Novice

February 13, 2024

Zavzemanje za odpravo omejitve 50 milijonov funtov pri prodaji dobrodelne loterije: Nujni ukrepi so potrebni za podporo dobrodelnim ustanovam

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Poslanec Gordon Richard Thomson se zavzema za odpravo omejitve 50 milijonov funtov pri letni prodaji dobrodelne loterije. Ta omejitev močno ovira zmožnost loterij, da zagotovijo sredstva dobrodelnim ustanovam, kar povzroči izgubo milijonov funtov v podpori organizacijam tretjega sektorja.

Zavzemanje za odpravo omejitve 50 milijonov funtov pri prodaji dobrodelne loterije: Nujni ukrepi so potrebni za podporo dobrodelnim ustanovam

Povpraševanje po financiranju dobrodelnih organizacij se je povečalo sredi krize življenjskih stroškov in posledic pandemije. Vendar so dobrodelne loterije edina oblika iger na srečo, za katero veljajo letne prodajne omejitve, ki nalagajo nepotrebno omejitev sredstev, zbranih za dobre namene.

Da bi rešil to težavo, je gospod Thomson organiziral operacijo virtualnega financiranja z loterijo ljudske poštne številke za lokalne prostovoljne organizacije. Podpira tudi njihovo kampanjo, s katero pozivajo vlado Združenega kraljestva, naj nujno odpravi omejitev prodaje na dobrodelnih loterijah v višini 50 milijonov funtov. Ta ukrep je ključnega pomena za zagotovitev, da dobrodelne organizacije po vsej državi ne bodo izgubile ključnega pomena.

Trenutna zgornja meja 50 milijonov funtov pomeni realno zmanjšanje za 17,4 % zaradi visoke inflacije in krize življenjskih stroškov. Če bo zgornja meja ostala na mestu, bo njena vrednost vsako leto še naprej padala. V naslednjih petih letih naj bi približno 100 dobrodelnih organizacij, ki jih podpira ljudska loterija poštnih številk, izgubilo več kot 175 milijonov funtov dodatnega financiranja.

G. Thomson je pisal ministrstvu za finance in poudaril pomen odprave letne omejitve prodaje dobrodelne loterije. Poudarja, da je nepravično, da se osnovna sredstva zaradi zastarelih predpisov zadržujejo za dobre namene, ki zagotavljajo storitve ranljivim posameznikom.

Skratka, ministrstvo za finance in vlada Združenega kraljestva morata nujno ukrepati in odpraviti omejitev prodaje dobrodelne loterije. S tem lahko pomembno prispevajo k dobrodelnim organizacijam in zagotovijo, da prejmejo potrebna sredstva za podporo najbolj ranljivim ljudem v družbi.

Če želite odgovoriti na ta članek, lahko svoje misli oddate tukaj in morda bodo objavljene v tiskani obliki.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice