Najboljša La Primitiva Loterija v 2023/2024

La Primitive, kar pomeni 'Primitiv', je verjetno najstarejša loterija na svetu iz leta 1763. Je s svojimi dvotedenskimi žrebanji zelo priljubljena med španskimi državljani in igralci z vsega sveta. Ima zagotovljen jackpot v višini 3 milijone evrov, ki se v resnici izkaže, da je višji od tega zaradi neomejenih prevračanj brez omejitve jackpota.

Igralci morajo ujemati 6 številk in številko kroglice Reintegro, da osvojijo jackpot, od katerih je bil najvišji 107,7 milijona evrov leta 2015. Vstopnica stane samo 1 evro za možnost zmage na 7 nagradnih ravneh. Vstopnice so na voljo vsem, ki so stara 18 let in več. Vsakdo, ki prebiva v Španiji ali je na obisku, lahko kupi vstopnice v loterijskih prodajnih mestih po vsej Španiji. Vstopnice lahko kupite tudi prek spleta na uradni spletni strani organizatorja Loterias y Apuestas del Estado.

Najboljša La Primitiva Loterija v 2023/2024
Kje kupiti vstopnice za La Primitiva
Kje kupiti vstopnice za La Primitiva

Kje kupiti vstopnice za La Primitiva

Igralci zunaj Španije lahko zlahka kupijo srečke La Primitiva prek spletne strani tretje osebe. Te spletne strani bodo kupovale vstopnice za tuje igralce prek svojih agentov v Španiji.

Kje kupiti vstopnice za La Primitiva
Zgodovina La Primitiva

Zgodovina La Primitiva

La Primitiva je uradnik loterija v Španiji ki ima svoje korenine že v osemnajstem stoletju. Uvedel ga je španski kralj Carlos III. kot sredstvo za ustvarjanje denarja za javne storitve, ki bi se sicer financirale z obdavčitvijo prebivalcev Španije.

Prvotno je bil znan kot "Loteria por Numeros" (Loterija po številkah) in se je zgodil leta 1763, pri čemer je 75 % prodanih vstopnic šlo za nagrade. Sodobno ime La Primitiva je nastalo leta 1812, vendar je bilo ukinjeno s kraljevim odlokom 50 let pozneje, leta 1862.

Z naraščajočimi zahtevami po več loterijah v dvajsetem stoletju je La Primitiva leta 1985 ponovno zagnal Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, vladni organ, ki se ukvarja s španskimi loterijami. Prvotna igra ni vključevala žoge Reintegro, ki je bila v igri uvedena leta 1991.

La Primitiva je dosegla velik uspeh in je bila katalizator za ustanovitev dveh nadaljnjih španskih loterij, BonoLoto leta 1988 in El Gordo leta 1993. Prvotno je bila odprta samo za španske državljane, zdaj pa lahko vsakdo igra Primitivo na spletu.

Zgodovina La Primitiva
Ali je La Primitiva zakonita?

Ali je La Primitiva zakonita?

Vsi, stari 18 let ali več, lahko igrajo La Primitiva osebno ali preko spletna loterija. Nekoč je bila rezervirana samo za španske državljane, zdaj pa jo lahko igrajo turisti v Španiji od španske uredbe o igrah na srečo (zakon 13/2011). Ker ni potrebe po španskem prebivališču, lahko igralci z vsega sveta igrajo tako, da kupijo srečko prek spleta pri posredniku tretje osebe.

Ker ti agenti kupujejo vstopnice v imenu svojih strank, je to zakonito. Igralci morajo zagotoviti, da so spletna mesta, s katerimi igrajo, ustrezno licencirana, da zaščitijo sebe in svoje osebne podatke.

Ali je La Primitiva zakonita?
Kako igrati La Primitiva

Kako igrati La Primitiva

Igrajte Primitiva na spletu za več udobja, če ste fizično v Španiji. Ti igralci in igralci drugje bodo morali vedeti, kako igrati Primitiva na spletu, da bodo lahko uživali v zajamčenem jackpotu v višini 3 milijone evrov in 6 drugih nagradnih stopnjah. La Primitiva se žreba dvakrat tedensko v četrtek in soboto v Madridu ob 20.30 GMT in stane 1 evro.

Igralci morajo izbrati 6 številk iz skupine 49 in izbrati številko med 0-9 za žogo Reintegro. Med žrebanjem se izbere 6 številk, sledi 7., ki se imenuje komplementarna žogica, nato pa se iz ločenega bobna izbere številka kroglice Reintegro.

Za osvojitev jackpota morajo igralci izenačiti prvih 6 številk, ki jim sledi številka Reintegro. Če se igralec ujema samo s številko Reintegro, bo upravičen do povračila stroškov svoje vstopnice, ki je nagrada 7. stopnje. Igralci, ki se ujemajo s komplementarno številko s 5 zmagovalnimi številkami, bodo osvojili nagrado tretje stopnje.

Najmanjše število zmagovalnih številk, ki prejmejo nagrado, so 3 številke. Denarna nagrada posamezne stopnje ni fiksna in je določena kot različni odstotki denarja, zbranega od prodaje vstopnic.

Kako igrati La Primitiva
Kakšne so možnosti za zmago La Primitiva?

Kakšne so možnosti za zmago La Primitiva?

Možnosti za zmago v jackpotu (6 številk + žogica Reintegro) v tej spletni loteriji so skoraj 1 proti 140 milijonom. To pomeni, da je precej težko osvojiti jackpot, vendar še vedno ponuja boljše kvote kot recimo ZDA PowerBall. Z zajamčenim jackpotom v višini 3 milijone evrov so te nagrade za jackpot lahko razmeroma majhne, toda s pogostimi prevračanji in brez omejitve jackpota lahko dobitki postanejo zelo visoki.

Rekord je bil postavljen leta 2015, ko je en igralec odšel z 201,7 milijona evrov, potem ko se je jackpot prevrnil 56-krat. Vendar pa lahko igralci še vedno osvojijo več kot 1 milijon evrov za ujemanje 6 številk s kvoto 1 v skoraj 14 milijonih.

Morda je najboljši del pri igranju Primitiva ugodne skupne možnosti za zmago, ki so približno 1 proti 8, vključno z ujemanjem samo žogice Reintegro, za vračilo vstopnice. Obstaja 7 nagradnih stopenj, ki ponujajo veliko možnosti za osvojitev nagrade. Poleg ujemanja samo z žogico Reintegro je minimalno število ujemajočih se številk za osvojitev nagrade 3, s kvoto približno 1 proti 57.000.

Kakšne so možnosti za zmago La Primitiva?
Možnosti izplačila, če zmagate v igri

Možnosti izplačila, če zmagate v igri

Dobitki do 40.000 evrov so neobdavčeni, dobički nad tem zneskom pa se obračunajo po 20-odstotni davčni stopnji. Vendar tuji igralci, katerih držav sklenjene pogodbe s Španijo, bi lahko prejeli povračilo tega zneska. Dobitke je treba zahtevati v 3 mesecih po žrebanju in se izplačajo samo kot pavšalni zneski.

Igralci, ki so svoje vstopnice kupili v loteriji, bodo lahko zbrali nagrade do vrednosti 2.500 evrov. Večje nagrade od te je mogoče prevzeti pri izbranih bankah v Španiji ali ob obisku sedeža Loterias y Apuestas del Estado. Spletni igralci bodo imeli majhne dobitke naložene na njihove račune strank, večje nagrade pa bodo nakazane neposredno na igralčev bančni račun. Nagrade za jackpot je treba osebno prevzeti na zgoraj navedenem sedežu.

Možnosti izplačila, če zmagate v igri
Nasveti in triki za igranje La Primitiva

Nasveti in triki za igranje La Primitiva

Loterija je po svoji naravi igra na srečo, vendar je preučevanje prejšnjih žrebanj ustvarilo nekaj zanimivih statistik. Verjetno je pametno, da ne izberete vseh sodih ali vseh lihih številk, saj statistika kaže, da je večja verjetnost za zmago z mešanico sodih in lihih številk. Statistika kaže tudi, da se zaporedne številke redko žrebajo, zato bi se morda morali izogibati izbiri zaporednih številk, da bi imeli več možnosti za zmago.

Izbira številk z enakimi zadnjimi števkami je tudi zelo malo verjetno, bolje je imeti več različnih končnic števk. Večina ljudi ne stavi izključno na visoke številke (32-49), zato bi imeli igralci s temi številkami večje možnosti za zmago, če bi slučajno izžrebali.

Zmagovalne kombinacije številk so običajno zelo raznolike, zato bo morda koristna izbira iz celotnega obsega z različnimi končnimi števkami. Obstajajo tudi "srečne" številke (38, 39, 47, 3, 45), ki so bile izžrebane več kot vse druge številke, zato lahko izbira le-teh daje igralcu prednost.

Res je tudi, da se nekatere številke redko žrebajo, zato je možno, da bi bilo koristno tudi izpuščanje teh številk. Morda je najboljši nasvet, da še naprej igrate za priložnost za zmago. 'Za zmago moraš biti v njem,' kot pravijo.

Nasveti in triki za igranje La Primitiva