Novice

April 12, 2022

Najmlajši zmagovalci loterije vseh časov

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Medtem ko je večina zmagovalcev loterije z velikim denarjem običajno stari ljudje, je nekaj mladih igralcev prav tako osvojilo glavne nagrade. Ta članek se poglobi v življenja najmlajših zmagovalcev loterije vseh časov, njihove denarne nagrade in kje so danes.

Najmlajši zmagovalci loterije vseh časov

Jonathan "Jay" Vargas (19) - 35,3 milijona dolarjev

Jonathan Vargas, znan tudi kot Jay, je bil star komaj 19 let, ko je leta 2018 odšel z kul 35,3 milijona dolarjev, potem ko je pomeril pet belih in rdečo kroglo v ameriški Powerball, eni od največje loterije na svetu. Življenje nekdanjega gradbenika se je nenadoma spremenilo, potem pa se njegova zgodba ni končala dobro. Živel je veliko in njegovo bogastvo se je zelo hitro zmanjšalo, čeprav se je vpisal na tečaj osebnih financ. Vlagal je v šov, ki je namenjen izključno ženski rokoborbi, vendar je šov po eni sami sezoni na blagajni padel. To je bil začetek njegovega konca. Danes se govori, da je Jay brez denarja!

Shane Missler (20) - 451 milijonov dolarjev

Še en srečni mladi zmagovalec loterije je Shane Missler, ki je pri 20 letih postal milijonar, potem ko je leta 2018 osvojil jackpot Mega Millions. Bil je edini zmagovalec 451 milijonov $ Mega Millions Jackpot, vendar se je odločil domov odnesti pavšalni znesek 281.874.999 $. Na Misslerjevo srečo je opravil tečaj finančnega menedžmenta in se mu je prek svojega odvetnika uspelo obdržati, za razliko od drugih mladih zmagovalcev loterije, ki so razpršili svoje bogastvo.

Michael Carroll (19) - 9,7 milijona funtov

Michael Carroll, star 19 let, je leta 2002 osvojil kul 9,7 milijona funtov na nacionalni loteriji. Vendar je bila, tako kot pri večini mladih loto zmagovalcev, njegova žalostna zgodba. Domorodec iz Norfolka se je nato podal v porabo in kupil 340.000 funtov šestsobni dvorec, preden je začel razvratno življenje. Veliko avtomobilov, ki jih je kupil, je zapravil tudi na derbijih rušenja na svojem dvorišču. Kmalu ga je doletela smola. Zapravil je ves svoj denar in se vrnil v službo smetnjaka.

Ianthe Fullagar (18) - 7 milijonov funtov

Pri komaj 18 letih je Fullagar dobil delež jackpota Euromillions in leta 2008 domov odnesel ogromnih 7 milijonov funtov. Takrat je bil najstnik kot natakarica za 4,75 funtov na uro. Toda za razliko od mnogih zmagovalcev loterije, ki so zapravili svoj denar, je Fullagar naredil nekaj pametnih naložb. Dve leti po tem, ko je zadela jackpot, je bila leta 2010 uvrščena na 27. najbogatejšo osebo na lestvici bogatih v Združenem kraljestvu.

Tracey Makin (16) - 1 milijon evrov

Med najmlajšimi dobitniki loterije je Tracy Makin, ki je leta 1998 v žrebanju srečelov Lucky Dip prejela denarno nagrado 1 milijon evrov. Nekdanja spremljevalka supermarketa je takoj pustila službo in se osredotočila na vlaganje svojega denarja. S pomočjo staršev je sprejela več modrih odločitev, ki so ji omogočile, da je ostala na površini vsa ta leta.

Callie Rogers (16) - 1,9 milijona funtov

Žalostna je tudi zgodba o Callie Rogers, srečni britanski državljanki, ki je leta 2003 osvojila 1,9 milijona funtov. Pri komaj 16 letih je bila milijonarka, a stvari so se začele odvijati skoraj takoj po unovčevanju njenega denarja. Odpravila se je na bogato nakupovanje. Najprej je opravila operacijo povečanja prsi v vrednosti 11.500 funtov, kupila bungalov v vrednosti 180.000 funtov, porabila 250.000 funtov za kokain in 300.000 funtov za oblačila. Leta pozneje je z vsem porabljenim denarjem poskušala narediti samomor, a je na srečo preživela. Do leta 2013 ji je ostalo le še 2000 funtov.

Zgoraj so nekateri najmlajši zmagovalci loterije vseh časov. Druge vredne omembe vključujejo Stuarta Donnellyja (17) – 2 milijona funtov in Jane Park (17) – 1 milijon funtov. Res je, da je zmaga na jackpotu na loteriji lahko podvig, ki spremeni življenje, a potem lahko denar brez ustrezne finančne zavesti gre prav tako hitro, kot je prišel, kar pusti zmagovalce v bedi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice