Loterije v različnih državah

Novice

2022-08-09

Igre na srečo so v mnogih državah prisotne že več kot stoletje. Vlade so jih uporabile za zbiranje prihodkov za različne projekte in tudi za zabavo svojim ljudem. V večini krajev se loteriji niso zgražali kot druge oblike iger na srečo. Do danes so loterije še vedno zelo priljubljene po vsem svetu. Internet jih je naredil še bolj priročne, saj lahko igralci dostopajo do loterij tudi zunaj svojih držav. Tukaj je nekaj največjih loterij po vsem svetu po državah.

Loterije v različnih državah

Avstralija

Upravljavci loterije v Avstraliji imajo srečo, da pridobijo licence na ravni ozemlja ali države. Država ima tako zasebni sektor kot vladna loterijska podjetja. Prva avstralska loterija je potekala v Sydneyju v 1880-ih.

Čeprav je bila zasebna nagradna igra hitro prepovedana, je avstralska vlada leta 1916 ustanovila Zlato skrinjo Art Union. Loterija je bila ustanovljena za zbiranje denarja za projekte in dobrodelne organizacije.

Danes loterije v Avstraliji upravlja Tatts Group pod vladno licenco na vsakem ozemlju ali državi. Samo zahodna Avstralija ima izjemo. Spletna loterija je dovoljena v Avstraliji, Jumbo Interactive in Netlotto Pty sta licencirana preprodajalca. V državi se izvajajo tudi zdravstvene loterije. Najvišja nagrada na loteriji v državi je 112 milijonov avstralskih dolarjev iz loterije OZ, ki je bila osvojena 6. novembra 2012.

Združene države

Združene države nimajo nobene nacionalne loterije. To je zato, ker za obstoj loterije v državi veljajo zakoni vsake države. Do leta 2011, Združene države so imele skupaj 43 loterij ustanovljena v 43 različnih državah, ena v Portoriku, na ameriških Deviških otokih in v okrožju Columbia.

Powerball je bil ustvarjen za ustvarjanje zelo velikih jackpotov, pri čemer so Oregon, Kansas, Lowa, West Virginia, District of Columbia, Missouri in Rhode Island njegovi čarterski člani. The Big Game, zdaj znana kot Mega Millions, je še ena velika večjurisdikcijska igra, ki so jo leta 1996 ustanovili Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan in Maryland kot njeni čarterski člani. Powerball je na voljo v 44 jurisdikcijah, Mega Millions pa v 43 jurisdikcijah. Wild Card 2 in Hot Lotto sta tudi glavni loteriji v ZDA. Loterija Powerball drži rekord največjega jackpota doslej. Nagrada je znašala kar 1586,4 milijona dolarjev.

Indija

Igre na srečo v Indiji so pod nadzorom državnih vladnih organizacij. Upoštevajo pravila in predpise, ki jih določi zvezna vlada. Zasebne loterije so bile prepovedane v korist državnih loterij. Kerala, Sikim, Goa in Punjab vodijo neodvisne oddelke za loterije. Izvajajo žrebanja udarnih loterij in tedenska žrebanja.

Vladna loterija je zdaj zakonita v 13 državah v Indiji. Državne loterije Kerala so v letih 2013–2014 dosegle največji dobiček v višini 788,42 milijona Rs. Oddelek ima več kot 100.000 maloprodajnih prodajalcev in več kot 35.000 pooblaščenih zastopnikov. Čeprav vsaka država izvaja loterije v skladu s svojimi pravili in predpisi, Indija zahteva, da je oseba dopolnila 18 let ali več, da lahko sodeluje v loteriji. Nekateri igralci v državah, kjer je igranje loterije prepovedano, iščejo spletne alternative.

Združeno kraljestvo

The Združeno kraljestvo ima eno nacionalno loterijo. Nacionalna loterija ima igre, kot so Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions in Lotto. EuroMillions se igra na evropski osnovi. Državno loteriji upravlja Nacionalna loterijska komisija na podlagi franšize. Zdaj ga ima skupina Camelot.

Pred kratkim se je pojavila nova zasebna loterija Zdravje. Na pojav je v veliki meri vplivala najnovejša tehnologija, ki ljudem omogoča, da igrajo loterije iz udobja svojih domov. Druge nove loterije v Združenem kraljestvu so 49s in Ljudska poštna loterija. EuroMillions je zaslovel z največjim evropskim jackpotom, ki je bil kdaj osvojen.

Zadnje novice

Distribucija loterij po vsem svetu
2022-09-20

Distribucija loterij po vsem svetu

Novice