Novice

October 2, 2023

Nagrada v višini 1,04 milijarde dolarjev po zadnjem žrebanju Powerballa

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Po žrebanju 30. septembra 2023 je glavni dobitek Powerball presegel osupljivo mejo 1 milijarde dolarjev. To se je zgodilo po tem, ko jackpot ni bil zahtevan in je dosegel 1,04 milijarde dolarjev, z denarno vrednostjo 478,2 milijona dolarjev za naslednje žrebanje v ponedeljek zvečer.

Nagrada v višini 1,04 milijarde dolarjev po zadnjem žrebanju Powerballa

Noben listek ni vseboval vseh šest številk v žrebanju Powerball v soboto. Zmagovalne številke so bile 19, 30, 37, 44, 46 (bele kroglice) in 22 (rdeča Powerball). Poleg tega je bil množitelj Power Play 2X.

Toda žreb je ponudil vesel trenutek za več kot 2,5 milijona vstopnic v Združene države. Od tega osupljivega števila se je pet vstopnic ujemalo z vsemi petimi belimi kroglicami in vsaka je osvojila 1 milijon dolarjev.

Dve drugi vstopnici, prodani v Indiani in Severni Karolini, sta imeli enako kombinacijo bele kroglice in sta zaslužili 2 milijona dolarjev s funkcijo Power Play, ki stane dodaten 1 dolar na igro. Drugi pomembni dobitki so vključevali 55 vstopnic, ki so prinesle po 50.000 $, in devet vstopnic, ki so prinesle po 100.000 $.

Glavna nagrada Powerball je bila nazadnje osvojena 19. julija, ko je zmagovalni listek v Kaliforniji vseboval enake številke za vseh pet belih in rdečih kroglic, kar je pomenilo 1,08 milijarde $ jackpot. Od takrat nihče ni zadel jackpota v 32 zaporednih žrebanjih.

Ta nagrada je drugi največji jackpot v loterija letos in četrti največji v vsej zgodovini loterije. Edwin Castro, nekdanji dijak javne šole iz Kalifornije v Združenih državah Amerike, drži rekord za najvišjo zmago Powerball potem ko je konec lanskega leta osvojil 2 milijardi dolarjev.

Če srečni igralec Powerballa v ponedeljek osvoji jackpot, bo imel na voljo ti dve možnosti:

  • Prevzemite nagrado v vrednosti približno 1,04 milijona USD v rentnih plačilih
  • Vzemite pavšalni znesek, ocenjen na 478,2 milijona dolarjev

V prvem primeru je izvajalec loterije pravi, da bo igralec prejel takojšnje plačilo in nato 29 letnih plačil, ki se bodo povečevala za 5%. Oceni za obe možnosti ne vključujeta davkov.

Vstopnica za Powerball stane 2 USD in je na voljo v 45 državah, okrožju Columbia, Portoriku in na Ameriških Deviških otokih. Žrebanja so v ponedeljek, sredo in soboto ob 10.59 EST predvajana v živo iz studia za žrebanje loterije Florida v Tallahasseeju. Igralci lahko tudi pretakajo žrebanje loterije na spletni strani Powerball.com.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Desetletje sanjanja: kako 30-letno zmagovanje v višini £10.000 mesečno spremeni življenja
2024-05-07

Desetletje sanjanja: kako 30-letno zmagovanje v višini £10.000 mesečno spremeni življenja

Novice