Kako igrati Powerball

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Powerball je eden največjih lotov na svetu. Čeprav so možnosti za zadetek jackpota majhne, ​​je bilo veliko zmagovalcev Powerballa. Najboljša stvar pri Powerballu je, da če v nobenem žrebanju ni zmagovalca, se znesek jackpota poveča. Ta vodnik vsebuje vse za tiste, ki želijo preizkusiti svojo srečo v igri Powerball.

Kako igrati Powerball

Kaj je Powerball?

Powerball je ena največjih loterij na svetu. To velja tako za velikost jackpota kot za to, kje je na voljo. Doslej največji dobitek Powerball jackpot znaša 1,586 milijarde dolarjev. Kljub temu je bil razdeljen med tri zmagovalce. Vseeno so se zmagovalci imeli čemu nasmejati.

Powerball je na voljo v 45 zveznih državah ZDA in v treh drugih jurisdikcijah; Ameriški Deviški otoki, District of Columbia in Portoriko. Čeprav gre za ameriško loterijo, lahko sodeluje vsak, ne glede na lokacijo, če je polnoleten. Številni spletni trgovci kupujejo srečke v imenu igralcev, ki niso v jurisdikcijah, kjer se srečke prodajajo.

Kako igrati Powerball

Zdaj, ko imate vstopnico Powerball, je čas, da igrate igro. Če želite igrati, morate izbrati pet številk belih kroglic in eno rdečo številko Powerball. Številke bele kroglice so lahko poljubne številke med 1 in 69, medtem ko je številka Powerball lahko v razponu od 1 do 26. Svoje številke lahko izberete ročno, tako da izpolnite izbirni listek ali uporabite možnost Quick Pick, da terminal naključno ustvari vaše številke zate.

Igranje

Tako kot v igri MegaMillions sta tudi v igri Powerball dva bobna. En boben ima bele kroglice (WB), označene z ena do 69, drugi pa močne kroglice (PB), označene z ena do 26. Cilj igre je ujemati zmagovalne številke; pet iz prvega bobna in enega iz drugega bobna

Žrebanja potekajo trikrat na teden. Za začetek so žrebanja Powerball dogodki, ko podjetje objavi zmagovalne kombinacije. Čeprav je glavni cilj zadeti glavni dobitek, obstaja osem drugih načinov za zmago.

Pomnožite svoje dobitke s Power Play

Če želite povečati svoje potencialne dobitke, se lahko odločite za funkcijo Power Play. Za dodaten 1 $ na igro vam Power Play omogoča, da pomnožite svoje nagrade, ki niso jackpot, za 2, 3, 4, 5 ali celo 10-krat. Številka Power Play je naključno izbrana pred vsakim žrebanjem in velja za vse nagrade razen jackpota. Torej, če se počutite srečneže, razmislite o dodajanju Power Play svoji vstopnici za Powerball in tako povečajte svoje dobitke.

Razumevanje možnosti za zmago

Pomembno je razumeti možnosti za zmago, ko igrate Powerball. Skupne možnosti za osvojitev denarne nagrade v igri Powerball so približno 1 proti 24,87. Vendar se kvote razlikujejo glede na določeno nagradno raven. Na primer, možnosti za dobitek jackpota, ki zahteva ujemanje vseh petih številk belih kroglic in števila Powerball, so znatno nižje in znašajo približno 1 proti 292.201.338.

Načini za zmago v Powerballu

Powerball ponuja devet različnih načinov za zmago, od manjših denarnih nagrad do jackpota, ki vam spremeni življenje. Tukaj je razčlenitev različnih ravni nagrad in njihovih kvot:

  1. Ujemite 5 belih kroglic + Powerball: Jackpot (kvota: 1 v 292.201.338)
  2. Ujemite 5 belih kroglic: 1 milijon $ (kvota: 1 proti 11.688.053,52)
  3. Ujemite 4 bele kroglice + Powerball: 50.000 $ (kvota: 1 v 913.129,18)
  4. Ujemite 4 bele kroglice: 100 $ (kvota: 1 v 36.525,17)
  5. Ujemite 3 bele kroglice + Powerball: 100 $ (kvota: 1 v 14.494,11)
  6. Ujemite 3 bele kroglice: 7 $ (kvota: 1 v 579,76)
  7. Ujemite 2 beli žogi + Powerball: 7 $ (kvota: 1 v 701,33)
  8. Ujemite 1 belo kroglo + Powerball: 4 $ (kvota: 1 v 91,98)
  9. Match Powerball only: $4 (kvota: 1 v 38,32)

Ne pozabite, da so te kvote približne in se lahko nekoliko razlikujejo glede na določen žreb Powerball.

Powerball nasveti in triki

Powerball je igra na srečo, vendar obstaja nekaj nasvetov in trikov, ki povečajo možnosti za dobitek.

Ena od strategij je seveda kupovanje številnih listkov, seveda z različnimi kombinacijami. To je lahko drago, vendar poveča verjetnost, da boste zadeli eno od dobitnih kombinacij. Še en nasvet je, da se pridružite bazenom Powerball.

Upajmo, da en član zmaga na loteriji in nato izkupiček razdeli med ostale. Nazadnje, prepoznavanje skupnih zmagovalnih številk lahko zelo pomaga. Loto strani, kot je npr Loto Ranker imajo veliko drugih nasvetov, ki bodo igralcem pomagali osvojiti Powerball.

To je to, bistven vodnik o tem, kako igrati Powerball. Čeprav je težko zmagati veliko, je vseeno vredno poskusiti. Od začetka te loterije je bilo na desetine zmagovalcev, zato zmaga ni nemogoča. Ampak potem se morajo igralci prepričati, da igrajo odgovorno. Powerball povzroča odvisnost in ne sme nadomestiti službe ali šole.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kaj je Powerball?

Powerball je zelo priljubljena loterijska igra, ki je na voljo v 45 zveznih državah ZDA, na Ameriških Deviških otokih, v okrožju Columbia in Portoriku. Znan je po ogromnih jackpotih, pri čemer je največji doslej znašal 1,586 milijarde dolarjev, razdeljen med tri zmagovalce. Vsakdo polnoleten lahko igra Powerball, tudi tisti, ki niso v ZDA, prek spletnih trgovcev.

Kako igraš Powerball?

Če želite igrati Powerball, morate izbrati pet številk iz nabora belih kroglic s številkami od 1 do 69 in eno številko iz nabora Powerball s številkami od 1 do 26. Številke lahko izberete ročno ali uporabite možnost hitre izbire za naključno izbiro. Cilj je uskladiti te številke s tistimi, izžrebanimi na loteriji.

Kakšne so možnosti za zmago na Powerballu?

Možnosti za zmago katere koli nagrade v igri Powerball so približno 1 proti 24,87. Vendar pa so možnosti za dobitek jackpota, ki vključuje ujemanje vseh petih belih kroglic in Powerball, približno 1 proti 292,2 milijona. Te kvote odražajo izziv osvojitve glavne nagrade.

Ali lahko povečate svoje možnosti za zmago?

Medtem ko je Powerball igra na srečo, lahko nakup več listkov z različnimi kombinacijami številk nekoliko poveča vaše možnosti za dobitek. Pridružitev bazenom Powerball, kjer skupina ljudi skupaj kupuje vstopnice, lahko prav tako poveča verjetnost zmage in delitve nagrade.

Kaj je Power Play v Powerballu?

Power Play je izbirna funkcija v igri Powerball, ki vam omogoča, da dobitke, ki niso jackpot, pomnožite z 2, 3, 4, 5 ali 10-krat za dodaten 1 $ na igro. Številka Power Play je izbrana naključno pred vsakim žrebanjem in velja za vse nagrade razen jackpota.

Kako se žrebajo številke Powerball?

V igri Powerball se številke žrebajo s pomočjo dveh bobnov. En boben vsebuje bele kroglice s številkami od 1 do 69, drugi pa Powerballs s številkami od 1 do 26. Med žrebanjem je izbranih pet belih kroglic in ena Powerball za določitev zmagovalnih številk.

Kakšni so različni načini za zmago v igri Powerball?

Powerball ponuja devet načinov za zmago. Nagrade segajo od ujemanja samo Powerballa (ki prinese 4 $) do ujemanja vseh petih belih žogic in Powerballa za glavni dobitek. Druge kombinacije ponujajo nagrade v razponu od 4 do 1 milijona dolarjev.

Kaj morate storiti, če osvojite Powerball?

Če osvojite nagrado Powerball, najprej poskrbite, da bo vaša vstopnica varna in anonimna, če je to mogoče. Nato se posvetujte s finančnim svetovalcem in odvetnikom, ki vam bosta pomagala upravljati novo pridobljeno bogastvo in obravnavati vse pravne zadeve, vključno z davki.

Ali je Powerball na voljo zunaj ZDA?

Da, čeprav je Powerball ameriška loterija, lahko ljudje zunaj ZDA sodelujejo prek spletnih prodajalcev loterije. Te storitve kupujejo vstopnice v imenu mednarodnih igralcev in jim omogočajo, da se pridružijo igri, čeprav niso fizično prisotni v ZDA.

Kako lahko igraš odgovorno?

Powerball je treba igrati odgovorno, saj lahko povzroči odvisnost. Določite proračun, koliko ste pripravljeni porabiti, se ga držite in se izogibajte, da bi na loterijo gledali kot na nadomestilo za službo ali šolo. Ne pozabite, da je to oblika zabave in ne zajamčen vir dohodka.

Kaj lahko osvojite z ujemanjem ene številke na Powerballu?

Kaj lahko osvojite z ujemanjem ene številke na Powerballu?

Pri igranju Powerballa gre le za iskanje pravih številk za velike zmage. Igra je sestavljena iz dveh nizov številk: glavnih številk in številke Powerball. Če želite osvojiti glavni dobitek, morate ujemati vseh pet glavnih številk in številko Powerball. Toda kaj se zgodi, če se ujemate samo z eno številko? Oglejmo si podrobneje, kako deluje ujemanje številk Powerball.