Novice

October 15, 2023

Vstopnica za Powerball v vrednosti 1,76 milijarde dolarjev je bila prodana v Kaliforniji po ujemanju vseh šestih številk

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Neizogibno se je končno zgodilo! 12. oktobra 2023 je ena sama vstopnica, prodana v Kaliforniji v Združenih državah Amerike, prinesla glavni dobitek Powerball. To se je zgodilo po tem, ko je srečni igralec izenačil vseh šest številk na žrebanju v sredo in osvojil glavni dobitek v višini 1,765 milijarde dolarjev. Jackpot ima denarno vrednost 774,1 milijona dolarjev. 

Vstopnica za Powerball v vrednosti 1,76 milijarde dolarjev je bila prodana v Kaliforniji po ujemanju vseh šestih številk

Glede na Powerball je žrebanje v sredo, 11. oktobra, ustvarilo naslednji niz belih kroglic: 22, 24, 40, 52 in 64. Rdeča Powerball je bila 10, medtem ko je bil množitelj Power Play 2x.

Zanimivo je, da je družba dejala, da je končni seštevek prodanih vstopnic presegel oglaševano oceno, kar je v času žrebanja povzročilo glavni dobitek v višini 1,765 milijarde dolarjev. Ta dobitek je drugi največji v zgodovini igranja loterijskih iger v ZDA. Prekaša ga le svetovni rekord 2,04 milijarde dolarjev Powerball jackpot, osvojen v Kaliforniji 7. novembra 2022.

Drew Svitko, predsednik skupine izdelkov pri Powerball in izvršni direktor loterije Pensilvanije, je zmagovalcu čestital z besedami:

"Čestitke najnovejšemu milijarderju Powerballa in milijonom igralcev Powerballa, ki so osvojili druge denarne nagrade v sinočnjem žrebanju. 31 let so nekateri igralci, ki so sanjali o osvojitvi Powerball jackpota, kljubovali obetom in s tem pomagali ustvariti kritično financiranje javnih storitev in programov, ki jih podpirajo ameriške loterije.

"Če ste med tem jackpotom kupili vstopnico Powerball, vedite, da bo del te vstopnice ostal v vaši matični državi, da bo bolje živeti."

Srečnež loterija zmagovalec lahko prejme rentno nagrado v višini 1,765 milijarde dolarjev ali enkratno izplačilo v višini 774,1 milijona dolarjev, oboje pred davčnimi olajšavami. Če anonimni igralec izbere možnost rente, bo prejel nagrado za 30 let, ki se poveča za 5% letno.

Kot je bilo pričakovano, izvajalec loterije spomnil udeležence čez Združene države da še enkrat preverijo svoje vstopnice za eno od devetih možnih nagrad. Žrebanje v sredo zvečer je prineslo več kot 5,3 milijona zmagovalnih srečk po vsej državi, s sedmimi srečkami iz Kalifornije, Floride, New Yorka, Oklahome in Virginije, ki so ustrezale vsem petim belim žogicam in osvojile nagrado v vrednosti 2 milijona dolarjev. 

To je že drugič zapored, da je velika nagrada Powerball dosegla mejo milijarde dolarjev. Julija letos je igralec iz Kalifornije ujemal vseh šest številk in zmagal 1,08 milijarde dolarjev jackpot nagrade.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Desetletje sanjanja: kako 30-letno zmagovanje v višini £10.000 mesečno spremeni življenja
2024-05-07

Desetletje sanjanja: kako 30-letno zmagovanje v višini £10.000 mesečno spremeni življenja

Novice