Novice

October 4, 2022

Najbolj znane države po svojih loterijah

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Napačno je domnevati, da so vse nacionalne loterije enake. V resnici so med loterijami velike razlike. Tisti bralci, ki jih zanima učenje, jih lahko uporabijo LottoRanker kot uporaben vir. Številne loterije so postale prepoznavne zaradi svojih kvot, tedenskih izžrebanj, velikosti jackpota in ugodnosti. Zaradi teh razlogov še posebej izstopajo naslednje države.

Najbolj znane države po svojih loterijah

ZDA

Seveda mnogi strokovnjaki za loterijo upravičeno menijo, da so ZDA vodilne v svetu pri tovrstnih igrah. Najbolj odmevne igre v državi lahko včasih ponudijo več kot milijardo dolarjev jackpota. Glavna slabost je, da so možnosti za dejansko zmago izjemno majhne. To dejstvo državljanov ZDA ni ustavilo pri rednem nakupu vstopnic. Privlačijo jih vsote denarja, ki jim spremenijo življenja, ki jih dobijo redki srečneži.

Španija

Loterijska industrija v Španiji je imela koristi od možnosti spletnega nakupa vstopnic. Njihovi nagradni skladi so občasno dosegli skoraj 3 milijarde dolarjev. Vendar pa večje loterije v Španiji ne potekajo tedensko. Namesto tega se pojavljajo sezonsko. Običajno je, da družine vse leto dajo nekaj denarja na stran za priprave na ta žrebanja.

Poljska

Poljske loterije niso priljubljene zaradi velikih jackpotov, temveč zato, ker ponujajo odlične kvote. Pri nekaterih manjših igrah so lahko možnosti od 1 do 850.668. Pritegnili bodo igralce iger na srečo, ki iščejo manj tveganja z nižjimi donosi na stavo. Jackpoti običajno ne presegajo 100.000 dolarjev. To lahko odvrne iskalce vznemirjenja, ki kupijo vstopnice v upanju, da bodo z dobitkom spremenili svoje življenje. Vendar pa bo všeč tudi vsem, ki želijo igrati taktično.

Singapur

Najpomembnejše loterije v Singapurju obstajajo že od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Posledično so pomemben del nacionalne kulture. Največji dobitek doslej je znašal okoli 10,4 milijona dolarjev. Na splošno jackpot presega 700.000 USD. Eden glavnih razlogov za njegovo priljubljenost je priročnost. Nakup vstopnice je preprost in enostaven za začetnike. To lahko storite na spletu ali pri ponudniku v trgovini.

Združeno kraljestvo

Britanski državljani imajo prednost dostopa do nacionalnih in evropskih loterijskih iger. Ko gre za slednje, veliko število zmagovalcev prihaja iz Združenega kraljestva. Igre državne loterije se igrajo ves teden. Nagrada številka ena bo pogosto šestmestna vsota. 

Poleg tega je mogoče doseči manjše dobitke, ki so še vedno v razponu tisoč dolarjev. Britanci, ki jih zanima igranje na loteriji, morajo upoštevati tako potencialni dobitek kot kvote.

Brazilija

Čeprav Evropa in ZDA zagotovo prevladujeta v industriji loterije, nista edina najboljša tekmeca v industriji. Igre, ki se prodajajo brazilskim državljanom, so izjemno priljubljene. Za to sta dva glavna razloga. Cene vstopnic so dokaj nizke, tako da si jih lahko priskrbijo ljudje iz različnih ekonomskih okolij. 

Hkrati so lahko jackpoti v razponu deset milijonov. Žrebanja z najvišjimi potencialnimi donosi potekajo enkrat letno. Zaradi tega je loterijska skupnost v Braziliji podobna španski.

Italija

Italija si zagotovo zasluži priznanje kot velikan loterije. Država izstopa po najvišjih možnih jackpotih. En srečni Italijan je v eni igri osvojil impresivnih 256 milijonov dolarjev. Še enkrat, glavna težava pri tako donosnih vsotah je dejstvo, da imajo udeleženci zelo majhne možnosti za dejansko zmago. V nekaterih primerih je to 1 proti 622 milijonov. Čeprav se to zdi nemogoče, tisti, ki premagajo kvote, na koncu dobijo znatne količine denarja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 6. aprila: Ali je kdo osvojil 1,30 milijarde dolarjev jackpota?
2024-04-07

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 6. aprila: Ali je kdo osvojil 1,30 milijarde dolarjev jackpota?

Novice