Najboljše spletne loterije v Avstrija 2023

Avstrija ima številne različne loterije, ki jih ljudje lahko igrajo vsak teden. Na splošno so loterije v zadnjih letih postale izjemno priljubljene po Evropi, v Avstriji pa je na izbiro kar nekaj. V nemščini je 'Osterreichische Lotterien' naslov, ki ga je oblikovala in patentirala vlada za vodenje vseh loterij v državi. Od leta 1986 nadzirajo vso loterijsko in nekatere druge dejavnosti iger na srečo.

Naslov organizacije je prevod 'Avstrijske loterije'. Deluje pod zakonitim monopolom in poleg standardnih loterijskih iger skrbi tudi za igre s takojšnjimi dobitki in videoloterijski terminali, ki jih najdete po vsej državi. Igre na srečo so bile v Avstriji že dolgo zakonite, vendar se je zakonodaja začela šele v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, da bi zagotovili pošteno vodenje spletnih mest.

Najboljše spletne loterije v Avstrija 2023
Najljubše igre avstrijskih igralcev
Najljubše igre avstrijskih igralcev

Najljubše igre avstrijskih igralcev

Kot rečeno, je v Avstriji več loterij, v katerih lahko ljudje sodelujejo. Ena od teh je vseevropska EuroMillions. Ta loterija sega v leto 2008 in zahvaljujoč zelo velikim jackpotom, ki se zlahka redno dvignejo na več kot 100 milijonov evrov, je bila prodaja vstopnic zelo velika.

Vendar pa je najbolj priljubljena in najdlje obstoječa loterija v Avstriji Loto 6/45. Ta igra ima veliko manjše jackpote, vendar to ni imelo negativnega vpliva na prodajo. Obstaja več nagradnih stopenj in obstajajo razmeroma dobre možnosti za osvojitev nagrade, tudi če je ena izmed manjših.

Druga priljubljena loterija je nacionalna Avstrijski loto ki ga igra večina loto igralcev.

Tisti, ki jim je všeč zamisel, da imajo vsak dan priložnost zadeti na loteriji, naj preizkusijo igro 'Lucky Day'. Ta ima precej manjši nagradni sklad, vendar se žreba vsak dan.

Igra vključuje izbiro koledarskega datuma in simbola. Igralci morajo uskladiti datum in simbol, da dobijo glavno nagrado. Poleg tega obstaja veliko iger s takojšnjim dobitkom. Igralci lahko prevzamejo praskalko na eni od tisočih prodajnih mest po vsej Avstriji, kjer jih prodajajo, ali igrajo igre na spletu.

Najljubše igre avstrijskih igralcev
Načini plačila v Avstriji

Načini plačila v Avstriji

Vstopnice za loterije v Avstriji se večinoma kupujejo z gotovino ali debetnimi ali kreditnimi karticami. To je zato, ker se večina vstopnic kupi osebno v eni izmed več kot 5000 prodajnih mest po vsej državi in ker so to standardna prodajna mesta, so to načini plačila da sprejemajo. V nekaterih primerih lahko sprejmejo telefonsko plačilno sredstvo, kot je Apple Pay.

Na spletu je na voljo veliko več načinov plačila. Igralci lahko uporabljajo druge metode, kot je PaySafeCard ali bančno nakazilo. To je poleg debetne ali kreditne kartice, ki jo uporablja večina igralcev.

Druga možnost so evroboni. Gre za dobroimetje, ki ga lahko kupite na eni od številnih poslovalnic za polnjenje spletnega računa. To je uporabno za tiste, ki svojih podatkov o plačilu ne želijo objaviti na spletu. Vsi, ki skrbijo za varnost svojih bančnih kartic, lahko uporabijo bone za spletno igro.

Odpiranje računa

Spletno mesto win2day.at je najboljše mesto za loterijo v Avstriji igre na srečo. Če želite igrati loto na spletu, se morate registrirati za račun in opraviti depozit z enim od zgoraj navedenih načinov plačila.

Nato lahko igralec s tem kupi srečke ali sodeluje pri športnih stavah, ki so prav tako na voljo prek spletnega mesta. Spletno mesto bo preverilo tudi lokacijo igralca in zagotovilo, da je njegov način plačila v skladu z lokalnimi zahtevami glede prebivališča.

Načini plačila v Avstriji
Zgodovina loterije v Avstriji

Zgodovina loterije v Avstriji

Pokrajina loterije v Avstriji se bo v prihodnosti verjetno spremenila, saj se bodo drugim podjetjem odprle možnosti za pridobitev licenc. Obstajajo tudi načrti za vzpostavitev regulatorja iger na srečo, ki bi lahko vplival na način izvajanja in uporabe loterij.

V Avstriji so takšne ali drugačne igre na srečo prisotne že nekaj sto let in loterija Genova je v Avstriji začela delovati leta 1751. Najprej jo je vodilo zasebno podjetje, nekaj let pozneje pa je podjetje prevzela vlada in so od takrat odgovorni za njegovo vodenje. Medtem ko so bile druge vrste iger na srečo v različnih časih zakonite in nezakonite, loterije nikoli niso bile nezakonite in malo verjetno je, da se bo to spremenilo.

GSpG je bil ustanovljen leta 1986 za centralizacijo loterij in njihovo delovanje pod isto blagovno znamko. Prevzame tudi odgovornost za nekatere igralnice in športne stave. Avstrijska vlada je oblikovala avstrijski zakon o igrah na srečo, ki je odgovoren za urejanje industrije. Leta 1990 so edino licenco za izvajanje loterije dobile avstrijske loterije in to obdržijo vse do danes.

Z leti je bilo razvitih nekaj različnih loterijskih iger in posledično imajo igralci dostop do več različnih loterij, vključno z loterijo Lucky Day in standardno 6/45, ki je ena najbolj priljubljenih loterije v državi, poteka dvakrat na teden.

Zgodovina loterije v Avstriji
Loterije danes v Avstriji

Loterije danes v Avstriji

Od osemdesetih let prejšnjega stoletja so Avstrijci redno predstavljali loterijske igre, tako da imajo zdaj na izbiro več različnih iger. To je od majhnih dnevnih iger do večjih vseevropskih Euromillions, ki ponujajo ogromne jackpote. Obstaja več kot 5000 loterijskih prodajaln, ki imajo dovoljenje za prodajo loterijskih srečk po vsej državi, tako da ima skoraj vsak v državi prodajno mesto na dosegu roke svojega doma.

Igralci imajo tudi možnost igranja na spletu. Spletno mesto Win2day.at je uradno spletno mesto loterije in igralci lahko na spletnem mestu ustvarijo račun, položijo sredstva in nato igrajo različne loterijske igre. Spletno mesto ponuja tudi nekaj športnih stav in igralniških iger za tiste, ki jih želijo igrati. Spletni nakup vstopnice lahko opravite v minuti ali dveh. Spletno mesto ponuja tudi celovito podporo za igralce, ki se lahko za pomoč obrnejo na podporo strankam.

Spletno igranje ima to prednost, da igralcem ni treba preveriti lastne vstopnice. Spletno mesto bo to naredilo namesto njih, jih obvestilo, ali je prišlo do dobitka, in dobitke položilo na njihov račun. Dejstvo, da obstaja samo eno spletno mesto, olajša poiščite najboljšo spletno loterijo.

Loterije danes v Avstriji
Prihodnost loterije v Avstriji

Prihodnost loterije v Avstriji

Z ustanovitvijo regulatorja so predvidene številne spremembe avstrijskih predpisov o igrah na srečo. To pomeni, da bodo obstajali postopki in kodeksi ravnanja, s katerimi se bodo operaterji morali strinjati. Prav tako lahko od ponudnikov internetnih storitev v državi zahteva, da blokirajo spletna mesta za igre na srečo, ki nimajo licence v državi.

Dodatek programov samoizključitve ali omejitev zaščite igralcev bo igralcem pomagal regulirati uporabo spletnega mesta. Cilj je zagotoviti, da lahko še naprej zagotavljajo varno izkušnjo iger na srečo za vse igralce.

Do danes je bila industrija iger na srečo v Avstriji večinoma monopol, vendar ima vpliv tudi evropska ureditev, kar pomeni, da se bo področje verjetno odprlo novejšim operaterjem, kot se je v drugih državah.

Takšne spremembe pa se ne zgodijo čez noč, zato je verjetno, da bodo igralci v naslednjih nekaj letih videli novejša spletna mesta in operaterje, ki prihajajo na trg. Ti bodo še vedno zelo regulirani in se bodo morali držati pravil, ki sta jih določila ministrstvo za finance in novi regulator iger na srečo.

Prihodnost loterije v Avstriji
Loterijska zakonodaja v Avstriji

Loterijska zakonodaja v Avstriji

Igre na srečo so v Avstriji zakonite za tiste, ki so stari 18 let ali več. Poleg tega lahko vstopnice prodajajo le pooblaščena prodajna mesta. Tisti, ki se odločijo za spletno igranje, morajo imeti stalno prebivališče v Avstriji in imeti avstrijski bančni račun. Avstrijske loterijske igre niso na voljo tistim, ki živijo v drugih državah, razen če uporabljajo tretjo osebo. Vendar pa lahko tisti, ki zmagajo z uporabo posrednika tretje osebe, ugotovijo, da obstajajo davčne posledice, če nagrado prenesejo izven države, in tega se morajo zavedati, preden začnejo igrati.

Leta 1986 se je vlada odločila urediti industrijo iger na srečo. S tem je bilo zagotovljeno spremljanje dejavnosti iger na srečo. To je ustvarilo nekakšen monopol, saj je ena organizacija nadzirala skoraj vse dejavnosti iger na srečo v Avstriji.

Ministrstvo za finance je odgovorno za nadzor nad zakonodajo o igrah na srečo in bo izdalo ustrezna dovoljenja vsem prirejevalcem iger na srečo in nato skrbelo za njihovo spoštovanje zakonodaje. Trenutno ni neodvisnega regulatorja iger na srečo, vendar obstajajo načrti za njegov razvoj.

Loterijska zakonodaja v Avstriji
Zakoni o loteriji v Avstriji

Zakoni o loteriji v Avstriji

Zakonodaja o igrah na srečo v Avstriji je znana kot GSpG in je uradno začela obstajati leta 1989. Od takrat je bila spremenjena nič manj kot 16-krat.

Najnovejša sprememba je bila predstavljena leta 2020 in je bila od takrat uradno dodana v zakon. Pomembno je, da so ponudniki standardnih in spletnih loterij seznanjeni z vsemi spremembami zakonodaje in poskrbijo, da so njihovi postopki skladni. Če ne bi ostali skladni, bi jim lahko odvzeli licenco.

Novi regulator bo odgovoren za nadzor številnih pobud. Ti vključujejo program samoizključitve, tako da se igralci lahko zaklenejo s spletnih mest iger na srečo, da nadzorujejo svojo dejavnost iger na srečo, pripravo seznama spletnih mest, ki bi jih morali blokirati ponudniki internetnih storitev v Avstriji, in oblikovanje novih predpisov za dodajanje funkcij, kot so kot so najvišji vložki, najvišji vlogi in časovne omejitve za račune spletnih iger na srečo.

Vendar je to še vedno v teku, tako da bodo trenutno morali igralci, ki imajo pomisleke, urediti svojo dejavnost z malo pomoči spletnih mest za igre na srečo.

Zakoni o loteriji v Avstriji
pogosta vprašanja

pogosta vprašanja

Kako zahtevam svoj dobitek?

Vsak igralec, ki zadene 1000 € ali manj, lahko prevzame dobitek pri katerem koli prodajalcu loterijskih srečk. Za nagrade nad tem in do 80.000 € je treba izpolniti obrazce za zahtevek, vendar lahko traja do štiri tedne, preden je nagrada izplačana. Vsak igralec, ki ima srečo, da zadene več kot to, bo moral iti na Dunaj v center za pomoč uporabnikom avstrijske loterije.

Ali obstaja časovna omejitev za prevzem nagrade?

Zmagovalna srečka je veljavna samo šest mesecev po žrebanju.

Kje lahko kupim vozovnico?

Obstaja več kot 5000 prodajnih mest po vsej državi, kjer je mogoče kupiti vstopnico, vendar imajo igralci možnost nakupa vstopnic tudi prek spleta.

Ali lahko igralci kupijo srečke za avstrijske loterije v drugih državah?

Listek za avstrijsko loterijo je mogoče kupiti, če živite v drugi državi, vendar potrebujete pomoč tretje osebe. Izvajajo se pregledi, da se zagotovi, da je bila vozovnica kupljena v državi (pri nakupu prek spleta) in da je plačilo prišlo z avstrijskega bančnega računa.

pogosta vprašanja