Pametni načini za porabo vaših loterijskih dobitkov

Loterija

2023-01-24

Katrin Becker

Kaj bi prvo dobili, če bi jutri zadeli jackpot? Tista luksuzna torbica ali par superg, na katere ste imeli oko, ali pobeg na lokacijo vaših sanj?

Pametni načini za porabo vaših loterijskih dobitkov

Eden od pozitivnih vidikov dobitka na loteriji je možnost doseganja finančne neodvisnosti. Po drugi strani pa lahko prinese nov kup sprememb življenjskega sloga. Kam greš od tod?

Svojega loterijskega dobitka ne bi smeli takoj začeti porabiti. Če ste vešči tega, lahko svoj denar bolje uporabite. Tukaj je nekaj predlogov, kako bo vaš denar šel dlje.

Poplačajte vse neporavnane dolgove

Prva stvar, ki jo morate storiti z dobitki na loteriji, je poplačilo dolgov, kot so računi za kreditne kartice in osebna posojila. V resnici veliko ljudi, ki so zadeli na loteriji, kmalu po tem, ko dobijo svoj denar, vložijo zahtevo za stečaj. Pametno je odpraviti dolg, preden razmislite o naložbenih možnostih.

Če zadenete manj kot 10.000 dolarjev, še vedno poskušajte poplačati svoje dolgove z loterijskih dobitkov. Denar, ki vam ostane po odplačilu obveznosti, lahko vložite v naložbe z nizkim tveganjem, kot so delnice ali vzajemni skladi. Če vam to uspe, boste imeli stabilnejši vir dohodka do konca življenja.

Vzpostavite sklade za nujne primere

Razmislite o oblikovanju sklada za nujne primere. Dobro financiran sklad za nujne primere bo vaš najbližji prijatelj v primeru nepredvidenih računov ali brezposelnosti.

Velikost vašega sklada za nujne primere je odvisna od vašega finančnega stanja. Če imate na primer stalno plačo, lahko pri svojih prihrankih prihranite od 3 do 6 mesecev življenjskih stroškov. Če ste brezposelni ali imate nedosledno zaposlitev, je idealna rešitev, da pri varčevanju v sili prihranite vsaj šestmesečne življenjske stroške.

Medtem ko zmagovalcu loterije morda ni treba skrbeti za naslednjo večerjo, ima morda težave v drugih vidikih svojega življenja. Torej, preden se odločite, kako boste porabili svoj dobitek na loteriji, določite najmanj nekaj tisoč dolarjev za kritje morebitnih nepredvidenih računov. S tem boste zagotovili, da boste lahko dobro živeli od svojih loterijskih dobitkov.

Vlaganje denarja v naložbe z nizkim tveganjem

Številni zmagovalci na loteriji svoje dobitke porabijo za visoko tvegana sredstva, kot so obveznice, delnice in vzajemni skladi. Čeprav je vlaganje odlična metoda za upravljanje z denarjem, si morate vzeti nekaj časa za razmislek o svojih alternativah ali, po možnosti, pogovoriti s svetovalcem.

Če niste previdni pri svojem naložbenem pristopu, se lahko znajdete v slabšem finančnem stanju kot preden ste zadeli na loteriji. Veliko stvari lahko povzroči to. Naložbe v tvegane delnice ali drage vzajemne sklade sta dva taka scenarija. Ne poskušajte sami razpolagati z dobitki na loteriji, če nimate pojma, kako vlagati.

Ocenite svoj nepremičninski načrt

Namen načrtovanja premoženja je zagotoviti zaščito in ravnanje s premoženjem osebe v primeru smrti ali nezmožnosti.

Dobitek na loteriji pomeni, da postane vaš nepremičninski načrt še bolj ključen, saj se bosta vrednost in zapletenost vašega premoženja močno spremenili. Svojim otrokom in vnukom ste dolžni storiti vse, kar je v vaši moči, da ohranite bogastvo generacije nedotaknjeno.

Pripravite se na svojo upokojitev

Mnogi posamezniki nadaljujejo svoje vsakdanje življenje in kariero, ne da bi veliko razmišljali o možnosti upokojitve. Vsakdo, ki ima plačano zaposlitev, jo mora sčasoma odpovedati. Žalostno, ampak tako je.

Dobitnik loterije mora takoj začeti varčevati za pokojnino, da lahko ob prenehanju dela ohrani svoj trenutni življenjski standard. Če niste prepričani, koliko denarja boste morali privarčevati vsak mesec, da bi pokrili stroške, kot so inflacija, stroški zdravstvene oskrbe in število ljudi, ki so odvisni od vas, je najbolje, da obiščete kompetentnega finančnega svetovalca.

Poleg tega vas bo svetovalec poučil, kam vložiti dobitke na loteriji, da boste imeli dovolj za upokojitev. Vzajemni skladi ali IRA sta dve možnosti z nizkim tveganjem.

Donirajte v dobrodelne namene

Večina ljudi verjame, da so zmagovalci na loteriji sebični in skrbijo zase le, ko zadenejo veliko količino denarja. Čeprav je to morda za nekatere točno, se mnogi loterijski zmagovalci odločijo, da svoje nagrade raje podarijo v dobrodelne namene, kot da bi jih vse zapravili zase.

Razmislite o tem, da bi del svojih loterijskih dobitkov donirali v dobrodelne namene, preden izberete, kako jih boste porabili. To vam bo omogočilo, da prispevate k izboljšanju sveta, hkrati pa dobro izkoristite svoje bogastvo jackpota.

Končne misli

Zadetek na loteriji je morda ena največjih stvari, ki se vam je kdaj zgodila. Toda namesto da bi naenkrat zapravili svoj dobitek na loteriji, ga morate koristno uporabiti. Medtem ko vam bodo nekateri rekli, da lahko s svojim denarjem počnete, kar želite, vam to močno odsvetujemo.

Če zmagate loterija, je odlična priložnost, da pomagate sebi, svoji družini in drugim. Torej, preden začnete nakupovati, poskrbite, da boste uporabili te pametne strategije, da boste svoje dobitke na loteriji bolje izkoristili.

Zadnje novice

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023
2023-05-09

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023

Novice

Promocija igralnice

AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Igraj zdaj