Lotto 6

Lotto 6, popularno Takarakuji na Japonskem, je ena najvidnejših japonskih loterijskih iger. Loterija je bila ustanovljena leta 2000, prvo žrebanje pa je potekalo 5. oktobra istega leta. Ta loterija uživa izjemno priljubljenost na Japonskem in zunaj nje. Lotto 6 je še posebej privlačen za igralce loterije zaradi visokih zneskov jackpotov. Najmanjši znesek jackpota je običajno 200 milijonov ¥, kar ustreza približno 1,6 milijona evrov. Drug razlog, zakaj se igralcem zdi Lotto 6 privlačen, je, da so vstopnice razmeroma poceni.

Vsaka vstopnica stane le 200 ¥, kar je približno 1,6 €. Loterija omogoča tudi sodelovanje igralcem iz več držav. To je omogočeno prek spletne platforme, kjer lahko igralci kupijo veljavne vstopnice od koder koli po svetu.

Kako igrati Lotto 6
Kako igrati Lotto 6

Kako igrati Lotto 6

Lotto 6 je progresivna loterija za jackpot. To pomeni, da če nihče ne zmaga na loteriji, se znesek jackpota prenese na naslednje žrebanje in precej naraste. Vendar pa Lotto 6 omejuje obseg, do katerega lahko jackpot raste. Največji znesek na loteriji je 600 milijonov JPY.

Loterija ponuja tudi štiri druge nagradne stopnje brez jackpota, kar daje igralcem dodatne priložnosti za zmago. Žrebanja običajno potekajo dvakrat na teden v muzeju sanj o loteriji Tokyo.

Ugotoviti, kako igrati loterijo na spletu, je precej enostavno, tudi za novince. Če želite igrati Lotto 6, morajo igralci najprej kupiti vstopnice. Vstopnice so običajno na voljo v maloprodajnih loterijah. V državi je več kot 15.000 prodajalcev loterij.

Druga alternativna metoda nakupa vstopnic je preko bankomatov nekaj japonskih bank, ki sodelujejo pri loteriji. Vendar imajo igralci s sedežem v tujini možnost nakupa loterijske karte prek spleta. Agencije za prodajo vstopnic pridejo prav tudi za novince, ki ne morejo preveriti loterijske vstopnice na spletu.

Po nakupu vstopnic morajo igralci izbrati šest edinstvenih številk izmed 43 številk, ki so na voljo na vstopnicah. Kombinacije številk določajo zmagovalni list. Igralci lahko tudi kupijo veliko vstopnic na spletnem mestu za loterije in izberejo različne številke na vsaki vstopnici, da povečajo svoje možnosti za zmago.

Po uspešnem nakupu vstopnic mora igralec počakati na naslednji žreb, da ugotovi, ali je zmagal. Lotto 6 žrebanja običajno potekajo vsak ponedeljek in četrtek v tednu.

Loto 6 zmaga

Med žrebanjem Lotto 6 risalni stroj Yume Lotto-Kun običajno izbere zmagovalne številke. Izžrebanih je sedem številk. Igralec mora imeti listek s številkami loto, ki se ujemajo s prvimi šestimi izžrebanimi številkami, da lahko osvoji dobitek na loteriji.

Bonus žogica se običajno uporablja za podelitev nagrade druge stopnje. Za to se mora igralec ujemati s petimi od prvih šestih zmagovalnih številk in bonus žogico. To pomeni, da se še vedno ujema skupaj šest številk. Tretji, četrti in peti nagradni razred se osvoji z ujemanjem petih, štirih oziroma treh številk. Rezultati žrebanja so običajno objavljeni na spletnem mestu loterije.

V primeru zmage morajo igralci stopiti v stik z loterijo, da prejmejo svoje dobitke. Dobljeni znesek določa kanal, po katerem bo loterija izvedla plačilo.

Dobitke je mogoče poslati z varnimi načini plačila, kot so neposredna bančna nakazila za relativno majhne zneske. Za višje zneske, kot je jackpot, se morajo igralci prijaviti na sedež loterije, da prevzamejo čeke za svoje dobitke. V primerih, ko je zmagovalcev veliko, se nagrada običajno enakomerno porazdeli med vse zmagovalce.

Pravila

Za igranje Lotto 6 veljajo nekateri pogoji. Neupoštevanje določil in pogojev lahko povzroči, da igralci izgubijo svoje dobitke. Ta pravila na primer izrecno določajo, koliko moraš biti star, da lahko igraš na srečo. Seveda morajo igralci biti stari 18 let ali več, da lahko zakonito igrajo na srečo.

Igralci morajo biti tudi iz države, ki igralcem zakonito dovoljuje sodelovanje v loterijah. Igralci morajo vstopnice kupiti vsaj trideset minut pred žrebanjem, da so vstopnice veljavne. Igralci, ki zmagajo, imajo le dvanajst mesecev, da zahtevajo svoj dobitek.

Kako igrati Lotto 6
Kakšne so kvote za loto 6?

Kakšne so kvote za loto 6?

Možnosti za osvojitev jackpota v Lotto 6 so precej majhne. Ko pa se kvote primerjajo z drugimi loterijami po vsem svetu, vključno z večjimi spletnimi loterijami, so presenetljivo med najboljšimi. Igralcem tudi ni treba izenačiti sedme žogice, da bi osvojili jackpot, zaradi česar so možnosti za zmago še boljše.

Zato se jackpot Lotto 6 pogosteje osvaja. Vendar so zneski jackpotov za Lotto 6 sorazmerno nižji od jackpotov za tiste z nižjimi zmagovalnimi kvotami. Spodaj je razčlenitev zmagovalnih kvot za vse nagradne stopnje Lotto 6.

Jackpot ima zmagovalno kvoto 1 proti 6.096.454 za nagrado v razponu od 200 milijonov ¥ do 600 milijonov ¥. Druga nagradna stopnja ima zmagovalno kvoto 1 proti 1.016.076 za ocenjeno zmago v višini približno 10 milijonov ¥. Kvote za tretji nivo so 1 proti 28.224, za ocenjeno 250.000 ¥. Zadnji dve stopnji imata kvote 1 proti 610 in 1 proti 39 za nagrade v višini 6.800 ¥ oziroma 1. 000 ¥.

Zgoraj navedene kvote za zmago temeljijo na eni listini na igralca. Ko igralci kupijo več vstopnic za isto žrebanje, se njihove možnosti za zmago izboljšajo. Verjetno je to tisto, zaradi česar mnogi igralci ustanovijo ali se pridružijo igralniškemu sindikatu.

Kakšne so kvote za loto 6?
Aplikacije, ki vam pomagajo igrati Lotto 6

Aplikacije, ki vam pomagajo igrati Lotto 6

Aplikacije za vstopnice

Igralci Lotto 6 lahko preprosto in priročno uporabljajo več aplikacij za nakup vstopnic za Lotto 6. Te aplikacije olajšajo breme dolgih čakalnih vrst za nakup vstopnic. Prav tako pridejo prav za igralce, ki ne vedo, kako kupiti loterijski list na spletu. Nekatere aplikacije za vstopnice običajno ponujajo bonuse za igralce, ki pogosto uporabljajo aplikacije. Aplikacije ponujajo tudi več možnosti plačila za nakup vstopnic.

Aplikacije za generiranje številk

Aplikacije za ustvarjanje številk igralcem pomagajo najti najboljše številke loterije za svoje vstopnice. Takšne aplikacije so priročne za igralce, ki kupijo številne vstopnice za iste žrebanje, s čimer pomagajo bolje razporediti možnosti za zmago.

Aplikacije z rezultati

Aplikacije za rezultate so v glavnem zasnovane za zagotavljanje rezultatov loto iz žrebanja različnih loterij. Igralcu, ki kupi spletno srečko in uporablja aplikacije za rezultate, ni treba obiskati različnih spletnih mest, da bi našel rezultate loterije. Nekatere aplikacije za rezultate shranijo tudi številke vstopnic in samodejno preverijo, ali so dobitne vstopnice.

Pretočne aplikacije

Aplikacije za pretakanje so še posebej uporabne za igralce, ki raje gledajo spletne loterije, ko se zgodijo. Takšne aplikacije takim igralcem omogočajo ogled žrebanja na svojih mobilnih napravah le z nekaj dotiki. Večina se jih podvoji tudi kot aplikacije za rezultate.

Aplikacije, ki vam pomagajo igrati Lotto 6