Lotto 6/49 rezultat

Lotto 6/49 je najboljša kanadska moderna loterija. Leta 1982 ga je uvedla Interprovincial Lottery Corporation, organ, ki ga do danes upravlja. To je bila prva kanadska loterija, ki je lovcem na srečo omogočila, da sami izberejo številke. Model so kasneje prevzele vse druge nacionalne loterije.

Žrebanje Loto 6/49 poteka vsako sredo in soboto. Za izbiro zmagovalnih številk se uporablja generator naključnih številk. Igralci, ki so izbrali šest številk iz lonca 49, primerjajo svoje vstopnice z zmagovalnimi številkami žrebanja, da ugotovijo, ali so osvojili jackpot.

Minimalni jackpot za Lotto 6/49 je 3 milijone dolarjev. Čeprav je to nižje od tistega, kar ponujajo nekateri jackpoti v ZDA, je loterija še vedno priljubljena zunaj kanadskih meja. To je zato, ker lahko igralci kupijo vstopnice prek spleta s katere koli lokacije. Poleg tega kanadske oblasti nimajo omejevalnih stroškov za igralce, ki osvojijo jackpot izven Kanade.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak