Najbolj prestižne evropske loterije

Novice

2022-08-02

V Evropi obstajajo različni razburljivi loteriji. Vsakdo lahko sodeluje v teh evropskih jackpotih, ki se ponašajo z nekaterimi največjimi in najbolj spektakularnimi žrebanji na svetu.

Najbolj prestižne evropske loterije

Transnacionalne loterijske igre

Te igre je mogoče najti v več državah na celini. Nagrade so običajno velike zaradi velikega števila tekmovalcev. EuroMillions in EuroJackpot so zdaj edine mednarodne loterije na celini.

Državna loterija

Te vstopnice je mogoče kupiti samo znotraj meja držav, ki jih prodajajo. Ena najstarejših evropskih loterij, La Primitiva, je priljubljena med Španci zahvaljujoč svojemu modelu brez kapice jackpota.

Poleg tega ima Polish Mini Lotto dnevne žrebanje in cenovno ugodne vstopnice.

Žrebanja, superžrebanja in posebna žrebanja v Evropi

Ti trije žrebanji pomagajo igralcem pri osvojitvi dodatne nagrade.

Nagradne igre

Žrebanje na loteriji poteka sočasno z glavnim žrebanjem. Igralcem nudijo dodatno priložnost za zmago, ne da bi se ujemali z nobeno od številk. Španski EuroMillions El Million in avstrijski EuroMillions ÖsterreichBonus sta dve izmed Največja evropska loterija.

Superžrebanja

Superžrebanja EuroMillions so loterijski dogodki, ki se zgodijo večkrat na leto. Redna nagrada jackpota je bila povečana na 130 milijonov dolarjev.

Posebna žrebanja

Edinstvena žrebanja potekajo ob večjih praznikih, kot so novo leto, božič in lokalni dogodki, kot je dan neodvisnosti. Ti pogosto vključujejo povečane jackpote, žrebanje ali dodatna žrebanja.

Vsako veliko noč Italija gosti težko pričakovano nagradno igro Pasqua. 100 srečnih igralcev lahko osvoji ogromno $100.000 nagradne igre, ko igrajo SuperEnalotto. V petek 13. francoski Loto podvoji svoj jackpot na 13 milijonov dolarjev in doda nagradno igro.

Največji loterijski jackpot v Evropi

EuroMillions s sedmimi pravilnimi številkami daje največje izplačila kontinentalnih jackpotov. Običajno se nagrada začne pri približno 17 milijonih dolarjev. Nagrada je že dosegla najvišjo vrednost 220 milijonov dolarjev. Trenutna zgornja meja nagrade pa znaša 230 milijonov dolarjev. Če nagradni sklad doseže zgornjo mejo, se bo nagrada povečala za 10 milijonov dolarjev, na 250 milijonov dolarjev.

Loterija, ki se je začela leta 2004, vključuje devet evropske države. Žrebanja potekajo tedensko v Parizu v torek in petek ob 20.45 po srednjeevropskem času

The SuperEnalotto je najpomembnejša evropska nacionalna loterija. Avgusta 2019 je bilo izplačanih rekordnih 209 milijonov dolarjev. Več kot 18 mesecev je bila nagrada najvidnejša evropska loterijska nagrada.

EuroJackpot je večnacionalna loterija, ki se je začela leta 2012. Sodelujejo lahko igralci iz 18 držav. Tedenski jackpot je lahko vreden do 120 milijonov dolarjev. Žrebanja potekajo vsak torek in petek ob 19:00 GMT v Helsinkih na Finskem.

Zmagovalci evropskih loterij

Več kot sedem milijonov zmagovalnih vstopnic je prejelo več kot 105 milijonov dolarjev nagrad na loteriji. Oktobra 2021 je srečni spletni igralec iz jugovzhodne Evrope osvojil 41,3 milijona dolarjev nagrade EuroMillions.

Potem ko je julija 2019 kupil vpis v EuroMillions s tremi vrsticami, je južnokorejski igralec loterije HSL izenačil nagrado v tomboli El Millón, ki jo je ustvaril milijonar. Igralec ni bil le prvi zmagovalec loterije El Millón, ampak je bila to tudi njihova prva pomembna zmaga na loteriji.

Po le nekaj mesecih spletnega igranja je SK, voznik iz Moskve, februarja 2016 osvojil nagrado Austria Lotto v vrednosti 824.000 $.

Pogosta vprašanja

Katere evropske loterije imajo najboljše kvote za dobitek?
Manjše loterije imajo največjo verjetnost zaradi ožjih razponov ugibanj in nagrad. Igralci lahko sodelujejo v poljskem mini lotu, italijanskem SuperEnalottu ali avstrijskem lotu.

Ali so dobitki na loteriji v Evropi obdavčeni?
Dobitki na loteriji so v nekaterih evropskih državah morda neobdavčeni, v drugih pa so lahko obdavčeni. Igralci morajo vedno dobiti nasvet od davčnega strokovnjaka v svoji matični državi.

Ali lahko tujci igrajo evropsko loterijo na spletu?
Vsako evropsko spletno loterijo lahko igrate od koder koli na svetu. Za sodelovanje v spektakularnih žrebanjih na celini igralcem ni treba biti evropski državljani ali celo fizično prisotni v Evropi.

Katera je najučinkovitejša metoda za zmago na najboljših spletnih loterijah v Evropi?
Ni takega, kot je pristop za zmago na loteriji. Igranje loterije je prvi korak k temu, da postanete evropski zmagovalec loterije.

Zadnje novice

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023
2023-05-09

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023

Novice

Promocija igralnice

AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Igraj zdaj