Loterijske vstopnice: kam gre izkupiček?

Novice

2022-10-11

V nasprotju s tem, kar mnogi mislijo, poraba izkupička od srečk ne pomeni le izplačila dobitkov; gre daleč dlje od tega. Na primer, redki loterijski navdušenci pomislijo na centre za starejše v Pensilvaniji, učilnice javnih šol na Floridi ali poti v Koloradu. 

Loterijske vstopnice: kam gre izkupiček?

In medtem ko se posebni loterijski sistemi razlikujejo od ene države do druge, je resničnost taka, da vsaka država del prihodkov, ustvarjenih s prodajo vstopnic, usmeri v posebne namene.

Razdelitev izkupička loterijskih srečk

Obstajajo tri glavne kategorije prihodkov od loterije. Ti vključujejo distribucijo v države, kjer se vstopnice prodajajo, režijske stroške ter dobitke in provizije, plačane zmagovalcem in prodajalcem vstopnic.

Zlomiti se

Na splošno med 50 in 60 % srečka prodaja se plača zmagovalcem, vključno z malimi dobitniki in tistimi, ki so zadeli glavni dobitek. Provizije za prodajalce vstopnic, vključno z vstopnicami za manjše nagrade in jackpote, prejmejo približno 5 % izkupička. Toda loterije imajo operativne stroške, kot so provizije prodajalcev, oglasi in plače osebja, ki jih morajo plačati. To traja približno 10 %. Preostali prihodek se razdeli med sodelujoče države na podlagi dogovorjenega modela, ki bi lahko bil število prodanih vstopnic.

Kako države uporabljajo sredstva loterije

Kot smo že omenili, se vsaka država sama odloči, kako bo porabila svoj denar. Čeprav gredo sredstva v večini primerov za javno izobraževanje, jih mnoge države namenjajo tudi drugim namenom. Seveda obstajajo številne loterije po vsem svetu, vsak od njih pa ima jasne smernice, kako se denar porabi. 

Na primer, 50 % prodanih vstopnic Powerball in Mega Millions gre dobitnikom loterije. To pomeni, da gre preostalih 50 % za administracijo loterije, pravne stroške, provizije trgovcev na drobno in druge namene, ki jih določi država (dobrodelne namene, štipendije itd.).

V Koloradu so dobrodelna sredstva razdeljena različnim skladom in organizacijam, katerih cilj je ohranjanje divjih živali v državi. Zato podpirajo divje živali, kadar koli igralec kupi srečko za loterijo Colorado. V primeru Floride gre nerazkriti znesek prodanih loterijskih srečk državnemu skrbniškemu skladu za izboljšanje izobraževanja. Po posvetovanju z Ministrstvom za izobraževanje Floride se državni zakonodajalec odloči, kako bo denar porabljen.

Teksas je še ena država, ki meni, da je javno izobraževanje dober namen. Posledično je sektor od leta 1997 prejel več kot 22 milijard dolarjev donacij od loterij. V Indiani gredo prihodki od loterije v sklad Build Indiana Fund, ki pomaga izvajati projekte, namenjene organizacijam starejših/otrokov, nadgrajevati infrastrukturo in ohranjati zgodovinske strukture. znotraj države.

Z izkupičkom, zbranim od prodaje srečk Pennsylvania Lottery, je država porabila najmanj 1 milijardo dolarjev za več pobud, namenjenih pomoči starejšim, vključno z njihovimi storitvami oskrbe in brezplačnim prevozom.

Ali bi morali sodelovati v loterijskih igrah?

No, odgovor na to vprašanje je odvisen od tega, zakaj nekdo igra loterijo. Čeprav obstajajo tisti, ki igrajo loterije za zabavo, nekateri to počnejo v upanju, da bodo zadeli glavni dobitek ali vsaj osvojili dobitek, pa naj bo še tako majhen. 

Tisti, ki igrajo loterijo, da dobijo denar, si morajo zapomniti eno stvar; njihove možnosti za zmago so manjše, kot bi si lahko predstavljali. Loterije so igre na srečo, zato nihče ne more storiti ničesar, kar bi vplivalo na izid. Če se kdo ne zna spoprijeti z izgubami, potem ni potrebe po nakupu srečk.

Kaj pa tisti igralci, ki igrajo za zabavo in so v redu z izgubami? No, loterije so namenjene takim ljudem. Poleg tega se igralci lahko tolažijo z dejstvom, da je njihov denar namenjen nekomu v pomoč, tudi če izgubijo, saj mnogi sistemi loterije usmerjajo znaten del prihodka od vstopnic v dobre namene. Zato je loterijo vredno igrati za tiste z dobrodušnim srcem.

Zadnje novice

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023
2023-05-09

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023

Novice

Promocija igralnice

AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Igraj zdaj