Največji dobitek na loteriji vseh časov

Novice

2022-03-29

Zmaga na loteriji so sanje vseh. Toda potem so možnosti za zmago vedno majhne, ne glede na to, kateri loto se igra. Vendar pa je bilo nekaj srečnežev, ki se jim je sreča čez noč spremenila po zmagi na jackpotih dveh največjih loterij: Mega Millions in Powerball. V tem pregledu odkrijte sedem največjih zmagovalcev loterijskega jackpota vseh časov.

Največji dobitek na loteriji vseh časov

1. Powerball: 1,586 milijarde dolarjev

Od leta 2016 ima Powerball rekord za največjo nagrado na loteriji, potem ko so si trije igralci razdelili ogromnih 1,586 milijarde dolarjev. To je bilo prvič, da je denarna nagrada loto presegla mejo 1 milijarde dolarjev. 

Prva zmagovalca, par iz Tennesseeja, se je odločila za pavšalni znesek v višini 327,8 milijona dolarjev. Tudi drugi zmagovalec, par s Floride, je šel za pavšalni znesek 327,8 milijona dolarjev. Šest mesecev pozneje so prišli tretji zmagovalci in povedali, da želijo podariti večino svojega denarja.

2. Mega milijoni: 1,537 milijarde dolarjev

Na drugem mestu tega seznama največjih zmagovalcev loterije vseh časov je en sam igralec, ki je svoj listek kupil v Južni Karolini leta 2018. Izračunana pavšalna nagrada je bila 878 milijonov dolarjev. Nihče ne ve, kdo je osvojil ta jackpot Mega Millions, a nekaj je gotovo; ostajajo največji posamični zmagovalec lota, saj so si 1,586 milijarde dolarjev v Powerballu leta 2016 razdelili trije igralci.

3. Mega milijoni: 1,05 milijarde dolarjev

Januarja 2021 se je v zgodovino ponovno zapisal loterijski bazen iz Michigana, imenovan The Wolverine FLL Club. To je bil drugič, ko je jackpot na loteriji presegel mejo 1 milijarde dolarjev. Wolverinesi so se poravnali s pavšalnim zneskom in po vseh davčnih olajšavah odšli z kul 557 milijoni dolarjev. To ostaja tretji največji loterijski dobitek v zgodovini ameriške loterije.

4. Powerball: 768,4 milijona dolarjev

Četrto največjo nagrado na loteriji v ZDA je zasedel Manuel Franco, ki je leta 2019 osvojil Powerball jackpot v vrednosti 768,4 milijona dolarjev. Državljan Wisconsina s samo 24 leti ostaja največji zmagovalec loterije Powerball vseh časov. Franco je tudi med najmlajšimi zmagovalci Powerballa. Svoj zmagovalni list je kupil na Speedwayu v Novem Berlinu.

5. Powerball: 758,7 milijona dolarjev

Še en srečni igralec loterije je Mavis Wanczyk, takrat 53-letnik iz Chicopeeja v Massachusettsu. Je tretji največji dobitnik jackpota Powerballa. Ko je leta 2017 osvojila jackpot, je bila njena nagrada najpomembnejši posamični dobitek v zgodovini loterijskega jackpota.

Zanimivo je, da je potem, ko je potrdila zmago, poklicala svojega delodajalca, da ne bo več hodila v službo. Wanczyk je domov odnesel 480,5 milijona dolarjev po odbitkih. Vsaj zaslužila je dober denar, za razliko od španske poročevalke, ki je zapustila oddajo samo zato, da bi ugotovila, da je dobila pičlih 5500 dolarjev.

6. Powerball: 731,1 milijona dolarjev

Januarja 2021 je bil zabeležen prvi letošnji dobitek jackpota. Tokrat je ena vstopnica iz Marylanda dobila 731,1 milijona dolarjev na loteriji Powerball. To je bilo prvič, da sta bila jackpota Mega Millions in Powerballa hkrati več kot 700 milijonov dolarjev. Jackpot si je prislužil mesto v Powerballovi največji Jackpot Hall of Fame in je med najbolj govorjenimi jackpoti na loto spletna mesta in strokovnjaki v razpravah o loteriji.

7. Powerball: 687,8 milijona dolarjev

Leta 2018 se je Powerball znova zapisal v zgodovino, ko sta dve vstopnici, kupljeni v Iowi in New Yorku, prejela 687,8 milijona dolarjev Powerball jackpota. Ta dobitek je prišel le nekaj dni po tem, ko je vstopnica, prodana v Južni Karolini, prinesla jackpot v vrednosti 1,537 milijarde dolarjev Mega Millions.

Zgoraj je sedem največjih dobitkov na loteriji v zgodovini. Druge vredne omembe vključujejo 685 milijonov dolarjev (Powerball), 656 milijonov dolarjev (Mega Millions), 648 milijonov dolarjev (Mega Millions), 590,5 milijona dolarjev (Powerball), 587,5 milijona dolarjev (Powerball), 564 milijonov dolarjev (Powerball), 559,7 milijona dolarjev (Powerball) in 543 dolarjev milijonov (Mega Millions).

Zadnje novice

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023
2023-05-09

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023

Novice

Promocija igralnice

AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Igraj zdaj