Najboljše spletne loterije po vsem svetu

Loterija je legalna oblika iger na srečo v mnogih državah, vendar ne v vseh. Loterijske srečke pogosto prodajajo državne organizacije, denar od prodaje vstopnic pa gre za financiranje javnih projektov. Vendar loterija v nekaterih državah ni dovoljena, v večini drugih pa je vsaka spletna loterija urejena z zakonodajo države.

Igranje loterije je zakonito, dokler je oseba nad zakonsko starostjo, ki jo določajo zakoni in predpisi države. Zakonska starost za igranje loterijskih iger se razlikuje, običajno pa je 18 let ali več. Loterija je zakonita v večini delov Združenih držav razen Alabame, Aljaske, Havajev, Mississippija, Nevade, Utaha in Wyominga.

Najboljše spletne loterije po vsem svetu
AgentLotto:50 brezplačnih vrtljajev z depozitom
Prejmi svoj bonus
Združene države
us flag

Združene države

Ameriške loterije imajo dolgo, bogato tradicijo podpiranja pomembnih javnih del in projektov socialnega varstva. Od leta 1776 ameriška vlada uporablja loterije za zbiranje denarja, začenši z vojno za neodvisnost, ki je bila financirana z izkupičkom ene prvih loterij v državi.

Prikaži več
Italija

Italija si je že vrsto let prislužila svoj sloves središča iger na srečo. Loterije so zakoreninjene v italijansko družbeno tkivo. Eden od glavnih razlogov, zakaj so loterije priljubljene v Italiji, so njihovi osupljivi jackpoti. Cene vstopnic so prav tako nizke, zlasti če upoštevamo zneske jackpota, ki jih bodo igralci lahko osvojili. To zagotavlja minimalna tveganja. Vendar imajo loterije običajno nizke možnosti za dobitek.

Prikaži več
Avstrija

Avstrija ima številne različne loterije, ki jih ljudje lahko igrajo vsak teden. Na splošno so loterije v zadnjih letih postale izjemno priljubljene po Evropi, v Avstriji pa je na izbiro kar nekaj. V nemščini je 'Osterreichische Lotterien' naslov, ki ga je oblikovala in patentirala vlada za vodenje vseh loterij v državi. Od leta 1986 nadzirajo vso loterijsko in nekatere druge dejavnosti iger na srečo.

Prikaži več
Španija

Loterija je priljubljena oblika zabave v Španiji. Ni tako priljubljen kot nogomet, vendar je v zadnjih nekaj letih vse pogostejši. Vstopnice je mogoče kupiti že od 1 USD in segajo do 20 USD, odvisno od tega, koliko vstopnic kupite naenkrat.

Prikaži več
Hrvaška

Globalna privlačnost sektorja spletnih iger je v zadnjih nekaj desetletjih eksplodirala. Igralci lahko zdaj izkoristijo vrhunsko izkušnjo najboljših spletnih mest za loto. Razširjen dostop do visokega interneta in globalni značaj današnjega trga pomaga igralcem pri nemotenem dostopu do iger.

Prikaži več
Združeno kraljestvo

Nakup loterijskih vstopnic je v Angliji izjemno priljubljen. Pravzaprav več kot 70 % Britancev redno kupuje vstopnice. Za samo dva funta ima igralec možnost osvojiti donosen jackpot. Nacionalna loterija ima številne priljubljene igre, ki jih upravlja Camelot UK, podjetje, ki ima licenco državne komisije za igre na srečo.

Prikaži več
Države, v katerih loterija ni zakonita

Države, v katerih loterija ni zakonita

Prav tako je nezakonito v nekaterih državah, kot so Bangladeš, Brunej, Kambodža, Macau, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati. Razlog za nezakonitost v teh državah je, ker so njihove vlade menile, da ustvarja nerealno upanje in iluzijo bogastva med državljani.

Obstajajo države, kjer je potrebno imeti dovoljenje za operaterja ali pa država vodi loterije, kot so Afganistan, Alžirija, Angola, Azerbajdžan, Bahrajn, Bangladeš, Belorusija, Bolivija, Bocvana, Brunej, Burkina Faso, Kamerun, Kitajska (razen Hong Kong in Macau), Kolumbija, Kostarika in Kuba.

Države, v katerih loterija ni zakonita
Loterija po vsem svetu

Loterija po vsem svetu

Spodaj je navedenih nekaj vidikov spletne loterije na različnih koncih sveta.

Mednarodne loterije

Mednarodne loterije so postale vse bolj priljubljena oblika iger na srečo, saj jih je mogoče enostavno igrati. Številke je mogoče izbrati na spletu, in to ne glede na to, kje se igralec nahaja. Igralci imajo možnost pridobiti več možnosti za zmago, če imajo več vstopnic, kar lahko storijo z enim samim nakupom.

Poleg tega lahko izbirate med številnimi igrami z veliko izbiro možnosti in različnimi možnostmi za zmago. Igralec lahko izbere tudi število vrstic za igranje in število kovancev za stavo. To omogoča, da stavite čim več ali manj, kar daje igralcu več možnosti za zmago.

Ali vsi narodi igrajo loterijo?

Glede na nedavno raziskavo ljudje v najmanj 176 državah igrajo loterijo na spletu, vključno z Združenimi državami. Nekatere države se zanašajo na loterije kot del svojih nacionalnih prihodkov, kjer so zakonite, medtem ko jih druge uporabljajo kot obliko zabave. Študija je tudi pokazala, da so loterije najbolj razširjene v Aziji in Afriki. Ker imajo ljudje v teh regijah omejene dohodke, se za zaslužek zanašajo na loterije.

Kakšne so podobnosti spletnih loterij po vsem svetu?

V spletnih loterijah po vsem svetu je veliko podobnosti. Vsi imajo enega od ciljev zbiranje denarja za dobrodelne namene in uporabo podobnega sistema nabiranja številk.

Večina loterij po vsem svetu temelji na sistemu žrebanja. To pomeni, da računalnik ali človek izbere številko, nato pa jo da igralcu. Možnosti za zmago so odvisne od števila igralcev in števila izžrebanih številk. Več kot je izžrebanih številk, manjša je verjetnost, da bo zmagal kateri koli igralec.

Loterija po vsem svetu
Kakšne so razlike v spletni loteriji po svetu?

Kakšne so razlike v spletni loteriji po svetu?

Razlika v spletni loteriji po vsem svetu je, da imajo nekatere države omejitve glede tega, kdo lahko igra in koliko lahko dobi. Druga razlika je v tem, da so nekatere loterije državne, druge pa zasebne organizacije.

Igralec lahko prek spleta kupi vstopnice za katero koli loterijo na svetu s kreditno kartico ali PayPal račun, vendar morda ne bodo mogli prevzeti svoje nagrade, če živijo zunaj držav, kjer se ta loterija ponuja.

V ZDA obstaja veliko različnih podjetij, ki ponujajo spletne loterije, vsako s svojimi pravili in omejitvami. Ta konkurenca vodi do nižjih cen vstopnic, pa tudi do bolj prilagodljivih pravil. Spletne loterije v Aziji običajno vodi eno samo podjetje, ki ima lahko monopol na trgu.

Kakšne so razlike v spletni loteriji po svetu?
Katere države največ igrajo na srečo?

Katere države največ igrajo na srečo?

Večina držav ima vsaj neko obliko iger na srečo. Študija, ki jo je izvedla Svetovna zdravstvena organizacija, ocenjuje, da se 1 % odraslega svetovnega prebivalstva ali 155 milijonov ljudi ukvarja z igrami na srečo in radi igrajo na najboljših spletnih loterijskih mestih.

Igre na srečo so najbolj razširjene v državah z visokim BDP in nizkim dohodkom na prebivalca. Države, kot sta Združene države in Avstralija, imajo visok BDP na prebivalca in nizko razširjenost iger na srečo, medtem ko imajo države, kot sta Vietnam in Kitajska, nizek BDP na prebivalca in visoko razširjenost iger na srečo.

Poleg ZDA so druge države s številnimi hazarderji, ki igrajo na najboljših loterijskih mestih, še Avstralija, Nova Zelandija, Singapur, Indonezija, Kanada in Tajvan.

Igre na srečo so zakonite in regulirane v številnih državah po svetu, vendar so najbolj razširjene v državah z liberalnim odnosom do iger na srečo. Te države vključujejo naslednje:

 • Avstralija
 • Kanada
 • Kostarika
 • Češka
 • Danska
 • Finska
 • Francija
 • Nemčija
 • Italija
 • Japonska
 • Latvija
 • Litva
 • Luksemburg
 • Nova Zelandija
 • Norveška

Spletne loterije so priljubljene v Združenih državah, Kanadi in Združenem kraljestvu. Priljubljenost spletnih loterij je v zadnjih letih v porastu. Na Kitajskem je leta 2020 število ljudi, ki igrajo loterijo na spletu, doseglo več kot 1 milijardo. Spletne igre na loterijskih spletnih mestih so priljubljene po vsem svetu, vključno z državami, kot so Indija, Kitajska, Malezija, Kanada in Filipini.

Katere države največ igrajo na srečo?