Finland Lotto Results

Finland Lotto 7/40, znan tudi kot Veikkaus Lotto, je žrebanje loterije enkrat na teden, ki poteka ob sobotah v Helsinkih. To je največja loterija, ki jo igra približno 70 % finskega prebivalstva in drugi igralci po vsem svetu.

Igralci na Finskem lahko svoje vstopnice kupijo na POS ali uradni spletni strani Veikkaus za 1 € na vstop. Igralci zunaj Finske lahko igrajo na spletnih mestih tretjih oseb. Ima minimalni glavni dobitek v višini 700.000 €, vendar pogosto presega 1 milijon €, rekord pa znaša 14,1 milijona €.

Igralci izberejo 7 številk od 40 in se lahko odločijo za številko Plus, ki bo vse dobitke, ki niso jackpot, pomnožila s 5 za dodatnih 0,50 €.

Žrebanje je mogoče spremljati v živo na kanalu MTV3, rezultate pa preveriti na spletni strani Veikkaus ali tretji strani za nefinske igralce. Igralci morajo zadeti vseh 7 številk, da osvojijo jackpot. Nagrade se izplačajo kot neobdavčene, pavšalne zneske in jih je treba zahtevati do 1 leta po žrebanju.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak