Novice

March 22, 2022

Največje neunovčene loterijske vstopnice

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Loterije so tu že desetletja, na desetine zmagovalcev zahtevajo velike denarne nagrade. Toda potem so nekateri veliki denarni dobički iz enega ali drugega razloga ostali neuveljavljeni. V tem pregledu odkrijte nekaj največjih neunovčenih loterij v zgodovini loto.

Največje neunovčene loterijske vstopnice

1. EuroMillions - 64 milijonov funtov

EuroMillions je največji jackpot na svetu, a žal eden od zmagovalcev ni uspel zahtevati svojega bogastva. Igralec je leta 2012 kupil vstopnico v trgovini, ki se nahaja na območju Stevenage in Hitchin. Toda tudi po več pritožbah je dne loto spletna mesta in celo oglaševalsko akcijo, se kupec vstopnic ni nikoli oglasil. 

To ostaja največja neprevzeta nagrada na loteriji in veliko vprašanje je, ali kupec vstopnic ve, da ima zmagovalni list ali je bil zamujen? Vse povedano in storjeno, vstopnica je potekla, denar pa je bil porabljen v dobrodelne namene. Zanimivo je, da sta ta jackpot osvojili dve lističi. Na srečo je drugi lastnik vstopnice prevzel nagrado.

2. Powerball - 77 milijonov dolarjev

Druga največja neprevzeta loterijska nagrada vključuje Powerball, eno največjih loterij v Združenih državah. Vstopnica, kupljena v Gruziji na postajališču za tovornjake v Tallapoosa, je leta 2011 pri žrebanju prinesla 77 milijonov dolarjev. Žal po 180 dneh nihče ni prišel prevzeti nagrade, zato je šel denar nazaj sodelujočim državam. 

Torej, kam je šel kupec? Ali so vedeli, da so zmagali, ali je to še en primer napačne karte? Je zmagovalec izgubil svojo vstopnico v mestecu z južnim šarmom ali je še vedno nekje skrita? Nihče ne ve!

3. Mega milijoni - 68 milijonov dolarjev

Tretjič, na tem seznamu je primer kupca vozovnic iz New Yorka. Neznani zmagovalec je kupil vstopnico Mega Millions v New Yorku za žreb 2002. Čeprav je Fritzner Bechette prišel prevzeti nagrado po izteku vstopnice, je bil njegov razlog, da nagrade ni zahteval, slab. Ne glede na to, ali je bilo res ali napačno, lekcija ostaja, ne izgubite srečke. 

Po dolgem vlečenju vrvi v sodnih dvoranah se je izkazalo, da je Fritzner Bechette goljuf. Uradniki niso našli vozovnice, ki bi ustrezala njegovemu opisu, zato je na koncu ostal brez ničesar. Dejanski zmagovalec je morda še vedno tam, ne da bi vedel, da bi bil pred dvema desetletjema milijonar.

4. SuperLotto Plus - 63 milijonov dolarjev

Še en bizaren primer neprijavljene loterije se je zgodil pred kratkim leta 2016, ko je vstopnica SuperLotto, kupljena v Kaliforniji, prinesla kul 63 milijonov dolarjev.

Po izteku 180 dni je še ena goljufija, Brandy Milliner, razkrila, da je dejanski zmagovalec lota in celo predstavil listek. Ob oddaji vstopnice je prejel celo čestitko. Toda resnica je prišla na dan po poglobljenem pregledu. Ni bil zakoniti zmagovalec, saj se njegova karta nikoli ni ujemala z zmagovalnim listkom!

5. Powerball - 51,7 milijona dolarjev

Na številki pet na tem seznamu največjih neodločenih loterij je srečka Powerball, kupljena v Indiani leta 2002. V vrednosti 103 milijone dolarjev, drugi zmagovalec ni zahteval jackpota, čeprav je drugi zmagovalec zahteval svoj delež v višini 51,7 milijona dolarjev. Tudi po predvajanju reklam je vstopnica končno potekla, en srečni igralec iz Indiane pa ni imel sreče!

Zavijanje

Zgoraj so največje neunovčene srečke v zgodovini loto. Druga vredna omembe je vstopnica Mega Millions v vrednosti 46 milijonov dolarjev, kupljena v New Yorku leta 2006. Torej, kaj je velika lekcija iz tega kroga – nikoli ne izgubite srečke in, kar je pomembno, nikoli ne zamudite žrebanja. 

Zanimivo je, da so nekateri srečni igralci zamudili žrebanje, a vseeno premagali rok veljavnosti vstopnice. Na primer, zakoniti kupec vstopnic je zahteval 369,9 milijona dolarjev nagrado na loteriji Powerball, a pozneje ni bila zahtevana kar nekaj časa.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline
2024-04-15

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline

Novice