Najboljša Powerball Loterija v 2024

Ena največjih loterij danes je Powerball, prej znan kot Lotto America. Loterijo vodi neprofitna organizacija, ki jo sestavlja več ameriških korporacij in lobistov, ki delujejo pod enim okriljem, imenovanim Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball je na voljo v 45 državah v ZDA in okrožju Columbia, Ameriških Deviških otokih in Portoriku.

Čeprav ima ta spletna loterija sedež v Združenih državah, lahko sodelujejo igralci izven države. Vendar pa morajo svoje vstopnice fizično kupiti v kateri koli jurisdikciji za prodajo vstopnic za Powerball.

Najboljša Powerball Loterija v 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Kje kupiti vstopnice za Powerball?

V 45 zveznih državah, okrožju Columbia, Ameriških Deviških otokih in Portoriku lahko igralci kupijo vstopnice za Powerball na bencinskih črpalkah, samopostrežnih trgovinah ali trgovinah z živili. Za zapisnik, srečk Powerball ne prodajajo na Aljaski, Havajih, v Misisipiju, Nevadi, Utahu in Alabami.

Kako kupiti srečko na spletu

Srečke Powerball lahko kupite tudi na spletu. Vendar jih lahko igralci kupijo le v nekaj državah srečke na spletu, ki so Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, Severna Karolina, Severna Dakota in Pensilvanija.

Za zapisnik, obstajajo posebna spletna mesta, kjer se vstopnice za Powerball zakonito prodajajo v zgoraj omenjenih državah. Ta spletna mesta upravlja bodisi državna loterija bodisi vlada. Igralci, ki kupujejo vstopnice na spletnih mestih tretjih oseb, tvegajo izgubo svojih dobitkov.

Zgodovina Powerballa

Zgodovina igre Powerball sega v leto 1988, ko je bila znana kot Lotto America. Toda leta 1992 se je preimenoval v Powerball. Prvo žrebanje Powerballa je bilo 22. aprila 1992.

Ko je bil predstavljen Powerball, je začel uporabljati dva bobna za žrebanje zmagovalnih številk, loto model, ki so ga prevzeli tudi drugi priljubljene spletne loterije vključno z Mega Millions, avstralskim Powerballom, britanskim Thunderballom, EuroMillions in Eurojackpotom.

Največji zmagovalci Powerballa

V preteklih letih je bilo veliko zmagovalcev Powerballa. Od leta 2021 je največji posamični zmagovalec Powerballa Manuel Franco, 18-letnik iz Wisconsina, ki je marca 2019 osvojil osupljivih 768,4 milijona dolarjev. Največji dobitek Powerballa ostaja 1,586 milijarde dolarjev, vendar je bil razdeljen med tri zmagovalce s Floride, Kalifornija in Tennessee.

Je Powerball zakonit?

Powerball je zakonit v večini zveznih držav v Združenih državah. Toda kot smo že omenili, nekatere države prepovedujejo Powerball in loterije na splošno. Aljaska, Havaji, Mississippi, Nevada, Utah in Alabama prepovedujejo to loterijo. Vendar lahko prebivalci teh držav kupijo vstopnice za Powerball, če so fizično v državah, ki dovoljujejo igro.

Starostne omejitve Powerball

Medtem ko so igralci iz številnih zveznih držav ZDA in zunaj ZDA upravičeni do sodelovanja v tej loteriji, morajo izpolniti zakonsko določeno starost v svoji jurisdikciji. Na primer, v večini zveznih držav ZDA morajo biti igralci starejši od 18 let, da lahko igrajo Powerball na spletu ali brez njega.

Powerball davki

Poleg jurisdikcije in starostnih zahtev se morajo igralci zavedati davčnega režima. Powerball in druge loterije so predmet zveznih in morda državnih davkov.

Zvezni davki Powerball

Od leta 2021 zmagovalci Powerballa plačujejo 25 % davčni upravi (IRS). To velja za vse dobitke nad 5000 $.

Državni davki Powerball

Ko gre za državne davke, se ti razlikujejo glede na državno davčno zakonodajo. Nekatere zvezne države, vključno z Pensilvanijo, Kalifornijo, New Hampshirom, Delawareom, Florido, Južno Dakoto, Washingtonom, Tennesseejem, Teksasom in Wyomingom, loterij ne obdavčujejo. Vendar države, kot sta Maryland in Washington DC, vzamejo skoraj 9 % državnih davkov.

Za zmagovalce izven Združenih držav velja 30-odstotna pavšalna pristojbina.

Kako igrati Powerball na spletu?

Ameriška loterija Powerball je med najbolj dostopnimi loterijami za igranje. V bistvu se zmagovalne številke Powerball žrebajo iz dveh bobnov. Prvi boben ima bele kroglice (WB), oštevilčene od ena do 69, medtem ko ima drugi boben rdeče kroglice, sicer znane kot power balls (PB), oštevilčene od ena do 26.

Za vstop v igro mora igralec najprej kupiti vstopnico, ki stane 2 $ na kos. Naslednji korak je izbira petih številk belih kroglic iz prvega bobna in ene številke rdeče kroglice iz drugega bobna. Kdor ne želi sam izbirati številk, lahko poseže po opciji auto-pick (hitra izbira), kjer se številke iz obeh bobnov izberejo samodejno.

Za osvojitev glavne nagrade Powerball morajo igralci pravilno uganiti vseh pet številk iz prvega bobna in številko iz drugega bobna. Vendar pa obstaja več drugih načinov za zmago na tej loteriji, tudi če igralci zamudijo glavno nagrado.

Ne pozabi preveri rezultate powerball po igranju te igre.

Kaj je Powerball Power Play?

Leta 2021 je Powerball dodal še eno razburljivo funkcijo, imenovano Power Play. Za začetek je to žeton, ki poveča dobitke do petkrat, ko je nagrada 50.000 $, in do 10-krat, če je nagrada pod 150.000 $. Aktivacija Power Play stane dodaten $1. Za zapisnik, Power Play je na voljo v vseh državah in jurisdikcijah, kjer se prodajajo vstopnice za Powerball, razen v Kaliforniji.

Kakšne so možnosti za zmago na Powerballu?

Vsakdo, ki kupi vstopnico Powerball, upa, da bo zgrabil glavno nagrado ali vsaj katero od drugih nižjih nagrad. Toda zdaj, ko so možnosti za zmago na Powerballu tako majhne, je to tako zahteven podvig.

Spodaj je nekaj nagrad Powerball, kako jih osvojiti in kvote.

  • Velika nagrada $40 milijonov+ (5WB + PB): kvote so ena proti 292.201.338
  • 1.000.000 $ (5WB): Kvote so ena proti 11.688.053
  • 50.000 $ (4WB + PB): Kvote so ena proti 913.129
  • 100 $ (4WB): Kvote so ena proti 36.525
  • 100 $ (3WB + PB): Kvote so ena proti 14.494
  • 7 $ (3WB): Kvote so ena proti 580
  • 7 $ (2WB + PB): Kvote so ena proti 701
  • 4 $ (1WB + PB): Kvote so ena proti 92
  • 4 $ (0WB+ PB): Kvote so ena proti 38

Možnosti izplačila Powerball

Ko gre za možnosti izplačila, sta na voljo dva načina.

Zmagovalci z manj kot 600 $ lahko zahtevajo svoj denar pri prodajalcu loterije v državi, kjer so kupili srečko. Kar zadeva zmagovalce jackpota, lahko svojo denarno nagrado zahtevajo kot enkratni znesek, plačan v dveh obrokih, ali obroke, plačane v več kot 30 letih.

Pavšalna plačila so višje obdavčena, skupni znesek pa nižji, pri rentah pa je davčna vsota nižja, vsak obrok pa je višji za 5 %.

Powerball žrebanja

Žrebanje US Powerball poteka trikrat tedensko: v ponedeljek, sredo in soboto ob 22:59 ET.

Nasveti in triki za igranje Powerball

Iz zgornjih kvot za Powerball je jasno, da je zadeti glavno nagrado Powerball ali osvojiti katero koli drugo nagrado gora, na katero se je treba povzpeti. To je zato, ker kvote na loteriji so tako vitki. Vendar to ne pomeni, da je zmaga v tej igri nemogoča. Čeprav gre zgolj za igro na srečo, lahko nekatere strategije igralcem pomagajo povečati možnosti za dobitek.

Prvi pomemben nasvet za povečanje možnosti za dobitek je nakup več vstopnic, seveda z različnimi številkami Powerball. Medtem ko bo igralec morda moral zapraviti veliko denarja za vstopnice, se lahko izplača, če zadene katero od velikih nagrad.

Še en profesionalni nasvet je, da se osredotočite na standardne dobitne številke Powerball. Čeprav imajo vse številke možnost izžrebanja, so bile nekatere izžrebane večkrat.

Pridružitev loterijskim skupinam je tudi druga strategija za zmago na Powerballu. Ko igrate kot družina, prijatelji ali sodelavci, obstaja velika verjetnost, da lahko eden od članov skupine zadene jackpot. Toda pomanjkljivost je, da bo treba denarno nagrado deliti.

Zavijanje

To je konec tega vodnika o igranju loterije na spletu. Čeprav se zmaga na loteriji Powerball sliši nemogoče, je vredno poskusiti z nakupom spletne srečke. Vendar mora odgovorno igranje iger na srečo vedno ostati prednostna naloga.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, ki jo pri LottoRanker radi imenujejo 'Lucky Lotti', združuje svoj južnoameriški duh z globokim strokovnim znanjem na področju svetovnih loterij. S soncem obsijanih plaž v Riu Isabella dekodira zapletenost loterije in igralcem prinaša najboljše nasvete in trike.

Send email
More posts by Isabella Garcia
Kaj lahko osvojite z ujemanjem ene številke na Powerballu?

Kaj lahko osvojite z ujemanjem ene številke na Powerballu?

Pri igranju Powerballa gre le za iskanje pravih številk za velike zmage. Igra je sestavljena iz dveh nizov številk: glavnih številk in številke Powerball. Če želite osvojiti glavni dobitek, morate ujemati vseh pet glavnih številk in številko Powerball. Toda kaj se zgodi, če se ujemate samo z eno številko? Oglejmo si podrobneje, kako deluje ujemanje številk Powerball.

Kako igrati Powerball

Kako igrati Powerball

Powerball je eden največjih lotov na svetu. Čeprav so možnosti za zadetek jackpota majhne, ​​je bilo veliko zmagovalcev Powerballa. Najboljša stvar pri Powerballu je, da če v nobenem žrebanju ni zmagovalca, se znesek jackpota poveča. Ta vodnik vsebuje vse za tiste, ki želijo preizkusiti svojo srečo v igri Powerball.

Zadnje novice

Vstopnica za Powerball v vrednosti 1,76 milijarde dolarjev je bila prodana v Kaliforniji po ujemanju vseh šestih številk
2023-10-15

Vstopnica za Powerball v vrednosti 1,76 milijarde dolarjev je bila prodana v Kaliforniji po ujemanju vseh šestih številk

Neizogibno se je končno zgodilo! 12. oktobra 2023 je ena sama vstopnica, prodana v Kaliforniji v Združenih državah Amerike, prinesla glavni dobitek Powerball. To se je zgodilo po tem, ko je srečni igralec izenačil vseh šest številk na žrebanju v sredo in osvojil glavni dobitek v višini 1,765 milijarde dolarjev. Jackpot ima denarno vrednost 774,1 milijona dolarjev.

Nagrada v višini 1,04 milijarde dolarjev po zadnjem žrebanju Powerballa
2023-10-02

Nagrada v višini 1,04 milijarde dolarjev po zadnjem žrebanju Powerballa

Po žrebanju 30. septembra 2023 je glavni dobitek Powerball presegel osupljivo mejo 1 milijarde dolarjev. To se je zgodilo po tem, ko jackpot ni bil zahtevan in je dosegel 1,04 milijarde dolarjev, z denarno vrednostjo 478,2 milijona dolarjev za naslednje žrebanje v ponedeljek zvečer.