Vodnik za igranje in zmagovanje EuroMillions

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Loterija EuroMillions je svetovni fenomen in kronski dragulj evropske industrije iger na srečo. Igralci v tej vseevropski loteriji lahko sodelujejo že za dva evra, glavni dobitek pa je vreden 190 milijonov evrov.

Tudi če ne osvojite jackpota, EuroMillions ponuja nekaj impresivnih tolažilnih nagrad. Če želite izvedeti več, berite dalje.

Ta obsežen loterijski vodnik bo odgovoril na vsa vaša vprašanja o EuroMillions, kot tudi o SuperDraws, bonus igrah, nagradah in še več.

Kaj je EuroMillions?

EuroMillions je transnacionalna loterija, ki za glavni dobitek zahteva sedem pravilnih številk. 7. februarja 2004 so ga lansirali francoski Française des Jeux, španski Loterías y Apuestas del Estado in britanski Camelot. Igra je trenutno na voljo igralcem v Andori, Avstriji, Belgiji, Franciji (vključno s čezmorskimi regijami in skupnostmi), Irskem, Otoku Man, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Monaku, Portugalski, Španiji, Švici in Združenem kraljestvu.

Oblika igre je preprosta: igralci izberejo pet glavnih številk od 1 do 50 in dve dodatni številki, znani kot "Srečne zvezde", iz ločenega nabora od 1 do 12. Za osvojitev jackpota mora igralec ujemati vseh sedem številk narisano. Dobitek se poveča vsakič, ko jackpot ni osvojen, kar vodi do zelo velikih jackpotov, ki pogosto dosežejo več sto milijonov evrov.

Priljubljenost igre EuroMillions je delno posledica velikih jackpotov, poleg tega je postala ena najbolj znanih loterij v Evropi. Igra je ustvarila številne multimilijonarje in še naprej privablja igralce z obeti zmag, ki jim spremenijo življenje.

Kdaj bo žrebanje EuroMillions?

Žrebanje loterije EuroMillions poteka dvakrat na teden, ob torkih in petkih, ob 20.45 po pariškem času. Rezultati loterije so na voljo ob petkih in torkih ob 23. uri in so objavljeni trgovcem na drobno in medijskim hišam. Lahko najdete zadnji rezultati EuroMillions na večini loterijskih spletnih mest in lahko uporabite namenski kontrolnik, da zagotovite točnost številk. S tem preverjanjem boste hitro in enostavno ugotovili, ali se številke, ki ste jih izbrali, ujemajo z zmagovalno kombinacijo.

Loterije niso več tako priljubljene na televiziji, kot so bile nekoč, izidi loterije EuroMillions pa niso več pogosto predstavljeni na nacionalnih televizijskih programih ali na naslovnicah časopisov. Vendar so po zaslugi interneta zdaj bolj dostopni kot kadar koli prej.

Kdaj je EuroMillions SuperDraw?

Med vsemi žrebanji EuroMillions je SuperDraw tisti, ki bi ga najbolj želeli osvojiti. Biti zmagovalec EuroMillions resda ni le stvar izbire, čeprav je zdaj pravi čas, če se boste še bolj potrudili.

Torej, kaj točno loči SuperDraw?

 • Ena prednost je, da je nagrada vedno vsaj devetmestna. To je najmanj sto milijonov evrov.
 • Okoli igre EuroMillions SuperDraw je ogromno pozornosti in hrupa. Povzroča stampedo pri kupovanju loterijskih listkov in dvigne dobitek na neverjetnih 100 milijonov evrov.
 • Če glavni dobitek EuroMillions ni osvojen, se prevrne in divji nalet za listki se nadaljuje. Ko bo dosežen 190.000.000 €, bodo nadaljnja zvišanja ukinjena.
 • Žrebanje SuperDraw je prineslo nekaj največjih dobitkov v zgodovini igre EuroMillions, in ko loterija raste v priljubljenosti in distribuciji, so ta žrebanja pogostejša.

Spremljajte nove zgodbe o EuroMillions, da ugotovite, kdaj bodo naslednje žrebanje.

Kako deluje EuroMillions?

Številne ljudi, ki še nikoli niso igrali loterije EuroMillions ali podobnih loterij, bo to morda zmedlo. Morda se sprašujejo, kakšno podporo ponuja loterija, ki deluje v več evropskih državah. Morda imajo tudi vprašanja o tem, zakaj so nekatere države upravičene do bonus iger, druge pa ne. Poleg tega, če lahko kupite vstopnice samo pri pooblaščenih prodajalcih, morda ni jasno, kako je mogoče dostopati do njih na internetu.

Loterija EuroMillions ni v lasti nobenega podjetja. Namesto tega gre za skupno prizadevanje največjih nacionalnih izvajalcev loterije v sodelujočih državah, kot je Camelot v Združenem kraljestvu. Vsako podjetje je odobrila državna loterija za zagotavljanje zakonitih loterijskih iger. Z združevanjem svojih sredstev so ustvarili ogromno loterijo - EuroMillions.

Ko kupite vstopnico za EuroMillions v Združenem kraljestvu, Camelot kot operater prejme delež izkupička. Ti prihodki se uporabljajo za financiranje različnih projektov v Združenem kraljestvu, tako kot je to storjeno z UK loto. Podobno, če kupite vozovnico v Franciji ali kateri koli drugi sodelujoči državi, vaš nakup prispeva k financiranju projektov v tej državi.

Operaterji lahko ponudijo dodatne igre za povečanje prodaje. Na primer, Camelot lahko izvede dodatno igro, da ustvari dodaten prihodek, ki bi več kot pokril dodatne stroške. To je eden od načinov, kako se bonus igre določijo in ponudijo upravičenim državam.

Dodatni dogodki EuroMillions v Združenem kraljestvu

Irska, Francija, Španija, Portugalska, Avstrija, Belgija, Luksemburg in Švica so med drugimi državami, ki ponujajo loterijo EuroMillions. Naslednje igre pa so ekskluzivne za Združeno kraljestvo.

UK Millionaire Maker

Če kupite vstopnico EuroMillions v Združenem kraljestvu, boste samodejno vključeni v žrebanje UK Millionaire Maker. Če želite sodelovati, morate le plačati majhno pristojbino v višini 2,50 GBP.

Vsaka vrstica številk na vaši vstopnici ima svojo edinstveno devetmestno kodo, ki jo najdete na dnu vaše vstopnice.

Če želite preveriti svoje rezultate Millionaire Maker, lahko svoj listek odnesete prodajalcu v trgovini ali uporabite kontrolor EuroMillions. Če igrate na spletu, boste prejeli e-poštno obvestilo, če zmagate.

Če želite zahtevati svojo nagrado v višini 1.000.000 GBP, morate pravilno vnesti devet znakov v določenem zaporedju.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks je loterija, ki jo lahko igrate neodvisno. Vendar njegovi rezultati temeljijo na rezultatih EuroMillions. Izberete lahko eno do pet primarnih številk in jih poskusite ujemati z zmagovalnimi številkami. Vsaka prijava stane 1,50 £. Bistveno je, da se vse izbrane številke ujemajo z zmagovalnimi številkami, da zmagate v igri.

Če želite vstopnice kupiti osebno, jih morate kupiti pri pooblaščenem prodajalcu v eni od kvalificiranih držav. Posledično grška organizacija loterije ne sodeluje, ne more imeti koristi in nima interesa za prodajo srečk v Grčiji.

Kam sodijo spletne trgovine z loterijo?

Posebnosti delovanja teh ponudnikov storitev se razlikujejo glede na lokacijo. Državne loterije imajo v lasti ali so odgovorne za več internetnih igralnic. Po drugi strani pa vam nekatera spletna mesta omogočajo, da "stavite na izid" loterije na enak način, kot bi lahko stavili na izid nogometne tekme.

Stave delujejo podobno kot nakup vstopnice za koncert. Poleg tega zagotavljajo nagrade, ki ustrezajo nagradam divizije EuroMillions. Vse se zdi točno tako, kot bi pri zakonitem prodajalcu.

Pravila EuroMillions

Igralci izberejo pet glavnih številk od 1 do 50 in dve številki Lucky Star od 1 do 12. Če želite zmagati, morate svoje izbrane srečne številke uskladiti z izžrebanimi. Če ujemate vseh sedem številk, boste osvojili del jackpota, ki se začne pri 17 milijonih evrov (približno 14 milijonov funtov) in se prenese, če ga ne prevzamete.

Poleg jackpota je na voljo še 12 manjših nagradnih stopenj, tako da lahko zmagate, tudi če ujemate samo dve glavni številki.

Tukaj so loterijske nagrade in kvote EuroMillions.

Ujemajoče se številkeDelež nagradnega skladakvoteAve. Znesek nagrade/žrebanje
5 + 2 srečni zvezdici50 %1 od 139.838.16057.977.286,83 GBP
5 + 1 srečna zvezda2,61 %1 od 6.991.908268.955,13 GBP
50,61 %1 v 3.107.514,6729.307,58 funtov
4 + 2 srečni zvezdi0,19 %1 v 621.502,931655,22 GBP
4 + 1 srečna zvezda0,35 %1 v 31.075,1597,43 funtov
3 + 2 srečni zvezdici0,37 %1 v 14.125,0756,55 funtov
40,26 %1 v 13.811,1833,16 funtov
2 + 2 srečni zvezdici1,30 %1 v 985,4711,29 funtov
3 + 1 srečna zvezda1,45 %1 v 706,258,52 funta
32,70 %1 v 313,897,07 funtov
1 + 2 srečni zvezdici3,27 %1 v 187,715,76 funtov
2 + 1 srečna zvezda10,30 %1 v 49,274,47 funtov
216,59 %1 v 21.92,71 funta

Možne kombinacije številk ostajajo enake ne glede na skupno število igralcev. Ko zmagovalne številke izbere več kot en posameznik, se pot enakomerno razdeli mednje.

Torej, če igrate za jackpot, a strategija, ki temelji na izbiri manj običajnih številk, lahko poveča vaše možnosti za zmago.

Lahko tudi naj računalnik naključno izbere vaše številke. EuroMillions to izbiro imenuje Lucky Dip.

Prejemanje nagrad EuroMillion

Za prevzem nagrade morate pokazati zmagovalni listek. Nagrade, osvojene v EuroMillions, se zahtevajo na več načinov, odvisno od države. Ta tabela podrobno opisuje, kdaj morajo zmagovalci zahtevati nagrado in posledice, če tega ne storijo do določenega datuma.

DržavaObdobje zahtevkaKaj postane z neprevzetimi nagradami
Avstrija3 letaSredstva so bila tri leta vrnjena v loterijo, preden so bila uporabljena za plačilo povečanih zneskov nagrad.
Belgija20 tednovVrnjen na belgijsko državno loterijo.
Francija60 dniUporablja se za podporo posebnim promocijam, ki ustvarijo peščico milijonarjev v enem tednu.
Irska90 dniVrnjeno Irski nacionalni loteriji za uporabo v oglaševanju njenih iger, kar je v dobrodelne namene.
Luksemburg60 dniVrnjeno v rezervni sklad loterije.
Portugalska90 dniPodarjeno dobrodelni organizaciji Santa Casa da Misericórdia s sedežem v Lizboni, ki upravlja bolnišnice in podpira druge dobre namene.
Španija3 meseceDonirano v vladno blagajno.
Švica26 tednovDonirano nazaj v loterijo za prihodnja dobrodelna darila.
Združeno kraljestvo180 dniDonirano v sklad za dobre namene Nacionalne loterije.

Kako izbrati svojo strategijo loterije EuroMillions

V žrebanju EuroMillions ima vsaka možna kombinacija številk enake možnosti, da bo izbrana. Čeprav se morda zdi malo verjetno, ima listek s sedmimi naključno izbranimi enakomerno ločenimi številkami enake možnosti za dobitek kot listek s sedmimi zaporednimi številkami.

Možnosti za zmago na EuroMillions so enake, ne glede na to, ali za izbiro številk uporabljate Lucky Dip ali spletni vodnik po loteriji EuroMillions.

Katere so najpogosteje izžrebane številke?

EuroMillions in drugi najpogostejši iskalni izrazi loterije se pogosto osredotočajo na največkrat izžrebane številke. Pogoste poizvedbe v Googlu, Bingu in drugih iskalnikih vključujejo "najboljše številke EuroMillions" in "katere so najpogostejše številke EuroMillions".

Spodaj si bomo ogledali nekaj EuroMillions vroče in hladne številke, ki vam pomagajo določiti, katere igrati. Toda tu je težava: malo od tega sploh pomaga.

Med preteklimi rezultati EuroMillions in prihodnjimi rezultati ni korelacije. Dejstvo, da je bil določen listek EuroMillions v preteklosti že večkrat izžreban, ni zagotovilo, da bo kmalu spet izbran.

Če se sprašujete, zakaj so vaše kvote enake za vsak niz številk, je to zato, ker, kot smo že pokazali, je. Kljub temu je dobro branje in je mogoče pridobiti nekaj zanimivih spoznanj o najbolj vročih in najhladnejših številkah EuroMillions.

Vroče in hladne številke EuroMillion

Preprosto je opaziti, da se najpogostejše in najmanj pogoste številke EuroMillions v prvih sedmih letih žrebanja zelo razlikujejo.

 • Kljub več kot 370 risbam se je številka "28" pojavila le 26-krat, medtem ko je bila številka "50" izžrebana 54-krat.
 • Pet let kasneje sta "28" in "50" postala priljubljena izbira s 67 oziroma 60 žrebanji.
 • Med majem 2011 in septembrom 2016 se je številka 10 najpogosteje pojavila - kar 70-krat! Najredkejša je bila številka "41", ki se je pojavila le 38-krat.
 • Na 1225. žrebanju EuroMillions v letu 2019 je bilo najmanj priljubljeno število "46", ki se je pojavilo manj kot 100-krat, medtem ko je bilo najbolj priljubljeno število "50", ki se je pojavilo 145-krat.
 • Zgornja statistika "vseh časov" kaže, da se je najmanjše število pojavilo 7,8 % časa, največje število pa 11,8 % časa.
 • Uradni podatki so razkrili, da je bila številka "46" najmanj izbrana v 1225. žrebanju EuroMillions, sledila ji je številka "33", druga najhladnejša številka. To nakazuje, da igralci pogledajo pretekle rezultate EuroMillions, da bi ugotovili, katere številke igrati.

Od maj 2024 so najpogosteje izžrebane številke na loteriji EuroMillions:

 • Kroglica številka 21, izžrebana 194-krat.
 • Kroglica številka 23, izžrebana 193-krat.
 • Kroglica številka 44, izžrebana 191-krat.
 • Kroglica številka 19, izžrebana 190-krat.
 • Kroglica številka 50, izžrebana 189-krat.

Te številke so bile najpogostejše v obdobju med prvim žrebanjem leta 2004 in zadnjim žrebanjem v maj 2024

Vroče in hladne srečne številke EuroMillions

Samo 12 srečnih zvezd obstaja. Pogled nazaj na pretekla žrebanja EuroMillions razkriva, kakšen trend bi lahko pričakovali.

 • Številka 12 se je najmanj pojavljala, ker ni bila predstavljena v EuroMillions do septembra 2016.
 • Naslednji najnižji sta 10 in 11, vendar sta se pojavili šele maja 2011. Zato se ne štejeta za "nizke" številke.

V času pisanja tega članka je bila najpogosteje izžrebana Srečna zvezda le trikrat pogosteje kot druga najpogosteje izžrebana Srečna zvezda in 47-krat pogosteje kot najredkeje izžrebana Srečna zvezda.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kaj je EuroMillions?

EuroMillions je priljubljena nadnacionalna loterijska igra v Evropi. Igralci izberejo pet glavnih številk od 1 do 50 in dve številki "Lucky Stars" iz ločenega sklada od 1 do 12. Ujemanje vseh sedmih številk prinese glavni dobitek. Igra je bila predstavljena leta 2004 in je na voljo v več evropskih državah.

Kako igrate EuroMillions?

Če želite igrati EuroMillions, izberete pet glavnih številk od 1 do 50 in dve Lucky Stars od 1 do 12. Če se vaše izbrane številke ujemajo s številkami, izžrebanimi na loteriji, dobite nagrade. Več številk kot jih ujemate, večja je nagrada.

Kakšne so možnosti za zmago v igri EuroMillions?

Možnosti za osvojitev katerega koli dobitka v igri EuroMillions so približno 1 proti 13. Vendar pa je verjetnost za dobitek jackpota, ki zahteva ujemanje vseh petih glavnih številk in dveh srečnih zvezd, približno 1 proti 139 milijonom.

Ali lahko igrate EuroMillions na spletu?

Da, EuroMillions je mogoče igrati na spletu. Številna pooblaščena spletna mesta vam omogočajo nakup vstopnic in preverjanje rezultatov. Prepričajte se, da uporabljate zakonito in varno spletno mesto.

Kaj je EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw je poseben dogodek, kjer je jackpot nastavljen na ogromen znesek, ne glede na izid prejšnjega žrebanja. Glavni dobitek se začne pri približno 100 milijonih evrov in se lahko dvigne do največ 190 milijonov evrov.

Kako poteka glavni dobitek EuroMillions?

Če noben igralec ne osvoji jackpota v žrebanju, se nagrada prenese na naslednje žrebanje, s čimer se poveča velikost jackpota. To se nadaljuje, dokler igralec ne zmaga ali glavni dobitek ne doseže najvišje meje.

Kaj se zgodi z neprevzetimi nagradami EuroMillions?

Neprevzete nagrade EuroMillions vsaka sodelujoča država obravnava drugače. Na splošno se po določenem obdobju neprevzete nagrade vrnejo v sklad loterije za prihodnja žrebanja ali pa se uporabijo za posebne promocije ali dobrodelne namene.

Ali obstajajo dodatne igre v EuroMillions?

Da, nekatere države ponujajo dodatne igre poleg igre EuroMillions. Na primer, v Združenem kraljestvu lahko igralci sodelujejo v igri UK Millionaire Maker in EuroMillions HotPicks, ki ponujata dodatne možnosti za osvojitev nagrad.

Kaj je UK Millionaire Maker?

UK Millionaire Maker je dodatna igra za igralce UK EuroMillions. Vsaka vstopnica EuroMillions v Združenem kraljestvu ima edinstveno kodo in če se vaša koda ujema z izžrebano, dobite 1 milijon funtov.

Kako se izplačujejo nagrade EuroMillions?

Nagrade EuroMillions se običajno izplačajo v enkratnem znesku in so v večini sodelujočih držav neobdavčene. Vendar se način plačila in davčne posledice lahko razlikujejo, zato je pomembno, da preverite posebna pravila v vaši državi.