Novice

February 15, 2024

Nekdanji guverner nasprotuje novemu predlogu loterije Alabame

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Nekdanji guverner Don Siegelman je pred kratkim ekskluzivno za WVUA 23 govoril o novem predlogu loterije v Alabami. Izrazil je pomisleke in dejal, da predloga ne bo podprl, če predlog zakona ne bo bistveno spremenjen.

Nekdanji guverner nasprotuje novemu predlogu loterije Alabame

Predlog zakona o igrah na srečo

Cilj predlaganega zakona o igrah na srečo je odobriti do 10 igralnic z namiznimi igrami in igralnimi avtomati, vzpostaviti državno loterijo in omogočiti športne stave tako osebno kot prek spletnih platform.

Siegelmanov prejšnji račun za loterijo

Leta 1999 je nekdanji guverner Siegelman uvedel zakon o loteriji, ki je bil uvrščen na glasovanje na referendumu, a na koncu ni uspel. Meni, da je njegov predlog zakona dobil podporo, ker se je osredotočal na dobrobit javnega šolstva v državi. Trdi pa, da trenutni predlog zakona o igrah na srečo ne daje prednost izobraževanju.

Nasprotovanje igralnicam

Nasprotovanje guvernerja Siegelmana predlogu zakona presega loterijo. Vztraja, da je treba vsako licenco, če so vključene igralnice, javno ponuditi, da se zagotovi preglednost in prepreči favoriziranje. Izraža pomisleke glede morebitnega navzkrižja interesov in kršitve fiduciarne dolžnosti do davkoplačevalcev.

Pomanjkanje osredotočenosti na izobraževanje

Siegelman poudarja, da predlagani predlog zakona ne daje prednost izobraževanju. Meni, da je vključitev igralnic podkupovanje neznanim subjektom, milijarde dolarjev pa ostanejo na mizi zaradi pomanjkanja javnih ponudb za licence za igralnice.

Pomisleki glede nadzora

Guverner Siegelman prav tako izraža zaskrbljenost glede komisije za igre na srečo, ki bi nadzirala operacijo. Skrbi ga, da bi komisijo lahko sestavljali politični imenovanci in ne usposobljeni poslovni strokovnjaki, ki bi odločali v interesu davkoplačevalcev.

Zgodovina loterije Alabame

Alabama je ena od petih držav, ki trenutno nimajo loterije. Če bo zakonodajalec predlog potrdil, bi bil to drugi referendum o loteriji v zgodovini države.

Skratka, nekdanji guverner Don Siegelman nasprotuje novemu predlogu loterije, razen če bodo narejene bistvene spremembe za dajanje prednosti izobraževanju, zagotavljanje preglednosti pri licenciranju igralnic in vzpostavitev kvalificirane komisije za igre na srečo. Zakonodajalca poziva, naj razmisli o teh pomislekih, preden sprejme odločitev.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice