Varne plačilne rešitve za igralce spletne loterije v 2024

Če iščete odlično spletno mesto za loterije, ste se verjetno vprašali, 'ali so razpoložljivi načini plačila varni?' Zahvaljujoč široki paleti spletnih plačilnih metod so izplačila na loteriji postala bolj dostopna kot kdaj koli prej.

Vse, kar potrebujete, je najti zakonito spletno mesto za loterije na spletu, narediti depozit, kupiti srečko in izbrati svoje številke. Če ustrezajo številkam žrebanja, je nagrada na loteriji vaša. Pri nekaterih loterijah lahko dobite manjše nagrade, če se vaše številke ujemajo z določenimi številkami v jackpotu. Od e-denarnic do MasterCard in Visa, obstaja veliko načinov za dvig dobitka na loto z vrhunskih spletnih mest. Tukaj je vse, kar morate vedeti o varnih načinih plačila.

Visa

Spletna mesta za loterije sprejemajo najrazličnejše možnosti plačila. Visa je pogosto ena izmed najboljših izbir. Kot običajen in dostopen plačilni sistem Visa izkorišča svoj mednarodni doseg za zagotavljanje možnosti denarnih nakazil za skoraj neomejeno število izdelkov in storitev, vključno z loterijami in drugo zabavo pri spletnih igrah.

Prikaži več
MasterCard

MasterCard je multinacionalna družba za finančne storitve z globalno stranko. Trenutno je drugo največje podjetje za e-plačilne kartice na svetu. Vendar družba svojih kartic ne izdaja neposredno uporabnikom, temveč finančnim institucijam, ki jih nato izdajajo svojim strankam v njihovem imenu. MasterCard je lahko debetna ali kreditna kartica.

Prikaži več
Skrill

Kot priljubljena spletna e-denarnica Skrill še naprej privablja potrošnike, ki iščejo poceni način za prenos denarja po internetu. S samo nekaj kliki lahko kupec nakaže in razprši sredstva prek ponudnika plačil, ki je zdaj ena vodilnih plačilnih storitev po vsem svetu.

Prikaži več
Neteller

Večina spletnih kupcev ima Neteller na svojem seznamu prednostnih plačilnih sredstev. To plačilno sredstvo je privlačno zaradi enostavnosti uporabe. Neteller je v lasti in upravljanju britanskega podjetja Paysafe Group. Ustanovljena je bila leta 1999. Vendar je šele leta 2000 začela obdelovati plačila spletnih iger na srečo, vključno z loterijami.

Prikaži več
Jeton

Jeton je legitimna fintech blagovna znamka, čeprav je bila predstavljena šele pred kratkim. Eden od glavnih ciljev platforme je ponuditi varne transakcije v digitalnem prostoru, ki je sinonim za goljufije. Kot smo že omenili, to finančno tehnologijo ureja Uprava za finančno ravnanje (FCA), neodvisno telo, ki ureja več kot 51.000 blagovnih znamk finančnih storitev. Kljub temu Jeton spoštuje vsa pravila FCA. Deluje pošteno, odprto in ravna skrbno. Kaj je več? Prizadeva si pošteno obravnavati stranke in spoštuje tržne standarde.

Prikaži več
PaysafeCard

Paysafecard, predplačniška spletna transakcijska metoda, sega v leto 2000, ko jo je ustanovila skupina podjetnikov z Dunaja v Avstriji. Od uvedbe omogoča lažja spletna plačila, tako kot uporaba gotovine. Sčasoma so ga prevzela različna podjetja, kot je Skrill leta 2013. Dve leti pozneje je Optimal Payments Group prevzela Skrill in se preimenovala v Paysafe Group. Podjetje ima licenco Urada za finančno ravnanje Združenega kraljestva (FCA) in je partner s svetovno znano Mastercard.

Prikaži več
MuchBetter

MuchBetter je med najbolj priljubljenimi načini spletnega plačila, ki ga uporabljajo spletne loterijske strani. Deluje kot e-denarnica, ki uporabnikom omogoča prejemanje denarja in plačevanje prek spleta. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2016 z namenom zagotavljanja učinkovitejših in učinkovitejših storitev. V prvih treh letih delovanja je prejel že več nagrad. Ti vključujejo Services Rising Star na EGR Awards B2B 2018, najboljša startup inovacija na MPE Awards 2019, in Rešitev leta za mobilno plačevanje na podelitvi nagrad SBC 2019, med ostalimi.

Prikaži več
Payz

Payz, ki je med najbolj priznanimi načini plačila z e-denarnicami, lahko uporabljajo igralci loterije za financiranje svojih računov. Gre za prilagodljiv način plačila, ki podpira 54 valut in je na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu. Payz podpira nakupe loterijskih srečk v državah, kjer so dovoljene spletne igre na srečo.

Prikaži več

American Express

pogosta vprašanja

Ali lahko položite dobitek v igralnici?

Seveda, vsak dobitek lahko položite v igralnici, kjer ga lahko uporabite za igranje iger, kot so loterija, casino ali stave.

Ali igralnice izvajajo neposredne pologe?

Da, spletne igralnice ponujajo številne različne metode pologa, ki omogočajo neposredne pologe. V trenutku lahko uporabite bančne kartice, elektronske denarnice ali kriptovalute.

Zakaj dvigi v igralnici trajajo tako dolgo?

Čas, ki je potreben za dvig iz igralnice je odvisen od večih dejavnikov. Med glavne sodi izbor plačilne metode, saj so določene metode takojšnje, spet druge pa potrebujejo nekaj dni za obdelavo. Čas dviga pa je odvisen tudi od pogojev igralnice, saj nekatere igralnice ročno odobrijo izplačila in dvige, zaradi preprečevanja goljufij.

Ali so moji osebni podatki in številka kreditne kartice varni?

Da, spletna mesta, kjer so na voljo igre na srečo uporabljajo šifriranje in druge mehanizme za vzpostavitev varne povezave. Zato ste lahko mirni, da so vpisani osebni podatki in številka kartice varni, v kolikor uporabljate varno povezavo, ki jo prepoznate po ključavnici v orodni vrstici.

Ali lahko v igralnici uporabim različne metode pologa?

Načeloma ne, je pa to odvisno od splošnih pogojev posameznega mesta za igre na srečo, zato vam svetujemo, da si preberete splošne pogoje poslovanja in izberete metodo pologa, ki vam najbolj odgovarja.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter

Kaj je polog na igre na srečo?

Spletne igralnice in loterije ponujajo svojim strankam številne metode depozitov. Vsako spletno mesto omogoča več deset plačilnih metod. Najbolj razširjene in priljubljene so definitivno bančne kartice. Vsi verjetno poznamo plačilne kartice, kot so Visa, Mastercard in Maestro. V digitalnem svetu so pomemben delež zasedle elektronske denarnice, kot so PayPal, Neteller ali Skrill. Stavnice, igralnice in loterije pa sprejemajo tudi bančna nakazila. Nekatere bolj sodobne pa sprejemajo tudi kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum in Tether.

S tehnološkim razvojem so se razvile tudi metode depozitov v loterija. Danes spletne loterije Slovenija sprejemajo plačilne metode, ki še pred nekaj leti niso bile v ponudbi. Podjetja, ki se ukvarjajo s pologi sredstev na igralni račun s pomočjo bančnih kartic, imajo že zelo dolgo brado. Ustanovljena so bila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, zato lahko trdimo, da so bančne kartice tiste, ki uživajo največ zaupanja med ljubitelji loterije. Loterija Slovenija pa sprejema tudi elektronske denarnice, ki so se pojavile v začetku tega stoletja. Pred dobrim desetletjem pa so bile ustanovljene prve kriptovalute, ki so decentralizirane.

Posamezne plačilne metode za pologe niso na voljo v vseh državah sveta, a lahko ste pomirjeni, saj so praktično vsi ponudniki spletnih plačil na voljo v Sloveniji in z njimi je loterija lahko še bolj zabavna.

Polog pri ponudniku

Vsem metodam za opravljanje pologov je skupno, da so enostavne za uporabo in relativno hitre. O času, ki je potreben za posamezno transakcijo, smo podrobneje pisali v naslednjem podpoglavju. Najpreprostejša je uporaba bančne kartice. Vse kar potrebujete, da uspešno opravite polog, je to, da s kartice pretipkate ključne podatke. To so številka kartice, ime in priimek lastnika ter CVV koda, ki jo najdemo na hrbtni strani kartice. Nato vpišete še želeni znesek pologa in loterija že čaka na vas. Spletne igre na srečo se tako lahko začnejo.

Pri uporabi digitalnih denarnic je za vse uporabnike na razpolago še dodatna stopnja varnosti. Spletni ponudnik iger na srečo namreč ne bo videl vaših bančnih podatkov. Igra bo tako še prijetnejša, saj boste vedeli, da je loterija varnejša. Spletno mesto za igre na srečo bo videlo le osnovne kontaktne podatke, kot je vaš elektronski naslov ali telefonska številka. To pa je tudi edini podatek, ki ga boste posredovali, poleg višine želenega pologa, ob uporabi elektronske denarnice.

Kriptovalute uporabljajo sistem verige blokov, zato so spletne iger z uporabo te metode še bolj varne. Uporaba kriptovalute vam omogoča, da se vse transakcije spletnih mest beležijo v verigo blokov in tako skrbijo za večjo transparentnost, a hkrati tudi anonimnost, saj je zabeležena le številka denarnice. Igre, kot je loterija bodo še bolj zabavne.

Večina metod za opravljanje pologov ima v veljavi dnevne limite in omejitve. Te si lahko vedno pogledate pri izbranemu ponudniku igre. Skrill Slovenija ima podatke objavljene na svoji spletni strani. Tudi drugi ponudniki metoda depozita lotto v igralnicah pa imajo svoje podatke navedene na spletnih straneh.

Čas obdelave

Pri spletnih denarnicah se transakcije in pologi izvedejo v trenutku. Gre torej za instantno plačilno metodo. Metode deponiranja loterije pa vam lahko vzamejo tudi nekaj več časa. Za obdelavo transakcij pri nekaterih bančnih karticah, boste lahko na svoj denar morali čakati tudi po več delovnih dni. Po drugi strani pa tudi kriptovalute veljajo za hitre plačilne metode.

Kako opraviti dvige?

Vsaka spletna loterija ima svoje oblikovanje spletnega mesta. To omogoča mestom za igre na srečo, da privabijo nove stranke. Običajno se lahko pologi in dvigi opravijo v razdelku profila oziroma uporabniškega računa s plačili. Tam najdete vse potrebno za igro. To je spletno mesto, kjer vpišete želene podatke, da sploh opravite prvi polog, tam pa načeloma lahko opravite tudi dvige. Ne glede na to ali je to loterija, ali je to igralnica v živo, lahko dvige opravite kadarkoli ob izpolnjevanju potrebnih pogojev.

Če ste slučajno dobili bonus denar za igro, potem morate izpolniti pogoje in zastaviti znesek. Enako velja tudi za brezplačne igre, ki jih določeni uporabniki prejmejo v okviru promocij. Vsekakor pa je s položenim denarjem mogoče kupiti številko loterije na spletu in morebitni osvojeni iznos lahko hitro dvignete.

Čas obdelave dvigov je načeloma kratek, a se pomembno razlikuje med posameznimi metodami. Pri bančnih karticah lahko traja do nekaj delovnih dni, da se dvignjen znesek prikaže na vašem bančnem računu. Pri spletnih denarnicah in kriptovalutah je čas krajši, zato boste lahko hitro uživali v izplačanem znesku. Igra loterije je možna ob uporabi plačilne metode, ki jo spletno mesto sprejema, poleg tega pa pogoji običajno določajo, da morate uporabiti le eno plačilno metodo.

S tem želimo povedati, da ni mogoče izbrati eno plačilno metodo za pologe in drugo za dvige denarja iz iger na srečo. S tem se loterija zavaruje pred morebitnimi goljufijami. Pri dvigih pa morate posebno pozornost nameniti tudi dnevnim omejitvam, ki jih določa vsak ponudnik v skladu s splošnimi pogoji poslovanja. Igra loterije se tako ne razlikuje od drugih iger na srečo glede dvigov sredstev.

Kje je metoda pologa sprejeta?

Za vse plačilne metode, ki smo jih navedli v zgornjem delu članka, velja, da so dostopne v Sloveniji. Slovenija pa seveda ni edina država, kjer je mogoče uporabljati te spletne metode pologa, saj to velja za celotno območje Evropske gospodarske skupnosti. Plačilne metode, kot so PayPal, Skrill, Neteller, Bitcoin, Tether, Visa in MasterCard so namreč sprejete širom celotnega planeta.

Lahko bi rekli, da z redkimi izjemami so metode za igre na srečo sprejete v vseh državah sveta, definitivno pa v najpomembnejših gospodarstvih sveta. E loterija torej ni nobena izjema in le sledi tržni ekonomiji, ki sprejema številne najbolj razširjene plačilne metode.

Praktično vse plačilne metode omogočajo uporabo različnih valut. Pri nastavitvi računa boste lahko izbirali glavno valuto vaše elektronske denarnice. Pri tem velja omeniti, da so vse tuje valute zamenjane v primarno valuto. Povsem običajno je, da vam elektronska denarnica ali druga plačilna metoda ponuja vsaj nekaj deset valut. Svoje pologe in dvige za igre na srečo pa lahko opravite v poljubni valuti, a bo ta pretvorjena v primarno. Zaradi praktičnosti vam svetujemo, da za igre uporabite evro, kot primarno valuto.

Plačilne metode, postopek odpiranja računa

Najpreprostejša plačilna metoda, ki jo igralci lahko izberejo je uporaba bančne kartice. Vse kar potrebujete je plačilna kartica, kjer samo prepišete potrebne podatke, kot so številka kartice, imetnik računa in CVV koda. To najdete na zadnji strani kartice in jo sestavljajo tri števila. To so torej podatki, ki vas ločijo od naslednje igre, če uporabite bančne kartice.

Pri uporabi elektronske denarnice boste morali imeti račun pri želenem ponudniku te storitve. Postopek registracije vam bo vzel le nekaj trenutkov, saj potrebujete le osnovne osebne podatke. Za poln dostop do vseh funkcij morate običajno še zaključiti postopek identifikacije. To storite s pomočjo osebnega dokumenta, a načelom za osnovne funkcije zadostuje že samo registracija. Podatke elektronske denarnice boste potrebovali za opravljanje pologov. Prav tako elektronske denarnice nudijo loterija poročila, kjer lahko pregledate znesek porabe.

Pri kriptovalutah je stvar podobna, kot pri elektronskih denarnicah. Za uporabo in nakup kriptovalut, boste potrebovali račun oziroma denarnico, kamor boste lahko spravili kriptovaluto. Za igre pa morate kriptovalute s pomočjo tehnologije blokov prenesti v denarnico spletnega mesta za igre na srečo. Postopek je varen in vam bo vzel le nekaj trenutkov.

Za odprtje računa morate imeti najmanj 18 let in običajno potrebujete tudi bančno kartico. Le redke plačilne metode namreč ponujajo možnost polnjenja računa brez bančne kartice. Za dostop do vseh funkcij računa morate opraviti identifikacijo, zato lahko traja nekaj dni, da prenehajo veljati omejitve na računu. V primeru dobitkov pri igri loterije boste dobitke prejeli na uporabljeno plačilno metodo.

Varnost in zaščita za plačilno metodo

Kot že omenjeno je priporočljivo, da uporabljate dvostopenjsko identifikacijo. Na ta način se izognete varnostnim tveganjem in dodatno zaščitite svoj račun in sredstva. Vse spletne loterije namreč uporabljajo tako imenovano SSL šifriranje, ki skrbi, da so izmenjani podatki s spletnim mestom varni pred morebitnimi nepridipravi. Običajno največjo grožnjo za varnost in zaščito predstavljamo sami z neodgovornim ravnanjem, kot je na primer uporaba nezaščitenih brezžičnih omrežij ali pa uporaba enakega gesla na vseh spletnih mestih.

Varnost in zaščito si lahko zagotovimo z uporabo upravljavca gesel. To ustvari močno geslo, ki ga shrani in uporabi ob obisku igralnice ali loterije. Ponudniki plačilnih metod namreč skrbijo, da so sredstva in vaši osebni podatki varni. V preteklem desetletju ni bilo večjih hekerskih napadov na ponudnike plačilnih metod, zato ste lahko mirni, da so vaša sredstva v varnih rokah.

Posebno pozornost morate nameniti tudi morebitnim lažnim elektronskim sporočilom, ki jih pošiljajo prevarantje. V kolikor niste prepričani o istovetnosti pošiljatelja, raje elektronsko sporočilo izbrišite. Tako se boste izognili morebitni zlorabi.

Odkrijte druge načine pologa

Kot že omenjeno je na razpolago veliko različnih načinov pologa, ki so varni in zanesljivi. Igra je tako lahko sproščena in zabavna, če igrate odgovorno, bo loterija Slovenija še bolj prijetna. Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti. O teh morate sami premisliti, vsekakor pa je naš nasvet, da izberite metodo ali način pologa, ki ga že uporabljate za druge aktivnosti na spletu.

Naj ponazorimo s primerom. Če za spletne nakupe najpogosteje uporabljate PayPal, potem je povsem nesmotrno, da si za igranje posamezne igre na srečo izberete povsem novo metodo pologa. V kolikor nameravate izbrano novo in alternativno metodo uporabljati tudi za druge opravke na spletu, vam to priporočamo, sicer pa ne. Mar ni nesmotrno, da bi imeli dve ali tri elektronske denarnice, če vam že ena lahko zadostuje. Slovenija ponuja pestro izbiro plačilnih metod, zato vsekakor velja temeljiti premisliti o alternativnih načinih pologa.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak