Najboljše spletne loterije v Združene države 2023

Ameriške loterije imajo dolgo, bogato tradicijo podpiranja pomembnih javnih del in projektov socialnega varstva. Od leta 1776 ameriška vlada uporablja loterije za zbiranje denarja, začenši z vojno za neodvisnost, ki je bila financirana z izkupičkom ene prvih loterij v državi.

Po zgodnji uporabi loterij za zbiranje sredstev za pomembne projekte se je ideja prijela. Denar za financiranje zgodnjih ameriških projektov, kot so tlakovanje cest in gradnja cerkva, je prišel iz skladov loterije.

Najboljše spletne loterije v Združene države 2023
Zgodovina loterije v Združenih državah
Zgodovina loterije v Združenih državah

Zgodovina loterije v Združenih državah

Pravzaprav so nekateri ustanovni očetje države podpirali uporabo sredstev loterije, vključno z Georgeom Washingtonom, ki je neuspešno poskušal zbrati sredstva za izgradnjo gorske ceste v Virginiji. Tudi Thomas Jefferson je na loterije gledal kot na 'nepogrešljive'. Benjamin Franklin je neuspešno poskušal zbrati sredstva za nakup topa iz revolucionarne vojne v Philadelphiji.

John Hancock je leta 1761 uspešno financiral obnovo dvorane Faneuil. Do leta 1832 je bilo v osmih zveznih državah organiziranih 420 loterij. Izkupiček od loterije je financiral gradnjo fakultete na Yaleu in Harvardu. Pravzaprav so južne države financirale obnovo z loterijami po koncu državljanske vojne.

Zamisel o uporabi izkupička loterije za financiranje vladnih projektov je prišla iz Anglije. V 1600-ih je Anglija uporabila izkupiček loterije za financiranje kolonije Jamestown.

Vrhovno sodišče je leta 1878 razsodilo, da so igre na srečo demoralizirale ameriške državljane, kongres pa je prepovedal uporabo pošte za oglaševanje loterijskih iger. Vendar ta dejanja niso preprečila večini ameriških zveznih držav, da bi legalizirale vladne loterijske igre.

Leta 1898 je Louisiana Lottery Company (LLC) monopolizirala loterije v zvezni državi Louisiana in ustvarila več kot 20 milijonov dolarjev prodaje. Več kot 90 odstotkov sredstev zasebne loterije LLC je bilo izven Louisiane. Posebni vlaki so redno prevažali na tisoče računov na sedež podjetja v New Orleansu. Ker je ustanovitelj podjetja plačeval podkupnine, se je podjetje izogibalo davkom.

LLC je tudi po obsežnih podkupninah, ki jih je podjetje plačalo, zaslužilo 48 odstotkov dobička. Z dodajanjem neprodanih vstopnic v sod, iz katerega so bile izbrane zmagovalne številke, je podjetje pogosto prirejalo sistem, da bi osvojilo lastne denarne nagrade. Predsednik Benjamin Harrison je obsodil brezvestne loterijske agencije, kongres pa je prepovedal premikanje loterijskih listkov čez državne meje ali po pošti. Sistem Louisiane, ki ga je preplavil škandali, je poslabšal mnenje nacionalne javnosti o loterijah na splošno.

Zgodovina loterije v Združenih državah
Sodobna loterija

Sodobna loterija

V začetku 20. stoletja je javnost začela bolj naklonjeno gledati na loterije. Leta 1963 je New Hampshire z nagradno igro zbiral denar za izobraževanje. Do leta 1967 je New York začel loterijo, ki je v prvem letu delovanja prinesla več kot 53 milijonov dolarjev prihodkov. Ob upoštevanju uspeha v New Yorku je dvanajst držav začelo loterije do sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Za državne vlade, ki ne želijo zvišati davkov, je loterija izvedljiva možnost.

Od 60. let prejšnjega stoletja so se loterije v Ameriki razvile tako, da vključujejo številne oblike iger na srečo, kot so vstopnice za takojšnje dobitke. Več državnih risb, kot so Mega Millions in Powerball, so izjemno priljubljene.

Danes je odnos do loterije zaokrožil. Pravzaprav nekatere študije poročajo, da večina Američanov odobrava spletno loterijo. Tudi tisti, ki ne sodelujejo, imajo pozitiven pogled na igranje loterije. Gallupova raziskava iz leta 2014 je pokazala, da 62 odstotkov prebivalstva meni, da je loterija moralno sprejemljiva. Loterije, ki jih vodi državna vlada, so najbolj priljubljena oblika iger na srečo v ZDA. Dejansko samo pet zveznih držav, vključno z Utahom, Nevado, Havaji, Aljasko in Alabamo, ne upravlja državnih loterij.

Leta 2016 je New York poročal o najvišjih prihodkih od loterije od vseh zveznih držav z več kot 8 milijoni dolarjev. Do leta 2017 so prebivalci ZDA porabili več kot 70 milijard za nakup srečelov. Države blizu meje prejmejo dodatno blagor v gotovini za čezmejno prodajo, zlasti za ogromne megamillions in Powerball jackpote.

Sodobna loterija
Prihodnost loterije v ZDA

Prihodnost loterije v ZDA

Tehnologija loterije se še naprej razvija. Državne vlade preiskujejo blockchain kot prihodnost iger na srečo. Za loterijo je zaupanje bistveno. Tehnologijo veriženja blokov je skoraj nemogoče vdreti ali spremeniti. Za takojšnje igre, žrebanje in druge loterijske igre lahko tehnologija blockchain poveča zaupanje igralcev v izid igre. Vendar pa lahko sprememba načina igranja loterije potrošnikov traja nekaj časa.

Za zdaj najsodobnejša spletna tehnologija ponuja nadomestni način stavam za nakup vstopnic in sodelovanje v loteriji. Ker se pričakuje, da bo trg loterije v naslednjih nekaj letih dosegel več kot 625 milijard dolarjev vrednosti, si regulatorji, vlada in administratorji prizadevajo izkoristiti moč tehnologije za sledenje potrošniške porabe za vstopnice in olajšati brezhibno izkušnjo od konca do konca za vsi vpleteni.

Privlačnost

Kvote spletne loterije so v primerjavi z drugimi možnostmi iger na srečo zelo slabe. Vendar pa je jackpotov ogromno, kar je glavna atrakcija za kupce loterijskih vstopnic v ZDA. Zlasti velike loterije z izplačili, kot je Powerball, povečajo prodajo vstopnic, ko se jackpot še naprej spreminja. Američani, ki kupujejo srečke, fantazirajo o tem, da bodo takoj postali milijonarji.

Na spletu

Moč interneta služi le povečanju prodaje. Leta 2011 so države dobile pooblastilo za distribucijo spletnih loterij. Ministrstvo za pravosodje je izdalo memorandum, v katerem je pojasnilo, da se zakon o Wire uporablja samo za športne stave. Ta razlaga zakona je odprla pot spletnim loterijam, ki jih je več držav ponudilo željnim prebivalcem.

zakoni

V preteklosti so igre na srečo javnim in zasebnim subjektom pomagale zbirati sredstva v ZDA. Na primer, do leta 1765 sta tako Harvard kot Yale izvajala loterije za zbiranje denarja. Harvard je začel zbirati denar z loterijami skoraj desetletje prej, leta 1747. Do petdesetih let prejšnjega stoletja je 11 ameriških zveznih držav podpiralo zakoniti bingo. Danes so najboljša spletna mesta za loterije zakonita v 48 državah, Portoriku, Deviških otokih in okrožju Columbia. Wyoming je pred kratkim začel z loteriji leta 2013. Vse loterije vozovnic so v državni lasti v ZDA in so licencirane s strani državnih loterij.

Prihodnost loterije v ZDA
Priljubljene loterije v Združenih državah

Priljubljene loterije v Združenih državah

Powerball

Powerball je priljubljen po vsej državi, ki žreba igralce, ki so zainteresirani za osvojitev velikih jackpotov. Z dvema žrebanjem na teden v soboto in sredo igralci izberejo pet številk od 1 do 69 za možnost zmage, plus Powerball številko med 1 in 26.

Jackpot igre se začne pri 20 milijonih dolarjev in se nadaljuje, dokler nekdo ne zmaga. Tisti, ki izgubijo, lahko osvojijo tudi druge nagrade, kar daje igralcem možnost 1 proti 25, da nekaj osvojijo. Zmagovalci jackpota Lottery US Powerball se lahko odločijo, da bodo prejeli denar v obliki letnega plačila za skoraj 30 let ali pa sprejeli pavšalni znesek gotovine.

Mega milijoni

Kot svetovno priljubljena igra, Mega milijoni ponuja igralcem priložnost, da osvojijo milijone z žrebanjem v petek in torek. Igralci izberejo pet številk med 1 in 70 ter številko Mega Ball od 1 do 25. Tako kot večina loterijskih iger lahko potrošniki računalniškemu sistemu loterije dovolijo, da izbere naključno ustvarjeno številko.

Če je igralec uganil zmagovalno številko ali z naključnimi številkami zadel jackpot ameriške loterije, lahko pobere svoj dobitek. Vendar so kvote za jackpot Mega Millions slabe in znašajo le 1 proti 302 milijonom. Na srečo je z devetimi nagradnimi ravnmi verjetnost, da igralec osvoji nekaj denarja, 1 proti 24. Tako kot Powerball se zmagovalci odločijo, ali bodo sprejeli celotno denarno izplačilo ali letna plačila.

New York Lotto

New York Lotto ponuja vrhunske nagrade, največji jackpot je dosegel 72,5 milijona dolarjev. Za priložnost, da domov odnesejo podobne jackpote, igralci dvakrat tedensko kupijo vstopnice za loterijo. Če izbereš šest številk med 1 in 59, ima kupec vstopnice možnost dobiti najnižji jackpot 2 milijona dolarjev. Z izbiro pravilne bonus žoge lahko igralci domov odnesejo sekundarno nagrado. Če pa nihče ne zmaga, jackpot še naprej raste.

Priljubljene loterije v Združenih državah
Načini plačila ameriške loterije

Načini plačila ameriške loterije

Daleč MasterCard in Visa sta najbolj priljubljena načina plačevanja najboljših spletnih loterij na spletu in v kopenskih ustanovah. Ker pa se loto v ZDA razvija in vse več igralcev kupuje vstopnice na spletnih mestih, se spreminjajo tudi načini plačila. Tukaj je nekaj načinov, kako so igralci ameriške loterije plačilo vstopnic.

račun

Za nakup loterijske karte na najboljših spletnih mestih za loterije morajo ameriški igralci odpreti račun pri pooblaščenem spletnem mestu. Odpiranje računa je običajno preprost postopek, ki vključuje nekaj preprostih korakov. Igralec mora na primer predložiti kontaktne podatke, potrditi e-poštni naslov in navesti podatke za preverjanje identitete. Ko bodo informacije potrjene, bo večina spletnih mest za loterije igralcu omogočila nakup vstopnic.

E-denarnica

E-denarnica strankam omogoča, da nakažejo, zadržijo in nakažejo denar na spletu. S kreditno ali debetno kartico igralec nakaže denar v e-denarnico, ki jo mesto loterije sprejema. Igralci lahko denar nakažejo tudi v e-denarnico z bančnim nakazilom. Igralci pogosto uporabljajo druge e-denarnice za financiranje računa e-denarnice. Z nalaganjem sredstev na ameriški loterijski račun z e-denarnico lahko igralec kupi vstopnice, ne da bi loteriji razkril podatke o svojem bančnem računu ali kreditni kartici

Načini plačila ameriške loterije
Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Kateri je največji Powerball jackpot, ki so ga kdaj osvojili v Ameriki?

Rekord Powerball jackpot znaša 1,58 milijarde dolarjev. Razdelili so jo trije zmagovalci, ki so vsak kupili vstopnico v Tennesseeju, Floridi in Kaliforniji. 13. januarja 2016 so Marvin in Mae Acosta iz Kalifornije, John in Lisa Robinson iz Tennesseeja ter David Kaltschmidt in Maureen Smith s Floride prejeli 528 milijonov dolarjev pred davčnimi obveznostmi.

Vsi zmagovalci so se odločili sprejeti možnost celotnega pavšalnega zneska v višini 327 milijonov dolarjev. Leta 2019 je srečni zmagovalec prejel največji jackpot z enim zmagovalcem v zgodovini igre. Zmagovalec rente v višini 768 milijonov dolarjev bi moral pomeniti, da bo prebivalec Wisconsina pripravljen za življenje.

Kako nagrajenci izbirajo med izplačilom rente in pavšalnim denarnim izplačilom?

Za zmagovalce spletnih loterij v ZDA je plačilo na voljo na dva načina, celotno plačilo v gotovini ali letna plačila, razporejena na 29 let. Anuiteta ima višjo vrednost od pavšalnega plačila. Izbira med obema možnostma izplačila je odvisna od ciljev zmagovalca. Zmagovalec pogosto izbere možnost pavšalnega zneska, ker želi nadzorovati, kako bo denar vložen.

Pavšalna izplačila lahko pomagajo zmagovalcem jackpota, da se izognejo dolgoročnim davčnim obveznostim in zmagovalcu zagotovijo denar za vlaganje v delnice, nepremičnine in druge možnosti z visokim donosom. Vendar imajo dolgoročna izplačila iz rente davčne ugodnosti. Zvezni davki na pavšalno plačilo bodo nemudoma vzeli velik del dobitkov na loteriji.

Ali obstaja način za zagotovitev zmage na loteriji v Združenih državah?

Da, kupec srečke bo zagotovo zmagal, če kupi vstopnice za vsako posamezno kombinacijo številk loterije. Za večino igralcev ta sistem igranja spletne loterije ni realen. Vendar pa lahko nekdo, ki ima na voljo milijone, kupi vsako kombinacijo za priložnost za 1 milijardo dolarjev ali več.

Ko se jackpot poveča, bo večina igralcev kupila vstopnice v bazenu z družinskimi člani ali sodelavci, kar bo povečalo možnosti za zmago z več vstopnic, ki jih kupi skupina.

Pogosta vprašanja