Vaš vodnik Hot and Cold Lotto Numbers 2024

Verjetno ste se spraševali, kaj so vroče in hladne številke. Ljudje namenjajo svoja sredstva na ideje, ki so si jih izmislili ali so splošno razširjene, da bi razbili skrivnosti loterije. Eden najbolj znanih primerov je "toplo-hladna" metoda izbire loterijskih številk. Številni ljubitelji loterije se sprašujejo, ali teorija, ki je v ozadju in naj bi napovedala naslednje zaporedje dobitkov, dejansko deluje.

Povsem naravno je, da želite najti najboljšo loterijsko strategijo za vas, glede na obilico razpoložljivih možnosti. Končno bomo odgovorili na vsa vaša pereča vprašanja o ideji vroče in hladne loterije.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kaj so vroče loto številke?

Loterijski sistem izbere vroče številke naključno večkrat, kot bi bilo predvideno. Lahko pa tudi trdite, da so te številke bistveno bolj priljubljene pri risalnem stroju in so se v določenem obdobju pojavile največkrat.

Razmislite o tem v tej luči: če prosite svoje ljubljene, naj izberejo številko med 1 in 10, in velika večina izbere štiri, potem je varno reči, da je štiri ena najbolj vročih številk.

Pomembno si je zapomniti, da bodo dobitne številke vsake loterije drugačne. Nekatere spletne loterije imajo lahko 52 kroglic, drugi pa 69, kar pomeni, da najbolj priljubljene številke ne bodo vedno enake.

Na primer, najbolj priljubljena številka v južnoafriški nacionalni loteriji je 16, razlog za to pa je, da je bila izbrana več kot 263-krat. Druge številke z veliko možnostjo, da jih izžrebate na isti loteriji, so 2, 30, 23 in 8. Obstajajo tudi kombinacije ljudi, ki se redno srečujejo.

Tako številka 15 kot številka 47 sta bili na južnoafriškem lotu izžrebani štiridesetkrat.

Ko izberete vroče številke, obstaja velika verjetnost, da boste pravilno dobili vsaj dve ali tri številke, tudi če ne dobite celotnega niza številk.

Druga ilustracija kaže, da so številke 17, 20, 23, 39 in 44 najpogosteje izžrebane v EuroMillions, medtem ko sta številki 2 in 3 najpogosteje izžrebani v EuroMillions Lucky Numbers.

Nekateri ljudje izberejo svoje številke na podlagi prejšnjih vzorcev in stavijo, da bo kombinacija, ki je bila v preteklosti izbrana pogosteje, verjetno izžrebana v prihodnosti.

Privlačno se je strinjati s tem sklepanjem. Res je, če vržete kovanec petkrat zaporedoma in vsakič pade na glave, ali ne bi domnevali, da so glave vroče in da bo šesti met prav tako padel na glave? Ta način razmišljanja ima veliko prednosti, zato se je težko upreti temu.

Kaj so številke Cold Lotto?

Vročih loterijskih številk je nemogoče izpeljati brez, uganili ste, hladnih loterijskih številk. Loto številke, ki veljajo za hladne, niso posebej priljubljene. Za primer naših prijateljev in družine se pretvarjajmo, da skoraj nihče razen vaše tete Tess ni izbral številke dve. To je hladna številka ali v kontekstu loterije številka hladne loterije.

Ko gre za žrebanje loterije, se hladne številke pojavljajo veliko redkeje. Obstaja možnost, da je bila številka izbrana ne tako dolgo nazaj, vendar je bila splošna pogostost izbire v vseh žrebanjih za določeno loterijo veliko manjša kot običajno.

Na primer, medtem ko bi število 15 veljalo za "hladno" število za Mega Millions loterija, se lahko šteje za "vročo" številko za ameriško loterijo Powerball.

Po vzorcu, podobnem "vročim številkam", bo vsaka loterija imela edinstvene podatke o "hladnih številkah". Na drugi ilustraciji so številke 60, 53, 59, 28 in 27 tiste, ki so bile izžrebane najmanjkrat v Italijanski SuperEnalotto. Italijanska številka SuperStar 72 ima najmanj zadetkov od vseh drugih številk.

Vendar mnogi strokovnjaki priporočajo, da igralci izberejo hladne številke, saj imajo možnost, da bodo med žrebanjem izbrane naključno. Igralci, ki se odločijo za stave na "hladne številke", trdijo, da je verjetnost, da bodo izžrebane v prihodnosti, večja zaradi pomanjkanja pogostosti, ker določene številke niso bile izžrebane zelo pogosto.

Za nadaljevanje našega prejšnjega scenarija je bil kovanec obrnjen petkrat zaporedoma in rezultat se je vsakič izkazal za glave. Kakšen bo rezultat naslednjega flipa? Če ste igralec, ki izbira hladne številke, pričakujete, da bo naslednji met kovanca privedel do rezultata z repom, ker se ta rezultat še ni zgodil in je zato bolj verjetno, da se bo zgodil.

Zakaj so vroče in hladne loto številke priljubljene?

Glede na številne študije izbira vročih in hladnih številk poveča vaše možnosti za dobitek jackpota bolj kot naključna izbira številk.

Teorija frekvence in povprečnega zakona zagotavljata osnovo za vroče in hladne metode. Skupaj bosta obe teoriji prinesli veliko več uspeha kot vsaka posebej. Vaš možnosti za dobitek na lotu se znatno povečajo, če na listke vključite vroče in hladne številke.

Ko je čas za igranje loterijskih iger, je uporaba vročih in hladnih številk najbolj zanesljiva in varna strategija. Vedno si zapomnite, da temeljne teorije naključja in števila tvorijo hrbtenico katerega koli strategija zmagovanja na loteriji.

Loterijske teorije imajo prednosti in slabosti, zaradi katerih je število možnih izidov manjše. V posebnem primeru koncepta vročih in hladnih loterijskih številk so prednosti:

  • Naredili boste lahko jasen načrt za izbiranje številk.
  • Lahko je zabavno narediti permutacije, ki imajo osrednji argument.
  • Zmanjšajte nabor številk z milijoni možnosti.

Obstaja nekaj nasprotij s to teorijo, ki se jih morate zavedati:

  • Tvegate, da bodo vsi drugi stavili na iste številke kot vi.
  • Namerno odstranjevanje števil, ki jih je mogoče izvleči iz formule.
  • Vlaganje truda v nekaj, česar nihče ne more ugotoviti.
  • Umirite jih na podlagi vašega zaupanja v vroče in hladne loterijske številke.

Kako najti vroče in hladne loterijske številke za loterijo?

Igralci loterije hitro sprejmejo vsak koncept, ki trdi, da zagotavlja sredstvo za napovedovanje naslednje zmagovalne kombinacije. Uporaba najpogostejših zmagovalnih številk za napovedovanje prihodnjih rezultatov daje tej teoriji edinstveno privlačnost.

Vsi trpimo za isto kognitivno pristranskostjo, zaradi katere verjamemo v "srečne" številke, zato je ideja o vročih in hladnih loterijskih številkah smiselna. Če odmislite možnost kakršnih koli nadnaravnih ali neznanstvenih dejavnikov, ki vplivajo na rezultate, bi moralo delovati tako.

Prav tako ni težko dobiti potrebnih podatkov za ta pristop. Do neke mere izboljšuje preizkušeno in resnično strategijo ponavljanja. Tukaj seštevamo pogostost, s katero se je vsaka dobitna številka pojavila v zadnjih žrebanjih.

Ugotovili smo na primer, da je bila v zadnjih 10 žrebanjih številka 1 izžrebana dvakrat, številka 2 ni bila izžrebana niti enkrat, številka 3 je bila izžrebana šestkrat itd. Na koncu, ko smo sešteli vse števke, bomo imeli celotno zgodbo.

Samo številka 3 se je pojavila šestkrat, petkrat se ni pojavila nobena številka, dve števili, 17 in 31, pa sta se pojavili na primer štirikrat. Vse druge številke so se pojavljale le v majhnem odstotku tako pogosto. In niti ena od enajstih števk se ni pojavila. Vroče številke so tiste, ki so pogosto padle. 3, 17 in 31 se nanašajo na nas.

Številke trikrat od desetih bi se lahko z nekoliko nategom štele za "vroče". Te števke bomo imenovali "hladne", če niso nikoli izpadle. Številke, ki so izpadle pogosteje kot druge, veljajo za "vroče", medtem ko se številke, ki so manj pogosto izpadle, štejejo za "hladne"

To velja ne glede na to, ali uporabimo številko 10 iz zadnjega žrebanja ali katero koli drugo številko, na primer 7, 12 ali 150.

Kako uporabljati hladne in vroče loto številke?

Navidezno neskončne uporabe vsesplošnih pojmov loterije, kot je tista, ki jo postavlja koncept "vročih" in "hladnih" loterijskih številk, so tisto, kar pritegne igralce.

Igralec se neposredno odloči za naslednji korak pri izvajanju tega koncepta v praksi. Recimo, da ste opazili, da je število 15 v trendu, ko se mesec bliža koncu. Nedavni jackpoti so ga pogosto predstavljali.

Lahko se odločite, da mu boste nasprotovali, ker menite, da prepogosto zadene, ali pa ga izberete. Vroče je, zato se bo verjetno pojavilo pri naslednjem jackpotu.

Na splošno je to znano kot hazarderjeva zmota. Izbira, ali naj se odloči za vročo številko v igri (ali nizu) ali ji nasprotuje. To velja tudi za hladne figure.

Na primer, morda se številka 26 ni pojavila več kot eno leto in ste v skušnjavi, da bi rekli, da mora končno vdreti. Spet hazarderjeva zmota.

V resnici ima vsaka števka enako možnost, da bo izžrebana kot sosednje števke. Iskati "vroče" in "hladne" številke je korak v naročje vraževerja. Brez skrbi. Vsi, od najbolj vraževernih hazarderjev do najbolj logičnih analitikov, igrajo loterijo iz istega razloga: da zadenejo glavni dobitek.

Najboljše loterije z vročimi in hladnimi loto številkami

Koncept vročih in hladnih številk deluje bolje pri loterijah z večjim naborom možnih številk.

Običajno se naključno izbere šest številk za uporabo v loto igre. Čeprav se občasno uporabljajo dodatni razponi, so najpogostejši od 1 do 42, od 1 do 49 in od 1 do 54.

Če želite na primer igrati loterijo v Michiganu v ZDA, morate izbrati 6 številk med 1 in 47. Vendar je loterija na Floridi 6/53, kar pomeni, da morajo igralci izbrati šest številk iz skupine 53.

Dnevne loterije, ki imajo veliko manjši nabor številk, bi se slabo prilegale sistemu vročih in hladnih številk.

Igre Pick 3 in Pick 4 sta najpogostejši obliki dnevnih iger in velika večina loterij ponuja vsaj eno od teh oblik. Te igre lahko igrate večkrat na dan na večini krajev in vse, kar morate storiti, je, da izberete štiri številke med 0 in 9. Vendar to ne izniči uporabe vroče in hladne analogije.

Skratka, strategijo zadržanih in hladnih loto številk je mogoče uporabiti za katero koli vrsto loterije kjer koli na svetu. Vendar pa se najbolje obnese z večjimi zbirališči za žrebanje.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak