Najboljše spletne loterije v Združeno kraljestvo 2023

Nakup loterijskih vstopnic je v Angliji izjemno priljubljen. Pravzaprav več kot 70 % Britancev redno kupuje vstopnice. Za samo dva funta ima igralec možnost osvojiti donosen jackpot. Nacionalna loterija ima številne priljubljene igre, ki jih upravlja Camelot UK, podjetje, ki ima licenco državne komisije za igre na srečo.

Še ena prednost za že tako obsežno prodajo vstopnic je, da so loterije izključene iz zakona, ki omejuje igre na srečo na prebivalce, ki so mlajši od 18 let. Zmagovalci lahko izberejo pavšalna plačila, privlačen bonus za boljše, ki jim ni treba sprejemati obrokov.

Najboljše spletne loterije v Združeno kraljestvo 2023
Zgodovina loterij v Veliki Britaniji
Zgodovina loterij v Veliki Britaniji

Zgodovina loterij v Veliki Britaniji

Anglija je začela nacionalno loterijo v letih 1566–1569, potem ko je kraljica Elizabeta izbrala loterijo kot sredstvo za zbiranje sredstev za popravilo pristanišča. Prebivalci, ki so si lahko privoščili srečke, niso zaupali vladi in so na to zabavo gledali kot na nemoralno.

Takrat so igralci kupili le 10 % od razpoložljivih 400.000 vstopnic. V naslednjih desetletjih je angleška vlada pravice za loterijske srečke prodala posrednikom. Posredniki so najeli tekače za prodajo vstopnic. Pogosto so posredniki prodali deleže listkov tistim hazarderjem, ki so želeli staviti, a niso imeli denarja za polno ceno listka.

Poleg javnih loterij so tudi zasebne loterije zbirale denar za dobre namene. Na neki loteriji so na primer zbirali denar za pomoč skupini, ki se je naselila v Jamestownu v Ameriki. Do leta 1826, po 250 letih delovanja, je vlada opustila loterije, kar so kritiki in nekatere parlamentarne frakcije zasmehovali.

Zgodovina loterij v Veliki Britaniji
Loterija Dandanes v Angliji

Loterija Dandanes v Angliji

Današnja loterija v Združenem kraljestvu se močno razlikuje od skromnih začetkov. Najbolj priljubljena loterija v Veliki Britaniji se je začela leta 1994, imenovana Državna loterija Združenega kraljestva. Leta 2002 se je ime spremenilo v Lotto. Igralci izberejo šest številk od 1 do 50 ali sprejmejo naključne številke za samo 2 GBP na vrstico.

Stavnik lahko kupi kar sedem vrstic za vsak listek in v enem nakupu kupi do 10 listkov. Srečke so na voljo vsak dan na spletu, na poštah in pri več lokalnih prodajalcih.

Do leta 2005 je Komisija za igre na srečo Združenega kraljestva regulirala licencirane igralnice v Angliji. Komisija, ustanovljena za zaščito tako igralcev kot operaterjev, se drži strogih zakonov in natančno pregleda podjetja, preden izda dovoljenje za delovanje znotraj meja Združenega kraljestva.

Za igralce stav ponuja loterija priložnost, da prejmejo znaten denar za majhno naložbo. Zmagovalci morajo le ujemati šest številk, da zadenejo na glavni loteriji. V primeru več zmagovalcev se nagrada enakomerno razdeli.

Začenši pri 5 milijonih £ za soboto in 2,5 milijona £ za žrebanje v sredo, se dobiček nabira do naslednjega žrebanja, če nihče ne zmaga. Ko jackpot doseže več kot 22 milijonov GBP, se bo zbral še zadnji čas, preden bodo regulatorji nagrado razdelili med igralce, ki so izbrali največ ujemajočih se številk.

Loterija Dandanes v Angliji
Najljubše loterijske igre britanskih igralcev

Najljubše loterijske igre britanskih igralcev

Spletni takojšnji dobitki

Za igralce, ki želijo takoj zmagati, so vstopnica spletni takojšnji dobitki. Nekatere igre s takojšnjim dobitkom so kot praskalke, druge pa vključujejo interaktivno igro, kot je metanje kock. Igra, ki temelji izključno na sreči, ne zahteva spretnosti ali mentalne ostrine za zmago.

Igralci se registrirajo za igro Instant Win. Udeleženci lahko 'kupijo' ali 'poskusijo'. Poskusite igre so brezplačne, ne zahtevajo plačila in ne ponujajo izplačila. Vendar se stroški igranja iger, s katerimi lahko izkoristite priložnost za dobitek, gibljejo do 5 GBP. Pri igri s takojšnjim dobitkom £5 igralec tvega osvojitev 1 milijona £.

Loto HotPicks

Ena vroča vstopnica je Lotto HotPicks. Prilagodljivost je ključna za privlačnost, saj lahko stavniki izbirajo med 1 do 5 številkami. Izbira Pick 5 ali Pick 1 stane igralca samo 1 £ na linijo. Ob sobotah in sredah HotPicks žreba zmagovalne številke. Zmagovalni listki se morajo ujemati z vsemi številkami.

Thunderball

Thunderball ponuja stavnicam priložnost za pol milijona za samo 1 £. Z žrebanji v soboto, petek in sredo igralci kupijo vstopnice s petimi številkami od 1 do 39 in številko Thunderball, izbrano med številkami od 1 do 14.

Lucky Dip je na voljo tudi za Thunderball, kar daje potrošnikom možnost nakupa vstopnice z naključno številko. Tako kot pri drugih igrah lahko igralci uporabijo vseh sedem vrstic na listek, z omejitvijo nakupa na 10 listkov – najvišja omejitev nagrad Thunderballa je 500.000 £.

EuroMillions

EuroMillions privablja igralce z vsega sveta. Igralci kupujejo vstopnice iz Irske, Belgije, Monaka, Španije in številnih drugih držav. Ni čudno, da je nagrada pretirana, saj zmagovalci v nekaterih primerih domov odnesejo 174 milijonov funtov. Ljudje plačujejo £2,50 na vrstico za vstopnice ves teden, v upanju, da bodo osvojili jackpot v torek in petek zvečer.

S sedmimi vrsticami na listeku in omejitvijo 10 listkov za igralce, ki se odločijo staviti na več listkov, igralci po vsem svetu spodbujajo eksponentno rast jackpotov. Vstopnice so na voljo v mobilnih aplikacijah, na spletnih mestih loterije ali pri prodajalcih po vsej državi do 19.30 na dan žrebanja.

Če izberejo pet številk od 1 do 50 in nekaj številk srečne zvezde od 1 do 12, lahko stavniki sodelujejo in dobijo. Nekateri imajo raje Lucky Dip, postopek izbire naključnih številk. Zmagovalci izenačijo glavno in srečno zvezdno številko, da osvojijo nagrado.

Najljubše loterijske igre britanskih igralcev
Načini plačila v Angliji

Načini plačila v Angliji

Gotovina in kredit

Gotovina je kralj, ko gre za loterijo Združenega kraljestva. Pravzaprav so regulatorji leta zahtevali gotovino za nakup srečke ali srečke. Ker so zdaj na voljo številne loterije in so številni državljani zaradi pandemije prisiljeni ostati doma, se način nakupa loterijskih srečk razvija.

Čeprav lahko stavniki še vedno kupijo srečke na več kot 5.000 poštah in trgovcih po vsej regiji, so srečke zdaj na voljo tudi na spletu. Spletno mesto Camelot ponuja igralcem možnost nakupa vstopnic Daily Play, EuroMillions, Thunderball in UK Lotto. Če uporabljate debetno kartico Združenega kraljestva, igralci, ki zmagajo, prejmejo dobitke nazaj na debetno kartico, uporabljeno za nakup vstopnice.

Neposredna bremenitev

Inovativna način plačila za Državno loterijo vključuje možnost neposredne bremenitve. Z bančnim računom lahko igralci dovolijo enkratno mesečno bremenitev za plačilo loterijskih srečk. Brez dodatnih stroškov. Preprosto izberite igro. EuroMillions, Thunderball in Lotto sprejemajo plačila z direktno bremenitvijo. Izberite številke ali izberite naključni Lucky Dip. Izberite dneve žrebanja za vsako priljubljeno igro. Izberite stalno, direktno bremenitev na spletu.

Po registraciji in posredovanju podatkov o plačilu so igralci z direktno bremenitvijo pripravljeni. Plačila za nakupe srečk se nadaljujejo samodejno in neprekinjeno, dokler igralec ne obvesti Državne loterije o želji po preklicu pooblastila za direktno bremenitev.

Načini plačila v Angliji
Prihodnost loterije v Angliji

Prihodnost loterije v Angliji

Od leta 2020 je pandemija Covid-19 ustvarila razmere, ki so obiskovalce igralnice prisilile notri. Nekateri od teh igralcev so se obrnili na loterijo, ki pomembno prispeva k rasti spletnih iger na srečo. Zato Komisija pregleduje svoje politike, da bi razumela, kako najbolje zadovoljiti povpraševanje po igrah na srečo za spletne stavnice.

Regulatorji so se že premaknili k strožjim postopkom preverjanja starosti igralcev. Kot priljubljenost nakup spletnih loterijskih srečk še naprej širi, se Britanci soočajo z grdoto odvisnosti od iger na srečo. Nekatere politike so namenjene zajezitvi zasvojenosti pri tistih, ki ne morejo samonadzorovati vedenja.

V prihodnjih letih bodo lahko strožji predpisi vplivali na trg, saj si Komisija prizadeva ohraniti trdno vlado nad politikami, ki so vzpostavljene za zaščito Britancev in podjetij, ki prodajajo srečke. Visoke kazni čakajo tiste, ki ne bodo upoštevali britanskih predpisov o stavah. Potencial trga spodbujajo Britanci, ki iščejo zabavo in upajo, da bodo osvojili velike vsote denarja.

Prihodnost loterije v Angliji
Ali so loterije zakonite v Angliji?

Ali so loterije zakonite v Angliji?

Leta 1993 je Zakon o nacionalni loteriji Združenega kraljestva postavil okvir za urejanje angleške loterijske infrastrukture. Loterija je s pravnega vidika pomemben vidik britanske družbe. Do leta 1994 je novembra potekala prva loterija. Loterija, ustanovljena za zbiranje sredstev za dobre namene, je od svoje ustanovitve zbrala več kot 35 milijard funtov in potrošnikom izplačala več kot 59 milijard funtov nagrad.

Zakon o nacionalni loteriji je ustanovil prvi urad državne loterije, ki upravlja razdeljevanje izkupičkov od loterije. Camelot je dobil prvo britansko licenco za loterijo v konkurenčnem postopku zbiranja ponudb. Nacionalni urad za loterijo Združenega kraljestva ureja loterijo prek nacionalne komisije, ustanovljene leta 1999. Leta 2005 je parlament sprejel zakon o igrah na srečo za nadzor nad vsemi igrami na srečo, pri čemer je oblast prenesel na lokalne oblasti.

Do leta 2006 je zakon utrl pot za ustanovitev Komisije za igre na srečo Združenega kraljestva, ki je leta 2013 prevzela nadzor nad regulativnimi dolžnostmi za loterijo, ko je prevzela odgovornosti Nacionalne komisije za loterijo. Komisija ščiti potrošnike, ureja podjetja, pregleduje operaterje in zagotavlja, da se največji prihodki razdelijo v dobre namene.

Licenciranje

Leta 2007 je Komisija za igre na srečo Camelotu izdala obnovljeno dovoljenje za izvajanje loterije. Tudi s postopkom zbiranja ponudb je podjetje leta 2009 pridobilo svojo tretjo licenco. Čeprav so regulatorji predvidevali, da bo licenca trajala le deset let. Podaljšan je bil do leta 2023.

Prvotni lastniki Camelota, ki je bil prvotno v lasti štirih vlagateljev, vključno s Fujitsu Services in Royal Mail Enterprises, so nato delnice prodali ontarijskemu učiteljskemu pokojninskemu načrtu.

Druge naloge Camelota vključujejo trženje novih loterijskih izdelkov, oblikovanje iger in zagotavljanje zaščite potrošnikov. Kot priznanje za uspeh Camelota Britanija še naprej podaljšuje pogodbo s podjetjem in priznava njegov uspeh pri doseganju bistvenega zbiranja sredstev za vitalne namene, vključno s 500 milijoni funtov, zbranih leta 2012 za olimpijske igre v Londonu.

Ali so loterije zakonite v Angliji?
pogosta vprašanja

pogosta vprašanja

Katere loterijske igre so na voljo v Združenem kraljestvu?

Britancem so na voljo različne loterijske igre. Loto je priljubljen v Angliji, vendar EuroMillions dosega igralce po vsem svetu in spodbuja visoke vsote jackpotov. Britanci izberejo tudi praskalke Instant Win, Thunderball in Lotto Hotpicks. Vse večje loterijske igre v Združenem kraljestvu ponujajo znatne nagrade zmagovalcem. Za stavo igralci izberejo želene številke v upanju, da se bodo ujemale z zmagovalnimi številkami za vsako žrebanje loterije.

Koliko izkupička od loterije je razdeljenega v dobre namene?

Državna loterija Združenega kraljestva zadrži le 1 % prihodkov od loterije. 95 % se razdeli dobitnikom loterije in dobrim namenom. 4% se uporablja za pokritje operativnih stroškov. Kot ena najučinkovitejših in najučinkovitejših loterijskih ustanov na svetu loterija Združenega kraljestva uporablja izkupiček, da naredi razliko po vsej državi.

Leta 2017 so projekti na področju umetnosti, športa, ohranjanja dediščine, zdravja, okolja in izobraževanja prejeli odstotek prihodkov od loterije.

Priljubljenost nacionalne loterije Združenega kraljestva je v ostrem nasprotju s kritikami, ki so jih zagovorniki loterije prejeli ob začetku legalizacije loterij v državi. Z rastjo tako na nacionalni kot mednarodni ravni igralci še naprej tvegajo za osvajanje velikih jackpotov.

S 500.000 £ na več kot 60 milijonov £ jackpoti rastejo v tandemu z večjo udeležbo Britancev po vsej državi. Komisija in njen izvajalec, Camelot, ki sta poznana po učinkovitih operativnih praksah, sta ustvarila trdno loterijsko infrastrukturo, ki še naprej zbira milijone v podporo pomembnim javnim in socialnim projektom po Združenem kraljestvu.

pogosta vprašanja