Novice

April 19, 2022

Kako zmagovalci loterije porabijo svoj denar?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Sanje o velikem dobitku so običajno žive pri večini igralcev loterije. Čeprav je cilj morda nekoliko namišljen, se pogosto pokaže, ko se najmanj pričakuje. Kot rezultat, mora vsak igralec vedno imeti načrt, kako porabiti dobitek na loteriji, samo v primeru, da bo poklicala Lady Luck.

Kako zmagovalci loterije porabijo svoj denar?

Z leti so loterije na tisoče igralcev loterije naredile milijonarje. Nekateri zmagovalci so imeli tudi srečo, da so večkrat zadeli na loteriji. Stephan Mendel je eden najsrečnejših igralcev v zgodovini loterijskih iger, saj je dobil neverjetnih 14-krat.

Zdaj, ko je razvidno, da dobite na loteriji kot npr Mega milijoni je možno, se morajo igralci tudi naučiti nekaj o tem, kako so pretekli zmagovalci uporabili svoje bogastvo. Nekateri igralci so sprejeli prave odločitve, drugi pa grozljive. Tukaj je pregled, kje večina zmagovalcev loterije porabi svoj denar.

Lastnina

Nepremičnina je nedvomno najbolj priljubljeno območje za zmagovalce loterije. Za začetek se je večina zmagovalcev odločila za naložbe najprej v luksuzne hiše. Ker so osnove že izpolnjene, so bila druga najbolj priljubljena uporaba loterijskega denarja naložbe v nepremičnine, ki zagotavljajo prihodnji prihodek.

V študiji o zmagovalcih na loteriji je bilo tudi očitno, da nekaj tega denarja gre v nepremičninsko industrijo, ko zmagovalci odplačajo hipoteke za svoje prijatelje in družino.

Poleg tega se igralci loterije tudi zelo potrudijo, da ohranijo svoje domove v brezhibnem stanju. Ne le da vlagajo v drage obnove, ampak najamejo tudi vrtnarje in gospodinje, ki skrbijo za njihove naložbe.

Naložbe

Po nakupu nepremičnine zmagovalci loterije skoraj takoj začnejo razmišljati o naložbah. Začnejo iskati priložnosti, ki jim bodo zagotovile dohodek. Izbira naložbe je običajno osebna odločitev.

Večina zmagovalcev gre na različne poti, ko gre za naložbe. Nekateri zmagovalci se odločijo za vlaganje v delnice, kriptovalute ali nepremičnine. Medtem ko so nekateri zmagovalci obogateli na finančnih trgih, se nepremičnine pogosto obravnavajo kot varnejša in varnejša pot.

Zmagovalci loterije, ki vlagajo v nepremičnine, se le redko zmotijo, saj ta industrija cveti skoraj v vseh delih sveta.

Razkošje

Pretekli nagrajenci so potrdili, da so možnosti porabe denarja neskončne. Nekatera luksuzna poraba vključuje vse, od dizajnerskih oblačil, dvorcev, luksuznih avtomobilov, dirkalnih konj in letal do lokalnih dirkališč.

Jim Hayes je eden izmed zmagovalcev, ki se je odločil za vlaganje v razkošje, potem ko je leta 2002 zadel na loteriji v vrednosti 2,5 milijona dolarjev. Hayes je iz svojega rekordnega dobička kupil konjsko farmo v vrednosti 1,3 milijona dolarjev in nadaljeval z obnovo starih zgradb v gostoljubne hiše.

Dobrodelni razlogi

Nekateri zmagovalci loterije običajno ne iščejo posesti in naložb. V večini primerov lahko le tisti, ki želijo sprejemati pametne naložbene odločitve, del svojega denarja preusmerijo v dobre namene in dobrodelne ustanove. Glede na to je tukaj nekaj zmagovalcev loterije, ki so zmagali in vrnili.

  • Bob Erb: Osvojil 25 milijonov dolarjev na loto Max Jackpot in skoraj 8 dolarjev daroval v dobrodelne namene
  • László Andraschek: Osvojil je 1,7 milijona dolarjev (636 madžarskih forintov), pri čemer je večino svojih dobitkov zastavil svoji fundaciji, ki podpira alkoholike in zlorabljene ženske
  • Tom Christ: Dobil 40 milijonov dolarjev na lotu Max in se odločil, da bo celoten znesek podaril v dobrodelne namene

Končne misli

Glede na študije, ki jih je izvedla Pooblaščeni odbor za standarde finančnega načrtovalca, jasno je, da skoraj tretjina zmagovalcev loterije z velikimi zneski v nekaj letih konča v stečaju. Zgodbe o dobitnikih loterije, ki so zaradi nespametnih finančnih odločitev končali v revščini, bodo vedno zanimive.

Igralcem loterije svetujemo, naj resno razmislijo o svoji finančni prihodnosti, če pride dan. Čeprav je učenje, kaj zmagovalci loterije počnejo s svojim denarjem, lahko dober način za pripravo, je vedno priporočljivo najeti pravne in finančne svetovalce.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline
2024-04-15

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline

Novice