Novice

September 13, 2022

Loterije z najboljšimi zmagovalnimi kvotami

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Igralci loterije imajo veliko možnosti pri izbiri loterije, ki jo bodo igrali. Zahvaljujoč vmesnim prodajalcem vstopnic in loterijskih sindikatov lahko dostopajo do praktično katere koli loterije po vsem svetu. Izbira najboljše loterije zahteva več premislekov, vključno z zneskom jackpota in ceno vstopnic. 

Loterije z najboljšimi zmagovalnimi kvotami

Najpomembnejše pa bi morale biti zmagovalne kvote, ki povedo verjetnost osvojitve jackpota ali katere koli druge stopnje nagrade. Nekateri od spletne loterije z najboljšimi kvotami za zmago so označeni spodaj.

francoski loto

francoski loto je znano, da ponuja neprimerljive možnosti za zmago, žrebanja potekajo trikrat na teden. Igralci imajo eno od šestih možnosti, da dobijo nagrado. Privlačne kvote niso ponujene kot kompromis med zneski nagrad za različne stopnje nagrad. 

Najmanjši znesek jackpota za to loterijo je 2 milijona €, pri čemer se znesku jackpota vsak teden doda 1 milijon €, dokler ne zmaga srečni igralec. Možnosti za dobitek jackpota francoskega lota so ena proti 19 milijonov, kar je še vedno boljše od tistega, kar ponujajo številne druge loterije.

Španski loto

Španski loterija se trži tudi kot ena najboljših loterij, ki ponuja najboljše možnosti za dobitek. Najnižja nagradna stopnja, ki je samo za ujemanje s Superballom, ima možnost 1 proti 16. Vendar je cena vstopnice 1,75 €, vendar pa je nagrada za zmago z možnostjo 1 proti 16 samo 1,5 €. Zaradi tega je bolj tolažba za poraz kot prava nagrada.

Vendar pa so nagrade veliko boljše za višje stopnje nagrad. Za osvojitev jackpota morajo igralci ujemati pet številk in Superball, pri čemer je možnost zmage 1 proti 31.625.100. Začetni znesek jackpota je 5 milijonov evrov, ki se poveča vsak teden. Možnosti za dobitek katerega koli dobitka v španskem lotu so 1 proti 10. Žrebanja potekajo dvakrat na teden.

Državni loto Združenega kraljestva

UK National Lotto je med največjimi loterijami v Evropi in se ponaša z velikimi glavnimi dobitki. Kvote so bile pred letom 2015 privlačnejše od večine drugih konkurenčnih loterij. Igro so leta 2015 preoblikovali, da bi povečali nabor številk s 49 na 59, iz katerega bi morali igralci ujemati šest številk. 

Posledično so se možnosti za jackpot spremenile z 1 proti 15 milijonov na 1 proti 45 milijonov. Povečalo pa se je tudi število nagradnih stopenj, pri čemer so imele nižje nagradne stopnje privlačne zmagovalne kvote. Skupna zmagovalna kvota za kateri koli dobitek v državnem lotu je 1 proti 9,3.

EuroMillions

EuroMillions je med največjimi in najbolj priljubljenimi loterijami na evropski celini. Znan je po svojih ogromnih jackpot nagradah, ki jih je mogoče osvojiti tako, da povežete pet številk iz skupine 50 in dve drugi številki iz 12. Možnosti za osvojitev jackpota so razmeroma nizke in znašajo približno 1 proti 139,8 milijona. 

Vendar pa ima loterija 13 nagradnih stopenj, pri čemer najnižja dobitna stopnja zahteva, da se igralci ujemajo samo z dvema glavnima številkama z kvoto 1 proti 22. Zaradi številnih nagradnih stopenj je kvota 1 proti 13 za zmago katere koli nagrade.

Mini loto

Mini Lotto je ugledna poljska loterija. Loterija je manj znana zaradi manjših jackpot ponudb, običajno približno 50.000 €. Vendar pa so na voljo nizke jackpot nagrade privlačne zmagovalne kvote približno 1 od 850.000. Poleg tega nakup vstopnice stane le 25 p. To igralcem olajša nakup številnih listkov za določeno žrebanje, kar še poveča njihove možnosti za dobitek.

Druge loterije s privlačnimi zmagovalnimi kvotami, ki jih je vredno omeniti, so Australian Lotto z možnostjo 1 proti 12, MegaMillions z možnostjo 1 proti 24, PowerBall z možnostjo 1 proti 24,8 in Eurojackpot z možnostjo 1 proti 26. Več informacij o najboljših loterijah lahko najdete na spletnih mestih za razvrščanje loterij.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice