EuroMillions

EuroMillions je loterija brez povezave in spleta, ki se igra hkrati v devetih evropskih državah (Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Luksemburg, Portugalska, Španija, Švica in Združeno kraljestvo). Žrebanja potekajo dvakrat na teden; jackpot ne bo nikoli nižji od 17 milijonov evrov in se lahko dvigne tudi do 230 milijonov evrov. poleg tega različne države izvajajo dodatne igre, za katere je vstop omejen na zadevno državo.

EuroMillions
Kje kupiti vstopnice za EuroMillions
Kje kupiti vstopnice za EuroMillions

Kje kupiti vstopnice za EuroMillions

Lahko kupite spletna srečka za EuroMillions tako, da se prijavite na spletno mesto EuroMillions v vaši državi, pod pogojem, da:

 • Takrat ste v tej državi; in
 • Ta država je ena od devetih, v katerih deluje EuroMillions.

To je pomemben dejavnik, saj je – zaradi pravnih razlogov – sodelovanje v tej spletni loteriji omejeno na ljudi, ki so takrat v sodelujoči državi. Če je v drugi državi, bo vaš nakup spletne srečke onemogočen.

In druga težava se pojavi, če zmagate in je približno enaka – na kateri bančni račun želite, da nakažejo denar? Če ste zadeli zelo veliko vsoto, se bo seveda splačalo odpotovati v zadevno državo, se za krajši čas nastaniti in odpreti bančni račun – a to bo komaj smiselno, če imate enega, recimo pet evrov. .

Kje kupiti vstopnice za EuroMillions
Zgodovina EuroMillions

Zgodovina EuroMillions

Prvotni namen je bil lansirati to spletna loterija leta 1999, hkrati z uvedbo nove valute EU, evra, vendar se to zaradi različnih razlogov ni zgodilo. EuroMillions se je končno začel pet let kasneje, februarja 2004. Takrat so bile edine vključene države Francija, Španija in Združeno kraljestvo, od katerih tretja sploh ni sprejela evra (in ga še vedno ni in tudi zdaj ni celo članica EU), prvi jackpot pa je bil vreden 15 milijonov evrov.

V naslednjih letih so se pridružile Avstrija, Belgija, Irska, Luksemburg, Portugalska in Švica (ki prav tako ni v EU in tudi nima evra kot svoje valute). Eden najbolj osupljivih vidikov EuroMillions je čista velikost ponujenih nagrad. Trenutno je največji glavni dobitek doslej 190 milijonov evrov.

Nemalokrat dobi glavni dobitek a loterijski sindikat – dobitek v višini 183 milijonov evrov so si razdelili trije ljudje, ki so skupaj kupili isti listek – vendar je Dolores McNamara na Irskem leta dva tisoč pet osvojila 77 milijonov funtov, leta 2009 pa je neznana Španka osvojila 110 milijonov funtov.

Zgodovina EuroMillions
Ali je EuroMillions zakonit?

Ali je EuroMillions zakonit?

Preprost odgovor je: Da, je. Zanj pa veljajo tudi zakoni držav, v katerih deluje, in se lahko razlikujejo od države do države. V Združenem kraljestvu na primer ne morete igrati EuroMillions na spletu, če niste stari vsaj 18 let.

Ali je EuroMillions zakonit?
Kako igrati EuroMillions na spletu?

Kako igrati EuroMillions na spletu?

Najprej upoštevajte, da se žrebanja izvajajo ob 20. uri po britanskem času (ki bo drugačen po druge evropske države) ob torkih in petkih. Če želite igrati, morate vstopnice za igro kupiti na spletu pred koncem žrebanja – najpozneje pred 19.30 po britanskem času na dan žrebanja, vendar nikoli ne pozabite, da so spletne transakcije lahko prekinjene zaradi številnih razlogov in razumen igralec spletne loterije kupi svoje vstopnice prej.

Ne pozabite preveriti loterije Rezultati EuroMillions po igranju te vrste lota. Škoda bi bilo, če ne bi mogli prevzeti svojih dobitkov, ker ste zamudili preverjanje rezultatov lota EuroMillions.

Izbiranje vaših številk

Izbrati morate pet glavnih številk med 1 in 50 in dve dodatni števili med 1 in 12 (ti so znani kot številki Lucky Star). Če bi raje vse prepustili naključju, prosite za Lucky Dip in računalnik EuroMillions bo izberite svoje številke naključno.

Koliko tednov želite igrati?

Odločite se lahko za sodelovanje v torkovem žrebanju, petkovem žrebanju ali obojem in lahko igrate do 4 tedne vnaprej.

Pravila igre

Pri vsakem žrebanju EuroMillions sistem popolnoma naključno izbere 5 številk in 2 srečni zvezdi. Ko ujemate nekatere ali vse te številke, dobite nagrado. Združite vseh sedem in prejeli boste delež jackpota (če nihče drug ni izenačil vseh sedmih, boste dobili žreb!) to je najvišja stopnja loterije EuroMillions – obstaja dvanajst drugih stopenj, tako da lahko osvojite dobitek vse do ujemanja samo dveh številk.

Kako igrati EuroMillions na spletu?
Kakšne so možnosti za osvojitev EuroMillions?

Kakšne so možnosti za osvojitev EuroMillions?

Možnost jackpota EuroMillions za zmago najnižjega dobitka, ki ga dobite, če ujemate samo dve svoji številki, je 1 proti 22. Od tam pa vse do najvišjega dobitka – jackpota – za katerega morate ujemati vseh pet številk plus obe vaši številki Lucky Star – sta 1 proti 139.838.160. Vsaka od osmih stopenj med tema dvema ima svoj niz kvot.

Kakšne so možnosti za osvojitev EuroMillions?
Nasveti in triki za igranje EuroMillions

Nasveti in triki za igranje EuroMillions

Morda mislite, da je nemogoče izdelati sistem, ki bi povečal verjetnost zmage EuroMillions – vendar to v resnici ni tako. Kar morate storiti, je razmisliti o tem, kaj se je že zgodilo v preteklosti. Kot dokaj preprosto življenjsko pravilo, ki pravi, da se tisto, kar se najpogosteje zgodi, najverjetneje ponovi, medtem ko se to, kar se zgodi. Najmanj verjetno je, da se bo ponovilo. Ob upoštevanju tega nam pretekla zgodovina zmag EuroMillions pove, da vam bo najverjetneje pomagalo do nagrade:

 • Ko izbirate številke, izberite kombinacijo sodih in lihih
 • Ko izbirate svoje številke, izberite kombinacijo visokih in nizkih

Zakaj ti dve pravili? Ker je bilo več nagrad z mešanico lihih in sodih števil kot s koncentracijo na katero koli – in enako velja za mešanico visokih in nizkih številk.

Vse zmagovalne številke so na spletni strani. Lahko jih raziskujete. Našli boste vzorce. Nekatere skupine števil se pojavljajo pogosteje kot druge. To velja tudi za nekatere posamezne številke. Ugotovite, kakšen je vzorec, in to vam bo povedalo, kdaj jih igrati.

Nasveti in triki za igranje EuroMillions
Največje število zmagovalcev EuroMillions

Največje število zmagovalcev EuroMillions

Francija in Združeno kraljestvo imata največje število dobitnikov jackpota na loteriji EuroMillion, vsaka po 114; Tesno za petami je Španija s 112. Na drugi strani lestvice ima Luksemburg le 3, Irska pa 18.

Največje nagrade, ki jih je prejela država

 • Avstrija 130 milijonov evrov
 • Belgija 188 milijonov evrov
 • Francija 220 milijonov evrov
 • Irska 188 milijonov evrov
 • Luksemburg 66 milijonov evrov
 • Portugalska 190 milijonov evrov
 • Španija 190 milijonov evrov
 • Švica 230 milijonov CHF
 • Združeno kraljestvo 170 milijonov evrov

Dodatne igre za vsako državo

Avstrija ima žrebanje ÖsterreichBonus, ki je brezplačno in vam lahko pri vsakem žrebanju prinese 100.000 €. Za doplačilo je na voljo tudi Joker; danih vam je šest števk in lahko osvojite nagrade tako, da povežete številke v vrstnem redu, kot so izžrebane.

 • Belgija ima My Bonus, ki je brezplačen in ima standardno nagrado 500 €
 • Francija zagotavlja enega zmagovalca v vrednosti 1 milijon € v vsakem žrebanju z My Million in ima tudi Etoile+ za povečanje nagrad, ki niso jackpot
 • Irska ima 10 zmagovalcev po 5000 € v vsakem žrebanju z Ireland Only
 • Luksemburg ima brezplačno žrebanje Extra Lux in omogoča tudi vstop v Joker
 • Portugalska ima brezplačno žrebanje M1lhão za priložnost za dobitek v višini 1 milijona evrov
 • Španija ima brezplačno žrebanje El Millón za priložnost za zadetek 1 milijona evrov
 • Švica ima 2 Chance in Super-Star
 • Združeno kraljestvo ima brezplačno igro Millionaire Maker z nagradami v višini 1 milijon funtov
Največje število zmagovalcev EuroMillions