Kako igrati Powerball; vodnik za začetnike

Novice

2022-02-08

Powerball je eden največjih lotoov na svetu. Čeprav so možnosti za zadetek jackpota majhne, je bilo veliko zmagovalcev Powerballa. Najboljša stvar pri Powerballu je, da če v nobenem žrebanju ni zmagovalca, se znesek jackpota poveča. Ta priročnik vsebuje vse za tiste, ki želijo preizkusiti srečo v Powerballu.

Kako igrati Powerball; vodnik za začetnike

Kaj je Powerball?

Powerball je ena največjih loterij na svetu. To se nanaša tako na velikost jackpota kot na to, kje je na voljo. Doslej je največji znesek Powerball jackpota, ki ga je kdaj osvojil, 1,586 milijarde dolarjev. Kljub temu je bil razdeljen med tri zmagovalce. Vseeno so se zmagovalci imeli čemu nasmejati.

Powerball je na voljo v 45 državah ZDA in v treh drugih jurisdikcijah; ameriške Deviške otoke, okrožje Columbia in Portoriko. Čeprav gre za ameriško loterijo, lahko sodeluje vsak, ne glede na svojo lokacijo, če je polnoleten. Obstaja veliko spletnih trgovcev, ki kupujejo srečke v imenu igralcev, ki niso v jurisdikcijah, kjer se prodajajo vstopnice.

Kako igrati Powerball

Kako se igra Powerball? no, Powerball je enostavno igrati; niso potrebne posebne veščine. Prvič, igralci morajo kupiti vstopnice, ki so na voljo v trgovinah z živili, in kot smo že omenili, jih je mogoče kupiti tudi na spletu. Cena ene Powerball vstopnice je 2 USD, vendar lahko igralci v več jurisdikcijah izkoristijo Powerball Power Play za dodatnih 1 USD. Powerball Power Play je ekskluzivna funkcija, ki poveča dobitke brez jackpota do desetkrat.

Igranje

Tako kot v MegaMillions sta tudi v Powerballu dva bobna. En boben ima bele kroglice (WB), ki so označene od ena do 69, drugi pa ima močne kroglice (PB) z oznako ena do 26. Cilj igre je uskladiti zmagovalne številke; pet iz prvega bobna in enega iz drugega bobna

Žrebanja potekajo trikrat na teden. Za začetek so žrebanja Powerball dogodki, ko podjetje objavi zmagovalne kombinacije. Čeprav je zadetek jackpota končni cilj, obstaja osem drugih načinov za zmago.

Kakšne so možnosti za zmago?

Kot že omenjeno, je zmaga v Powerballu precej težka. Spodaj so možnosti za zmago:

  • Velika nagrada 40 milijonov dolarjev+ (5WB + PB): ena od 292.201.338
  • 1.000.000 $ (5WB): ena od 11.688.053
  • 50.000 $ (4WB + PB): ena od 913.129
  • 100 $ (4WB): ena od 36.525
  • 100 $ (3WB + PB): ena od 14.494
  • 7 $ (3WB): ena proti 580
  • 7 $ (2WB + PB): ena v 701
  • 4 $ (1WB + PB): ena proti 92
  • 4 $ (samo PB): ena od 38

Dobitki Powerball jackpota se lahko izplačajo na dva načina; pavšalni znesek ali renta. Pavšalni zneski so nižji od osvojenega zneska, medtem ko so rente višje od osvojenega zneska.

Powerball nasveti in triki

Powerball je igra na srečo, vendar obstaja nekaj nasvetov in trikov, ki povečajo možnosti za zmago.

Ena od strategij je seveda nakup številnih vstopnic, očitno z različnimi kombinacijami. To je lahko drago, vendar poveča verjetnost, da boste zadeli eno od zmagovalnih kombinacij. Drug nasvet je, da se pridružite bazenom Powerball. 

Upamo, da bo en član zmagal na loteriji, nato pa si izkupiček razdelil med druge. Nenazadnje je lahko prepoznavanje skupnih zmagovalnih številk zelo pomembno. Lotto strani, kot je npr Lotto Ranker imajo veliko drugih nasvetov, ki bodo igralcem pomagali osvojiti Powerball.

To je to, bistven vodnik o igranju Powerballa. Čeprav je težko zmagati na veliko, je vseeno vredno poskusiti. Od začetka te loterije je bilo na desetine zmagovalcev, tako da zmaga ni nemogoča. Potem pa morajo igralci poskrbeti, da igrajo odgovorno. Powerball povzroča odvisnost in ne bi smel biti nadomestek za delo ali šolo.

Zadnje novice

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023
2023-05-09

Najboljši bonusi dobrodošlice za plačilne kartice za igralce spletnega lota v maju 2023

Novice

Promocija igralnice

AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Igraj zdaj