Novice

September 6, 2022

Največji loterijski jackpoti v letu 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Večina igralcev loterije je usmerjena v zadetek velikega jackpota. Medtem ko vedno obstaja možnost, da postaneš milijonar čez noč, če se človek še naprej trudi, se te sanje manifestirajo le med redkimi srečneži.

Največji loterijski jackpoti v letu 2022

Zadetek na loteriji je ena stvar, zadetek na največji loteriji pa druga zgodba. Jackpoti so na voljo v vseh oblikah in velikostih. nekaj spletne loterije so znani po svojih visokih začetnih jackpotih, medtem ko drugi dosežejo rekordne številke zaradi igralne mehanike, kot je število aktivnih igralcev ali trajanje jackpota.

Največji jackpoti na svetu

Preden se poglobimo v nekatere današnje največje jackpote, je nujno, da na hitro pokukamo v nekatere največje začetne jackpote, ki so danes na voljo.

V idealnem primeru je začetni jackpot začetni znesek jackpota, ki se običajno ponastavi po zmagi. Večina loterij z začetnimi zneski jackpota raste z vsakim prevračanjem, dokler znesek jackpota ne doseže zgornje meje ali zgornje meje loterije.

Z leti je večina loterij z največjim začetnim zneskom, ki rastejo tudi največje, iz Evrope in Amerike. Zato ni presenetljivo, da večina ljubiteljev loterije spremlja največje jackpote v Evropi in Ameriki. Berite naprej, če želite izvedeti več o nekaterih največjih jackpotih v Ameriki in Evropi.

Največji jackpoti na svetu

Mega Millions Jackpot

The Mega milijoni Jackpot je ena največjih iger Jackpot v Ameriki. Ta loterija izvaja žrebanja dvakrat na teden, kar daje igralcem možnost, da odidejo z glavnim dobitkom in drugimi denarnimi nagradami. Igralci morajo kupiti vstopnico za 2 $ in izbrati šest številk iz ločenih skupin, pet belih kroglic in šesto zlato mega žogico za igro.

20. julija 2022 je glavni dobitek Mega Millions poskočil na rekordnih 630 milijonov dolarjev. Te zgodovinske vrednosti so v veliki meri navdihnile močne loterijske vstopnice. Poleg tega ta dobitek sledi jackpotu v vrednosti 20 milijonov dolarjev, osvojenem 15. aprila 2022, z več kot 15,5 milijona dobitnih vstopnic v tem prostoru.

Powerball

do danes, Powerball ZDA držijo rekord za največji dobitek jackpota v letu 2016. Trije zmagovalci so si razdelili ta rekordni znesek jackpota.

Linija ali vstopnica na loteriji Powerball običajno stane 2 USD. Vendar pa se lahko stroški povečajo na 3 $ za igralce, ki vključujejo nekatere igralne dodatke, kot je 'Power Play'. Za osvojitev jackpota mora igralec ujemati pet belih kroglic na listku in rdečo power žogo.

Ker Powerball že nekaj časa ni bil osvojen, se je žrebanje 16. julija povečalo na 82 milijonov dolarjev, pri čemer so možnosti denarne vrednosti vredne 46,6 milijona.

EuroMillions

The EuroMillions jackpot se igra v devetih evropskih državah. Pri tej loteriji igralci izberejo pet naključnih številk iz polja s 50 številkami in dve dodatni številki, znani kot ničelne srečne zvezde, iz polja z 11 številkami.

Z žrebanji ob torkih in petkih loterija EuroMillions ponuja zajamčen začetni znesek jackpota v višini 17 milijonov dolarjev, ki lahko naraste na impresivnih 240 milijonov dolarjev. Ravno pred kratkim, 19. julija 2022, je igralec iz Združenega kraljestva osvojil 230 milijonov dolarjev in tako presegel prejšnji rekord 220 milijonov dolarjev. Vendar to sedaj pomeni, da so bili števci ponastavljeni na začetni znesek.

SuperEnalotto

The SuperEnalotto je italijanska loterija, najbolj znana po ogromnih zneskih jackpotov. Glavni dobitek se začne pri začetni začetni vrednosti 2 milijona evrov. Ta loterija ima tri žrebanja vsak teden, v torek, četrtek in soboto, kjer poskušajo igralci izbrati šest srečnih številk iz skupine 90. Od 19. julija 2022 znaša glavni dobitek SuperEnalotto 241,3 milijona €.

In čeprav so tukaj navedeni največji jackpoti morda največji na svetu, se stvari spreminjajo precej hitro in rekordi se podirajo vsak drugi dan. To pomeni, da se ljubitelji loterije ne bi smeli omejiti na zgoraj označena imena, ampak še naprej raziskovati druge možnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline
2024-04-15

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline

Novice