EuroMillions rezultat

EuroMillions je nadnacionalna loterija, ki združuje igralce iz desetih evropskih držav. Predstavljen je bil 7. februarja 2004. Francija, Španija in Združeno kraljestvo so sodelovale v prvem žrebanju šest dni pozneje. Ostali člani so se pridružili žrebanju, ki je potekalo oktobra istega leta.

Cilj loterije je združiti pet številk iz skupine ena do 50 in dve številki "srečne zvezdice" iz drugega lonca z 12. Žrebanja loterije potekajo vsak torek in petek ob 20.45 po srednjeevropskem času. Rezultati so objavljeni po zaključku žrebanja na neodvisnih in povezanih spletnih straneh.

Obstajajo dodatni pogoji igranja, ki se razlikujejo od države do države. To lahko vpliva na ceno vstopnice in način obdelave dobitkov. Vsi dobitki so na primer neobdavčeni, razen v Švici, Španiji in na Portugalskem. Fiksna cena vstopnice se lahko spremeni tudi glede na valuto države, v kateri igralec prebiva.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak