Politika piškotkov

David O'Reilly
PublisherDavid O'ReillyPublisher
WriterLuka NovakWriter

Politika piškotkov za CasinoRank
Datum začetka veljavnosti: 20230222

Ta pravilnik o piškotkih opisuje vrste piškotkov in druge tehnologije sledenja, ki se lahko uporabljajo na naši spletni strani. Ta pravilnik o piškotkih lahko kadar koli spremenimo. Vse spremembe v tej Politiki piškotkov bodo začele veljati, ko bo revidirana Politika piškotkov na voljo na spletnem mestu ali prek njega.

Z uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov v skladu s to politiko.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vašo napravo, ko dostopate do naše spletne strani. Piškotki nam pomagajo prepoznati vašo napravo in zagotoviti prilagojeno vsebino in oglase, si zapomniti vaše nastavitve in na splošno izboljšati vašo izkušnjo brskanja.

Različne vrste piškotkov

Kako so shranjeni

Sejni piškotekso začasni piškotki, ki se v vaši napravi shranijo samo med sejo brskanja. Ko zaprete brskalnik, se izbrišejo. Sejni piškotki se pogosto uporabljajo za sledenje vašemu statusu prijave, artiklom v nakupovalni košarici ali drugim nastavitvam, ki ste jih nastavili med eno sejo brskanja.

Trajni piškotki se shranijo v vaši napravi tudi po tem, ko zaprete brskalnik. Uporabljajo se za zapomnitev vaših preferenc ali nastavitev za prihodnje seje brskanja. Trajni piškotki lahko po določenem času potečejo ali pa ostanejo v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete.

Za kaj so

Bistveni piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Pogosto se uporabljajo za zapomnitev vaših podatkov za prijavo ali za spremljanje elementov v nakupovalnem vozičku.

Funkcionalni piškotki se uporabljajo za zapomnitev vaših preferenc ali nastavitev, kot je vaš jezik ali velikost pisave.

Učinkovitost/analitika piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, na primer, katere strani so najbolj priljubljene ali koliko časa obiskovalci preživijo na posamezni strani. Uporabljajo se tudi za sledenje določenemu vedenju uporabnikov, na primer katere povezave so kliknjene ali katere strani so si ogledane. Te informacije se uporabljajo za analizo prometa na spletnem mestu in vedenja uporabnikov. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje delovanja spletnega mesta in uporabniške izkušnje.

Oglaševanje piškotki se uporabljajo za sledenje vašemu brskanju in prikazovanje prilagojenih oglasov. Te piškotke pogosto ustvarijo oglaševalci tretjih oseb in se lahko uporabljajo za zbiranje informacij o vaših zanimanjih ali demografskih podatkih.

Kdo ustvarja piškotke

Prva stranka piškotke ustvari spletno mesto, ki ga obiščete. Pogosto se uporabljajo za zapomnitev vaših preferenc, podatkov za prijavo ali drugih podatkov, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani.

Tretja oseba piškotke pa ustvari domena, ki ni tista, ki jo obiskujete. Pogosto se uporabljajo za namene oglaševanja ali sledenja.

Kako uporabljamo piškotke

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

IMEOPIS1./3. STRANKASEJA/VZTRAJNO
JSESSIONIDPiškotek, ki ga naši spletni strežniki uporabljajo za prepoznavanje spletne seje.1. strankaSeja
deployr-uidPiškotek, ki se uporablja za personalizacijo vsebine spletne strani.1. strankaSeja
deployr-eksperimentPiškotek, ki se uporablja za A/B-testiranje1. strankaVztrajen
deployr-visitor-countryPiškotek, ki se uporablja za prilagajanje izkušnje glede na državo uporabnika (npr. jezik)1. strankaVztrajen
ga*Piškotek, ki ga Google Analytics uporablja za razlikovanje uporabnikov.3. strankaVztrajen

Naši piškotki tretjih oseb

Naše spletno mesto uporablja piškotke tretjih oseb za analizo vašega vedenja pri brskanju, za prikaz prilagojene vsebine in za zagotavljanje ustreznih informacij o naših storitvah. Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, vključujejo:

  • Nova relikvija: piškotki, ki se uporabljajo za spremljanje delovanja
  • Google Analytics: piškotki, ki se uporabljajo za analizo uporabe spletne strani

Kako lahko upravljam s piškotki?


 Piškotke lahko onemogočite ali izbrišete v nastavitvah brskalnika. Postopek za to se lahko razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Sledite spodnjim povezavam za navodila, kako onemogočiti ali izbrisati piškotke v najbolj priljubljenih brskalnikih:

Google Chrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl
Microsoft Internet Explorer:https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies
Microsoft Edge:https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Safari (namizni računalnik):https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=sl
Safari (IOS):https://support.apple.com/en-us/HT201265
Mozilla Firefox:https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Android:https://support.google.com/nexus/answer/54068?visit_id=1-636601972073000539-1281769835&hl=sl&rd=1
Opera:https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Upoštevajte, da lahko onemogočanje ali brisanje piškotkov vpliva na vašo zmožnost uporabe nekaterih funkcij spletnega mesta.

Posodobitve tega pravilnika o piškotkih Ta pravilnik o piškotkih lahko občasno posodobimo. Svetujemo vam, da redno pregledujete to politiko glede morebitnih sprememb. Vse spremembe tega pravilnika bodo začele veljati takoj po objavi na spletnem mestu.

About the author
David O'Reilly
David O'Reilly
About

David "LuckyLotto" O'Reilly iz avstralskih obal, obsijanih s soncem, je glavni mož LottoRank. Z analitičnim umom in hazarderskim srcem je preoblikoval način, kako ljubitelji loterije pristopijo k svoji strasti, in ponudil vpoglede in strategije kot nihče drug.

Send email
More posts by David O'Reilly