Najboljša France Keno Loterija v 2024

France Keno, ki ga upravlja zasebno podjetje La Francaise des Jeux Group (FDJ), je loterija, ki igralcem omogoča izbiro med 2 in 10 številkami iz skupine od 1 do 70. Igra se žreba dvakrat na dan, sedem dni v tednu in ima največji jackpot v višini dveh milijonov evrov. Vendar pa lahko to igro igrajo samo igralci, ki so prebivalci Francije ali obiskujejo državo.

Za sodelovanje se morajo igralci odločiti za višino stave, ki jo želijo skleniti in je lahko od enega do deset evrov. Če želijo, imajo tudi možnost dodati množitelj ali igro Joker+. Igralci lahko kupijo vstopnice pri pooblaščenih prodajalcih FDJ, na spletni strani Francaise des Jeux ali prek mobilne aplikacije.

Najboljša France Keno Loterija v 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kaj je francoski Keno?

France Keno je priljubljena loterijska igra v Franciji, znana po svoji prilagodljivosti in rednih žrebanjih. Deluje v formatu, kjer igralci izberejo številke iz nastavljenega obsega, običajno med 1 in 70 ali 1 in 80. V vsakem žrebanju se naključno izbere določeno število dobitnih številk. Število izbranih številk in število zmagovalnih številk se lahko spreminjata in ponujata različne načine igranja in zmagovanja.

Edinstven vidik francoskega kena so pogosta žrebanja, ki se pogosto odvijajo dvakrat na dan. To poveča možnosti igralcev za sodelovanje in zmago. Zneski nagrad v Kenu so odvisni od tega, koliko številk igralec izbere in ujema, ter zneska, za katerega se odloči staviti. Več številk se ujema, večja je nagrada. Poleg tega se lahko igralci odločijo za pomnožitev svojih dobitkov s funkcijo, imenovano možnost "Množilec", ki, če je izbrana, poveča ceno vstopnice, vendar lahko znatno poveča denarno nagrado.

France Keno je privlačen za širok nabor igralcev zaradi svojih enostavnih pravil in prilagodljivosti, ki jo ponuja glede zneskov stav in izbire številk. Dostopen je na različnih lokacijah v Franciji in na spletu, zaradi česar je navdušencem primeren za redno igranje. Tako kot pri vseh oblikah iger na srečo morajo igralci igrati odgovorno, ob tem pa se zavedati, da so možnosti za dobitek velikih zneskov razmeroma nizke, glavni cilj pa mora biti zabava in ne finančni dobiček.

Kje kupiti vstopnice za Keno (francoščina)?

Za nakup vstopnic za Keno v Franciji imate več možnosti:

  • Lokalni pooblaščeni trgovci na drobno: Po vsej Franciji obstajajo številna pooblaščena maloprodajna mesta, kot so trgovine s tobakom, časopisni kioski in nekateri supermarketi, kjer lahko kupite vstopnice za Keno. Te lokacije pogosto prikazujejo uradni logotip loterije, zaradi česar jih je enostavno prepoznati.
  • Na spletu prek uradne spletne strani loterije: Francoska nacionalna loterija, ki upravlja Keno, ponuja spletno platformo, kjer lahko kupite vstopnice. Za uporabo te storitve morate običajno registrirati račun in morda boste morali biti rezident Francije ali v državi, da boste lahko dostopali do spletnega mesta in opravili nakup.
  • Mobilne aplikacije: Nekatere uradne aplikacije za loterijo vam to omogočajo kupite vstopnice za Keno neposredno iz pametnega telefona ali tablice. Te aplikacije so običajno na voljo za naprave iOS in Android in jih je mogoče prenesti iz ustreznih trgovin z aplikacijami.
  • Prodajni avtomati za srečke: Na nekaterih območjih boste morda našli avtomatske avtomate, ki prodajajo vstopnice za Keno. Te stroje običajno najdemo na območjih z velikim prometom, kot so nakupovalna središča ali prometna središča.

Pri nakupu vstopnic za Keno, osebno ali prek spleta, se prepričajte, da kupujete od uglednega in pooblaščenega vira. Za zanesljive informacije in priporočila o kje kupiti vstopnice, lahko obiščete platforme, kot je LottoRanker. Prav tako je pomembno upoštevati lokalne zakone glede starostnih omejitev in predpisov o igrah na srečo. Če niste v Franciji, preverite, ali je francoski Keno na voljo mednarodnim igralcem prek spletnih loterijskih storitev, vendar vedno preverite legitimnost in pravni status teh storitev v vaši jurisdikciji.

Zgodovina francoskega kena

Rečeno je, da Keno, loterije in bingo vsi izvirajo iz Kitajske pred več kot 2000 leti. Prvo loterijo v Franciji je dovolil Franc I. leta 1539 v zameno za letno pristojbino. V naslednjih stoletjih so se loterije spreminjale med legalnim in nezakonitim statusom. Loterija in loterijske igre so bile dokončno legalizirane leta 1933 v Franciji in so dovoljene do danes.

Keno (FR) se je prvič igral leta 1993 in se je sprva igral le enkrat na teden v četrtek. Dve leti kasneje je bilo dodano še eno žrebanje, ki bo potekalo v torek, tako da bo žrebanje potekalo vsaka dva tedna. Naslednje leto 1996 so ga začeli žrebati vse dni v tednu.

Leta 2003 je bil dodan Keno Soir, ki omogoča dve žrebanji na dan. Igra je leta 2013 postala znana kot Keno Lifetime Winner. Nekateri prvotni množitelji so bili opuščeni, tako da so ostali trije; x2, x3 in x5. Igralci v Franciji lahko od leta 2009 zakonito igrajo Keno in druge spletne loterije.

Je Keno (FR) zakonit?

Loterije, vključno s Kenom, so v Franciji zakonite tako v spletu kot zunaj njega, saj jih licencira in ureja francoska vlada. Za igranje morajo biti igralci stari 18 let ali več, potrebno pa bo tudi dokazilo o starosti. Loterije so v Franciji zakonite od leta 1933, spletne igre na srečo pa so zakonite od leta 2009 zaradi zakona o igrah na srečo (2010-476).

Vendar pa lahko samo igralci v Franciji igrajo Keno (FR), ne glede na to, ali so francoski državljani ali obiskovalci. Poleg tega lahko samo francoski državljani igrajo na spletu, saj je registracija francoskih operaterjev nezakonita igralcev iz drugih držav, vključno z EU.

Kako igrati Keno

Igralci se odločijo, koliko števil med dve in 10 želijo izbrati iz sklada od ena do 70. Nato morajo izbrati višino stave od enega, dveh, treh, petih ali 10 evrov. Obstaja tudi možnost izbire množitelja, ki podvoji izplačani znesek stave (na primer stava en evro + množitelj = dva evra).

Čeprav je prvotna stava podvojena z množiteljem, se lahko dejanski dobitek pomnoži s tri ali pet, če sta ta izbrana. Več številk se ujema in višja kot je stava, višji bo znesek nagrade.

Ko so žogice izžrebane, bo izbranih 20 žogic, ki jim sledi množitelj, ki je lahko x2, x3 ali x5. Igralci se morajo prepričati, da vstopnice kupijo vsaj eno uro pred žrebanjem, ki je ob 13.00 za opoldansko in ob 20.00 za večerno žrebanje. Igralci s fizičnimi vstopnicami morajo svoje račune hraniti na varnem mestu, saj bodo morali prevzeti morebitne nagrade.

Joker+

V sekundarni igri lahko vstopnici za Keno dodate Joker+ za dodaten en ali dva evra glede na izbrano stavo. Igralci številk ne izbirajo sami, saj jih samodejno ustvari sistem Flash, ko igralci potrdijo igro. Za zmago morajo igralci ujemati vseh sedem števk v vrstnem redu, v katerem so izžrebani, da osvojijo 500.000 evrov.

Razpored žrebanja francoskega kena

France Keno ponuja redna žrebanja ves teden, ki igralcem ponujajo številne priložnosti, da preizkusijo svojo srečo. Natančen urnik žrebanja se lahko razlikuje glede na platformo ali ponudnika, ki ga izberete. Vendar pa večina platform ponuja žrebanja vsakih nekaj minut, kar ponuja hitro in vznemirljivo igralno izkušnjo.

Če razumete urnik žrebanja, lahko načrtujete svoje igranje in zagotovite, da nikoli ne zamudite priložnosti, da bi sodelovali v razburljivi igri France Keno.

Francija Keno Zmagovalne kvote

Francoski Keno je eden od najboljše spletne loterije zaradi ugodnih kvot. Najvišji jackpot za ujemanje številk 10/10 s stavo 10 evrov brez množitelja je dva milijona evrov. Verjetnost, da se to zgodi, je 1 proti 2.147.181.

Možnosti za zmago se razlikujejo glede na število številk, ki jih izbere igralec, in glede na to, koliko od teh je zadetkov. Dobitek lahko povečate s stavljanje večjih stav in aktiviranjem množitelja.

Kvota za ujemanje števil 2/2 je 1 proti 13, medtem ko je kvota za ujemanje števil 4/4 1 proti 189. Pravilno ujemanje števil 8/8 ima kvoto 1 proti 74.941, kar bo dalo nagrado 8.000 evrov za Stava 1 evro.

Možnosti izplačil, če osvojite Keno

Vse nagrade je treba prevzeti v dveh mesecih od datuma žrebanja. Za vsako nagrado nad 2.000 evrov bo moral igralec predložiti osebne dokumente, da lahko prevzame nagrado. Če imajo igralci dovolj sreče, da se pravilno ujemajo s številkami 9/9 ali 10/10, imajo možnost prejemati pavšalni znesek ali doživljenjske rente.

Igralci, ki so igrali pri prodajalcu FDJ, bodo morali iti v plačilni center La Francais des Jeux, tisti, ki so igrali prek spleta, pa bodo prejeli e-poštno sporočilo s podrobnostmi o naslednjih korakih. The možnosti izplačila razlikujejo glede na način igranja igre.

Če igrate s trgovcem na drobno

Dobitke v višini 300 evrov ali manj lahko zahtevate pri katerem koli prodajalcu FDJ, za dobitke nad tem zneskom pa mora igralec iti v plačilni center La Francaise des Jeux. Nagrade od 300 do 30.000 evrov lahko vplačate neposredno na igralčev bančni račun z bančnim nakazilom na nekaterih prodajnih mestih.

Če se igra na spletu ali prek mobilne aplikacije

Dobitki v višini 2000 evrov ali manj bodo samodejno knjiženi na igralčev račun. Dobitki nad tem zneskom zahtevajo predložitev osebnih dokumentov, preden se nakažejo neposredno na igralčev bančni račun.

Nasveti in triki za igranje francoskega Kena

Keno, kot druge loterijske igre, je igra na srečo, vendar bodo nekateri igralci morda želeli razviti posebne strategije na podlagi statistike igre. Na primer, velik delež (približno tretjina do polovica) izžrebanih številk se ponovi iz zadnje igre ali igre pred tem.

Te vroče številke je torej smiselno igrati, vendar verjetno ne, če so bile izžrebane prejšnje tri zaporedne številke. Donosna strategija je lahko tudi določanje časa, kdaj igrati določene številke. Igralci lahko najdejo statistiko Keno (FR) na spletni strani FDJ, ki jim pomaga prepoznati vroče in hladne številke.

Številčne strategije

Nekateri igralci se radi odločijo igrati na hladne številke, ki so številke, ki jih ne izberejo prav pogosto. Igranje teh številk je lahko koristno preprosto zato, ker je čas, da jih izžrebate. Prav tako je statistična resnica, da vsa števila ne bodo soda ali vsa liha, ampak mešanica obeh.

Zmaga je torej bolj verjetna, če igralec izbere ravnovesje sodih in lihih števil. Enako velja tudi za nizke ali visoke številke. To pomeni, da imajo lahko igralci večjo prednost, če igrajo enakomerno kombinacijo nizkih in visokih številk.

About the author
Isabella Garcia
Isabella GarciaAreas of Expertise:
Loterija
About

Isabella Garcia, ki jo pri LottoRanker radi imenujejo 'Lucky Lotti', združuje svoj južnoameriški duh z globokim strokovnim znanjem na področju svetovnih loterij. S soncem obsijanih plaž v Riu Isabella dekodira zapletenost loterije in igralcem prinaša najboljše nasvete in trike.

Send email
More posts by Isabella Garcia

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Kaj je francoski Keno?

French Keno je priljubljena loterija, ki je na voljo v Franciji. Odlikuje ga prilagodljivo igranje in pogosta žrebanja, običajno dvakrat na dan. Igralci izberejo številke iz nastavljenega obsega, običajno med 1 in 70 ali 1 in 80, nato pa žreb določi zmagovalne številke. Privlačnost igre je v njenih enostavnih pravilih in svobodi, ki jo ponuja pri zneskih stav in izbiri številk.

Kje lahko kupim vstopnice za francoski Keno?

Vstopnice za francoski keno lahko kupite pri lokalnih pooblaščenih prodajalcih, kot so trgovine s tobakom in kioski v Franciji, prek uradne spletne strani loterije, prek mobilnih aplikacij za naprave iOS in Android ali na avtomatih za prodajo srečk v nakupovalnih centrih in na drugih območjih z velikim prometom. Vedno kupujte pri uglednih virih.

Ali lahko igram francoski keno na spletu?

Da, francoski keno lahko igrate na spletu. Uradno spletno mesto francoske nacionalne loterije ponuja spletno platformo za nakup vstopnic. Za dostop do spletnega mesta in nakup vstopnic pa boste morda morali biti rezident Francije ali v državi.

Kakšne so možnosti za zmago v francoskem kenu?

Možnosti za zmago v francoskem kenu se razlikujejo glede na to, koliko številk izberete in ujemate. Na primer, verjetnost ujemanja 2 od 2 izbranih številk je 1 proti 13, medtem ko je verjetnost ujemanja 8 od 8 1 proti 74.941. Igra je znana po ugodnih kvotah v primerjavi z drugimi loterijami.

Ali obstajajo dodatne igre v francoskem kenu?

Da, obstaja dodatna igra, imenovana Joker+, ki jo je mogoče dodati vaši Keno vstopnici za doplačilo. V Jokerju+ se številke generirajo samodejno in ujemanje vseh sedmih števk v izžrebanem vrstnem redu vam lahko prinese do 500.000 evrov.

Kakšen je največji jackpot v francoskem kenu?

Največji jackpot v francoskem kenu za ujemanje 10 od 10 številk s stavo 10 evrov (brez množitelja) je dva milijona evrov. Znesek se lahko razlikuje glede na število ujemajočih se številk in znesek stave.

Kako deluje možnost množitelja v francoskem kenu?

Možnost množitelja v francoskem kenu omogoča igralcem, da povečajo svoje potencialne dobitke. Ko je izbran, podvoji ceno listka, vendar lahko dobitek pomnoži za 2, 3 ali 5-krat, odvisno od izžrebanega množitelja.

Je francoski Keno zakonit?

Da, francoski Keno je zakonit. Ima licenco in jo ureja francoska vlada. Igralci morajo biti stari 18 let ali več, da igrajo, spletne igre na srečo pa so v Franciji zakonite od leta 2009.

Kako zahtevam dobitek iz francoskega kena?

Dobitke je treba prevzeti v dveh mesecih od datuma žrebanja. Za zneske nad 2000 evrov so potrebni osebni dokumenti. Nagrade lahko zahtevate pri prodajalcih FDJ za manjše zneske ali v plačilnih centrih La Francaise des Jeux za večje dobitke. Spletni igralci prejmejo navodila po e-pošti.

Ali obstajajo kakšne strategije za igranje francoskega kena?

Čeprav je Keno igra na srečo, nekateri igralci pogledajo statistiko igre, da izberejo "vroče" ali "hladne" številke. V zadnjem času so bile izžrebane 'vroče' številke, 'hladnih' pa ne. Uravnoteženje med lihimi in sodimi številkami ali nizkimi in visokimi številkami lahko prav tako poveča vaše možnosti. Vendar pa ni zajamčene strategije za zmago.