4D Loto

Ena izmed najbolj priljubljenih loterijskih iger v Maleziji je 4D Lotto, akronim za štiri števke. Igralec izbere štiri števke med 0 in 9999. Na žrebu je izbranih triindvajset številk. Igralci se lahko odločijo za igranje 4D na več načinov. Te možnosti vključujejo standardni vnos, i-Perm in 4D zvitek. Po zaključku žrebanja lahko igralci preverijo uradna spletna mesta 4D, da potrdijo zmagovalne številke, ali preverijo pri agentu za vstopnice.

Zmagovalci morajo prevzeti nagrade v 181 dneh od dneva žrebanja. Tukaj so koraki za zahtevanje dobitkov.

Kako igrati 4D Lotto
Kako igrati 4D Lotto

Kako igrati 4D Lotto

Standardni vnos

Pri standardnem vnosu lahko igralec izbere določeno številko, na primer 2356, in se odloči za stavo MAJHNO ali VELIKO. Če stavi VELIKO, lahko kupec poleg posebne nagrade osvoji še tretjo, drugo ali prvo nagrado. Če stavi MAJHNO, lahko igralec osvoji le tretjo, drugo ali prvo nagrado.

Za nakup vozovnice v Maleziji stane 1 Ringgit (RM). 4D SMALL stave ponujajo boljše kvote za zmago velikih vsot denarja kot VELIKA stava. Vendar pa ima igralec lahko boljše možnosti za osvojitev drugih nagrad in tolažilnih nagrad.

4D rola

Pri 4D Roll lahko igralec zamenja R za številko zmagovalne številke. Črka R predstavlja števke v razponu od 0 do 9. Na primer, če igralec nadomesti R z zgornjo številko, 2356 postane R356, kar kupcu vstopnice da 10 vnosov od 0356 do 9356. Igralec se lahko odloči, da bo R postavil na mesto katere koli števke števila, na primer 2R56 ali 235R. Ker igra variant Roll predstavlja 10 vnosov, je cena 10 RM.

Permutacija zavarovanja

Nakup zavarovalne permutacije daje imetniku vozovnice številne različice. Vnos igralca vključuje različice njegove ali njene 4D številke. Število 2356 ima lahko na primer 24 različic ali permutacij, kot so 2536, 2653 ali 5326. Z i-Perm igralec izbere, koliko permutacij želi kupiti, vključno s 24, 12, 6 ali 4.

Stroški se razlikujejo glede na število izbranih permutacij. Igralec lahko izbere številke za vsako vrsto vnosa ročno ali s hitrim izborom, ki omogoča računalniku, da naključno izbere številke za igralca. Nobena metoda ne zagotavlja zmage.

Posebni žreb

V Maleziji in drugih državah je 4D Lotto priljubljena igra, ki pritegne veliko število udeležencev. Čeprav se je izkupiček od posebnih žrebanj 4D v zadnjih letih zmanjšal, igralci še vedno kupujejo vstopnice. V letu 2019 je malezijsko finančno ministrstvo zbralo več kot 113 milijonov RM. Do leta 2020 je ta številka padla na skoraj 73 milijonov RM. Kljub temu 4D igra ostaja priljubljena.

Tudi sredi pandemije nekateri igralci kupujejo vstopnice za posebne žrebanje 4D, čeprav ne toliko kot leta 2019. Do septembra 2021 ministrstvo za finance poroča le o 38 milijonih RM prihodkov od posebnih žrebanj 4D.

Kako igrati 4D Lotto
Aplikacije, ki vam pomagajo igrati 4D Lotto

Aplikacije, ki vam pomagajo igrati 4D Lotto

Aplikacija Mayago in podobna programska oprema igralcem ponujata način za analizo 4D-loterijskih trendov. Na voljo je v različnih jezikih, kot so nemščina, japonščina, angleščina in kitajščina, uporabniki lahko preklapljajo med jeziki, odvisno od izbire loterijske igre. Poleg tega aplikacije podpirajo 4- in 3-mestne loterijske igre, kar uporabnikom omogoča enostavno posodabljanje rezultatov iger, prejemanje priporočil za številke in poudarjanje trendov in vzorcev v zaporednih žrebanjih.

Uporabniki aplikacije za loterije lahko raziščejo vsako možno število, vključno z natančnimi ujemanji in permutacijami. S pregledom številk iz zgodovinskih žrebov lahko igralec razume sode, lihe, visoke in nizke kombinacije. Te informacije so neprecenljive za informirano izbiro številke vozovnice in dajejo dragocen vpogled za analizo.

Aplikacije za loterije nudijo tudi funkcionalno podporo pri izvažanju statistike in generiranju številskih priporočil na podlagi statistične analize. Za igralca je aplikacija za loterije cenjen partner pri ustvarjanju verjetnih številk, analizi zgodovinskih podatkov o loteriji in sledenju preteklih žrebanj.

Aplikacije, ki vam pomagajo igrati 4D Lotto
Kvote 4D Loto

Kvote 4D Loto

VELIKE Kvote

Zmaga BIG je enostavnejša, saj BIG 4D ponuja najboljše kvote, tudi če so nagrade manjše. S 23 številkami in 5 ločenimi zmagovalnimi stopnjami. V prvih treh kategorijah bodo zmagale tri številke vstopnic. Preostalih 20 številk je razdeljenih, tako da ostane 10 zmagovalnih številk za posebno kategorijo nagrad, preostalih 10 pa za kategorijo tolažilnih nagrad. Naslednje predstavljajo nagrade, podeljene VELIKIM igralcem.

  • 1. nagrada - 2.500 RM
  • 2. nagrada - 1.000 RM
  • 3. nagrada - 500 RM.
  • Posebna nagrada - 180 RM
  • Tolažilna nagrada - 60 RM

MALA Napoved

4D SMALL dobitki so višji od VELIKIH nagrad. Vendar je zmagovalcev manj in možnosti za zmago manj. Od 23 izžrebanih številk so igralcem na voljo le tri nagrade. Dobitki se v Maleziji razdelijo po naslednjem urniku.

  • 1. nagrada - 3.500 RM
  • 2. nagrada - 2.000 RM
  • 3. nagrada – 1.000 RM
Kvote 4D Loto
Prevzem 4D nagrad

Prevzem 4D nagrad

Zmagovalci morajo poleg vstopnice predložiti potni list ali identifikacijo. V Maleziji lahko igralec, ki osvoji manj kot 60.000 RM, zbira sredstva na prodajnih mestih 4D. Dobitki, ki presegajo 60.000 RM, vendar manj kot 2.000.000, lahko igralci prevzamejo denarno nagrado v regionalni pisarni 4D. Za dobitke, večje od 2.000.001 RM, morajo igralci zahtevati nagrado na upravnem sedežu 4D. Za Magnum 4D morajo zmagovalci odpotovati v Kuala Lumpur. Za uradno zbiranje denarnih nagrad so potrebni termini.

V Maleziji uradniki loterije ob nedeljah, sobotah in sredah prirejajo 4D žrebanje. Posebna žrebanja potekajo nekaj dni, običajno ob torkih. Operater mora imeti pooblastilo ministrstva za izvedbo posebnega žrebanja. Igralci lahko slišijo o teh posebnih žrebanjih na dogodkih, kot so rojstni dnevi vladarjev ali kitajsko novo leto.

Zastopniki za vstopnice obvestijo igralce o posebnem žrebanju približno 7 dni pred datumom žrebanja. Upravljavci loterije so pooblaščeni s strani vlade. Igralci lahko izbirajo med pooblaščenimi podjetji, kot so ToTo 4D, Magnum 4D, STC ali Sabah. Pri pridobivanju velikih zneskov morajo igralci zahtevati zneske nad 2.000.001 RM neposredno na sedežu zadevnega podjetja.

Prevzem 4D nagrad