodanih vstopnic vrne v obliki nagrad – in to je visok odstotek po mednarodnih standardih.

Nasveti in triki za igranje El Gorda

Nasvet številka ena bi se verjetno glasil: Če ne živite v Španiji, se preselite tja. naslednji je morda nakup vozovnice zgodaj. Vstopnice gredo v prodajo nekaj mesecev pred božičem, število prodanih je veliko, a ne neskončno – to je žrebanje in obstaja točka, ko se bo prodaja ustavila – torej, če želite zmagati, je najslabše, kar se lahko zgodi, čakaš predolgo in vseh vstopnic ni več. Kupite celo vstopnico. In razmislite o tem, da bi našli eno od tistih spletnih mest, ki:

  • Omogočajo vam, da kupite vozovnico, kot da ste rezident Španije, čeprav niste; in
  • Vodite El Gordo loto sindikat.

Če se pridružite sindikatu, boste delili njegov dobitek. Da, dobili boste manj, kot bi, če bi kupili celotno posamezno vstopnico, ki je osvojila glavno nagrado – vendar bodo možnosti za zmago to nekaj veliko višje.

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson ali "Lucky Evie", kot jo poznajo pri LottoRankerju, združuje svojo britansko analitično miselnost s strastjo do številk, da bi bralcem ponudila najboljše loterijske strategije. Z očarljivih londonskih ulic brska po podatkih o loteriji in zagotavlja, da imajo igralci vse, kar potrebujejo za sprejemanje premišljenih odločitev.

Send email
More posts by Evelyn Thompson