Najboljše spletne loterije v Italija 2023/2024

Italija si je že vrsto let prislužila svoj sloves središča iger na srečo. Loterije so zakoreninjene v italijansko družbeno tkivo. Eden od glavnih razlogov, zakaj so loterije priljubljene v Italiji, so njihovi osupljivi jackpoti. Cene vstopnic so prav tako nizke, zlasti če upoštevamo zneske jackpota, ki jih bodo igralci lahko osvojili. To zagotavlja minimalna tveganja. Vendar imajo loterije običajno nizke možnosti za dobitek.

To pomaga, da postane bolj zanimivo, kar povzroči, da igralci zadržujejo dih v upanju na zmago vsakič, ko je neodločen rezultat. Adrenalin, ki pride zraven, je kar zaželen. Drug glavni razlog za priljubljenost loterij v Italiji je njihova razpoložljivost. Na voljo je veliko loterij, ki jih lahko igrajo vsi starejši. Dostop do italijanskih lotov je danes tudi enostaven.

Najboljše spletne loterije v Italija 2023/2024
Najboljša spletna mesta za loterijo v Italiji 2023/2024

Najboljša spletna mesta za loterijo v Italiji 2023/2024

Igralci lahko svoje vstopnice kupijo prek spletnih platform in kadar koli plačajo na kateri koli primeren način, namesto da bi morali čakati v vrstah v loterijskih trgovinah. Punterji lahko celo kupijo vstopnice za loterije ne izpolnjujejo pogojev za igranje zaradi omejitev pristojnosti. To omogočajo vmesni ponudniki loterije, ki kupujejo srečke v imenu ponudnikov.

Drugi razlogi so podporni zakoni o igrah na srečo, kulturni vplivi in vabljive marketinške kampanje.

Najboljša spletna mesta za loterijo v Italiji 2023/2024
Najljubše loterijske igre italijanskih igralcev

Najljubše loterijske igre italijanskih igralcev

SuperEnalotto

SuperEnalotto je priljubljen italijanski loto. Loterija se igra od leta 1997 in si je z leti pridobila zelo dober sloves preglednosti. Žrebanja SuperEnalotto potekajo trikrat vsak teden, kar ponuja igralcem številne priložnosti za zmago. Loterija ponuja enega izmed najvišjih jackpotov na svetu, čeprav z zelo nizkimi zmagovalnimi kvotami.

10eLotto

10eLotto je še ena priljubljena italijanska deželna loterija, predvsem zato, ker ponuja različne načine igranja in tako igralcem omogoča prilagodljivost. Pri prvi možnosti rezultati običajno temeljijo na rezultatih, izžrebanih na desetih mestnih loterijah. Drugi dve možnosti sta takojšnji dobitek in različica petminutnega dobitka.

Eurojackpot

Eurojackpot je znano po ponujanju ogromnih jackpotov do 90 milijonov €, z minimalno garancijo jackpota 10 milijonov €. Ponuja tudi več kot deset drugih nagradnih stopenj. Jackpot se igra v 18 evropskih državah.

Zmaga za življenje

Loterija Win for Life je še posebej priljubljena zaradi svoje strukture plačil za zmagovalce jackpota. Zmagovalci jackpota, ki kupijo listke za 1 EUR, prejmejo mesečna plačila v višini 3000 EUR za 20 let. Zmagovalci vstopnic za 2 € prejmejo mesečna plačila v višini 4.000 € za 20 let in takojšnje izplačilo nagrade v višini 100.000 €.

Najljubše loterijske igre italijanskih igralcev
Načini plačila loterije v Italiji

Načini plačila loterije v Italiji

Kreditne in debetne kartice

Več kot 93 % odraslih Italijanov ima bančne račune ter dostop do kreditnih in debetnih kartic. Bančne kartice so trenutno najbolj priljubljen način plačila, zlasti med igralci spletne loterije. To je zato, ker so kartice za večino na voljo in ponujajo številne ugodnosti pri plačevanju. Za razliko od mnogih drugih držav po Evropi so v Italiji debetne kartice bolj priljubljene kot kreditne.

E-denarnice

E-denarnice so druge najbolj priljubljena možnost plačila v Italiji v svetu iger na srečo. To je predvsem zato, ker ponujajo hitro in varno obdelavo transakcij, ki ustreza uporabnikom. Poleg tega lahko igralci uporabljajo e-denarnice za dvig sredstev z večine spletnih mest za igre na srečo, v nasprotju z alternativami, kot so bančne kartice.

Neposredno bančno nakazilo

Nekateri igralci raje opravljajo depozite prek neposrednih bančnih nakazil. To še posebej velja za igralce, ki igrajo na visokem trgu, ki so lahko omejeni z najvišjimi omejitvami transakcij številnih drugih alternativ. Glavna pomanjkljivost te možnosti je, da obdelava transakcij traja bistveno dlje.

Kriptovalute

Kriptovalute so priljubljene tudi med igralci loterije. To še posebej velja za tiste, ki raje igrajo anonimno. Vendar pa je iskanje spletnega mesta za loterijo, ki ponuja možnosti plačila s kriptovalutami, lahko težko zaradi nestanovitnosti kriptovalut.

Načini plačila loterije v Italiji
Zgodovina loterije v Italiji

Zgodovina loterije v Italiji

Italija ima bogato zgodovino loterij, ki sega v 16. stoletje. Zgodovinarji trdijo, da je prva italijanska loterija, ki je zmagovalcem ponudila denarne nagrade, potekala leta 1530 v Firencah. Obstajajo tudi druga poročila o loterijah, ki so potekale pred letom 1530, čeprav te niso vključevale denarnih nagrad.

Nagrade so bile včasih preproge, oblačila in umetnine. Vse se je začelo v Rialtu, ko je moški po imenu Geronimo Bambara začel ponujati rabljena oblačila prek žrebanja za odkup denarja. V enem tednu se je v Rialtu že zbralo na tisoče ljudi, ki so igrali. Zamisel se je tako razširila na ulice draguljarjev in zlatarjev, da je delo obstalo.

Zgodovina loterije v Italiji
Uvedba predpisov

Uvedba predpisov

Beneške oblasti so morale posredovati, da bi obvladale eksplozijo loterijskih dejavnosti. Ustvarjeni so bili novi odloki, ki prepovedujejo vse loterije, razen tistih, ki jih odobrijo sodniki. Namen odlokov je bil tudi preprečiti goljufije, ki so postale razširjene pri loterijah.

Obstajajo zapisi o prevarantu, ki je bil zaradi novih odlokov obsojen na smrt, potem ko je ponaredil žrebanje na loteriji. 28. februarja 1522 je bil izdan odlok, ki prepoveduje vse zasebne loterije in dovoljuje državi, da izkoristi lahek vir dohodka.

Beneška vlada je potrebovala prihodke za financiranje vojn, s katerimi se je takrat soočala. Tako je prevzela vse loterije in uvedla davke na dobitke. Sprva so bile ponujene nagrade denar in druge dragocenosti, kot je nakit. Sčasoma so bile uvedene druge nagrade, vključno s privilegiji, uradi republike in nepremičninami.

Uvedba predpisov
Žrebanja italijanske loterije

Žrebanja italijanske loterije

Mehanizem žrebanja za loterije v zgodnjih časih je bil naporen, a preprost. Vse lističe, ki so jih igralci kupili, so pospravili v žaro. Vsak listek je imel ime in identifikacijski moto kupca.

Ustrezno število vstopnic je šlo v drug kozarec, večina praznih in drugih, ki določajo nagrado žrebanje vstopnice bi podelil. Listke bi nato izžrebali hkrati iz obeh lončkov, enega za drugim iz vsakega. Vse srečke je bilo treba izvleči, kar pomeni, da lahko žrebanje traja nekaj dni, odvisno od števila udeležencev.

Benečani so komercializirali vse druge možnosti, saj zasebniki niso mogli izvajati loterij. To je vključevalo pridobitev skoraj vseh srečk in njihovo prodajo s premijo pred žrebanjem.

Žrebanja italijanske loterije
Razvoj sodobnih loterij

Razvoj sodobnih loterij

Leta 1576 je prišlo do glavnega tehničnega razvoja sodobnih loterij. Takrat je bila uvedena reforma lokalne samouprave. Vsako leto bi se upokojilo in zamenjalo pet članov vladajočih kolegijev. Zamenjave bi izbrali z žrebom iz skupine kandidatov.

Izbirni člani so za izbiro uporabili oštevilčene kroglice, ki so jih dali v žaro. Loterije so pozneje sprejele to metodo v svojih žrebanjih, kjer je bilo izbranih pet oštevilčenih kroglic izmed skupno 90 žogic, da bi določili zmagovalce. Metoda se še vedno uporablja, saj zagotavlja naključnost in pravičnost.

Odnos med moralo in denarjem v Italiji nikoli ni bil enostaven, zlasti zaradi vse večjega navdušenja nad loterijami. Verske oblasti, vključno s papežema XI. in XII., so zaman poskušale posredovati.

Vlada je zvišala davčne stopnje, da bi zmanjšala dejavnosti iger na srečo, vendar je to povzročilo toliko težav, da je razveljavila direktive. Leta 1732 je bila v Italiji uradno ustanovljena loterija, ki se je nadaljevala z razvojem sodobnih loterij, ki se igrajo danes.

Prihodnost loterije v Italiji

Loterije bodo verjetno še naprej uspevale v Italiji. To je predvsem posledica izboljšanih tehnologij, zaradi katerih so loterije dostopnejše igralcem in lažje za igranje. Vendar pa italijanska vlada išče načine za izboljšanje regulacije industrije iger na srečo, ne da bi izgubila prihodke, ki jih dobi od tega. To lahko povzroči nekaj izzivov, vendar bo tudi zmanjšalo število primerov goljufij.

Razvoj sodobnih loterij
Ali so loterije zakonite v Italiji?

Ali so loterije zakonite v Italiji?

Italija je ena redkih države v Evropi kjer so igre na srečo zakonite. To vključuje spletne loterije in druge spletne igralniške igre. Kazenski zakon dovoljuje ponudnikom iger na srečo, da delujejo v zasebnih klubih in na javnih mestih. Vendar morajo najprej pridobiti licence in dovoljenja, preden lahko ponudijo storitve.

To vključuje mednarodne operaterje, ki želijo delovati iz Italije ali zagotavljati svoje storitve italijanskim državljanom. Globalni operaterji pa so lahko samo iz držav EU in EFTA. Izpolnjevati morajo tudi številne dodatne zahteve.

Ali so loterije zakonite v Italiji?
Veljavna zakonodaja

Veljavna zakonodaja

V Italiji obstaja primarna in sekundarna zakonodaja, ki ureja igre na srečo. Primarna zakonodaja vključuje določbe državljanskega zakonika in več drugih določenih zakonov. Za izvajanje predpisov, ki jih je izdal italijanski državni organ za igre na srečo, se uporablja sekundarna zakonodaja. Spletne igre na srečo in fizične igre na srečo se obravnavajo kot ločeni subjekti in se obravnavajo različno.

Različne vrste iger znotraj obeh kategorij se nadalje obravnavajo posamično, v okviru zakona. Na primer predpisi za kopenske in spletne loterije so nekoliko drugačni. Vrste iger, ki so dovoljene v kategoriji spletnih iger na srečo, so športne stave in stave na konjske dirke, virtualne stave in stave v živo, stave na bazene, igralniške igre, igre s kartami, spretnostne igre, bingo, borza stav in spletne loterije.

Veljavna zakonodaja
Licenciranje in ureditev

Licenciranje in ureditev

Celovito licenciranje in urejanje spletnih iger na srečo se je v Italiji začelo leta 2006. To se je zgodilo po ponavljajočih se pritožbah zoper ustrezne zakone in predpise, ki so potekala pred Sodiščem Evropskih skupnosti.

Upravičenost

Upravljavci iger na srečo iz EGP se lahko kvalificirajo za licenco ADM, če je njihov minimalni promet od iger na srečo 1,5 milijona EUR v zadnjih dveh letih in izpolnjujejo zahteve standarda Fit and Proper. Zahteve za novoustanovljena podjetja, podjetja, ki se ne ukvarjajo z igrami na srečo, in igralniška podjetja v tujini so strožja, vključno z obveznico v višini 1,5 milijona EUR, ki je priložena prijavi.

Prepovedi

Ponudnikom loterije z licenco v Italiji je prepovedano ponujati ali nuditi kakršno koli priložnost ali opremo za igre na srečo igralcem, mlajšim od 18 let. Preverjanje starosti registriranih igralcev je dolžnost upravljavcev igralnic. Licencirani lokalni operaterji tudi ne smejo mešati in združevati likvidnosti s sprejemanjem stav ali stav od neitalijanskih prebivalcev.

Licenciranje in ureditev
Zakonodaja proti pranju denarja

Zakonodaja proti pranju denarja

Zakonodajni odlok št. 231 iz novembra 2007 je glavni vir vseh zadev proti pranju denarja. Direktiva 2005/60/ES preprečuje uporabo kakršnih koli finančnih sistemov za namene financiranja terorizma in pranja denarja.

Predpisi vsebujejo posebne opombe, ki poudarjajo pravila za vse ponudnike iger na srečo glede pranja denarja. Upravljavci morajo podatke o identifikaciji igralcev in zapise o vseh igralnih transakcijah hraniti najmanj deset let.

Zahteve proti pranju denarja so strožje za ponudnike spletnih iger na srečo. Operaterji morajo preveriti identiteto vsakega igralca, ki opravi transakcijo nad 1000 EUR, zagotoviti samo sledljive možnosti plačila in hraniti evidenco transakcij igralcev, kot so znesek, uporabljeni naslovi IP, čas in datumi transakcij, najmanj dve leti. Vzpostaviti morajo tudi bazo podatkov o preprečevanju pranja denarja.

Tehnični ukrepi

Nekaj tehničnih ukrepov je določenih za zaščito italijanskih igralcev pred dostopom do nelicencirane spletne loterije. Takšni ukrepi so navedeni v odloku direktorja iz januarja 2007. Cilj ukrepov je zaščititi potrošnike na vse možne načine, preprečiti mladoletne igre na srečo in podpreti licenčne ponudbe spletnih iger na srečo.

Odlok od ponudnikov internetnih storitev zahteva, da blokirajo vsa spletna mesta za igre na srečo brez licence. Odlok je uvedel tudi seznam blokiranih mest, ki vsebujejo vsa spletna mesta za loto, ki niso dovoljena v Italiji. ADM redno posodablja seznam blokiranih.

Zakonodaja proti pranju denarja
pogosta vprašanja

pogosta vprašanja

Kako lahko igralci igrajo loterije na spletu?

Igralci morajo začeti z identifikacijo najboljših loterijskih mest. Nato se morajo prijaviti, položiti sredstva na svoje račune in kupiti srečke z uporabo ustreznih korakov glede na ponudnika.

Ali je zakonito igrati loterije na spletu?

Igranje loterije je zakonito tako na spletu kot v kopenskih igralnicah. Vendar pa morajo igralci zagotoviti igro na licenčnem mestu loterije.

Ali lahko tujci igrajo loterijo v Italiji?

ja Vsakdo lahko igra vse licenčne loterije v državi, ne glede na državljanstvo ali nacionalnost. Vendar pa morajo biti igralci starejši od 18 let, da igrajo.

Ali igralci plačujejo davek na dobitke na lotu v Italiji?

V Italiji se na loterijske dobitke običajno uporablja 20-odstotni davek. Vendar pa davki veljajo samo za dobitke, ki presegajo 500 €.

Koliko časa traja, da dobitniki loterije prejmejo svoje dobitke?

Porabljeni čas se razlikuje med različnimi spletnimi loterijami. Več dejavnikov določa čakalno dobo, vključno z osvojenim zneskom in protokoli preverjanja. Nekateri italijanski ponudniki loterije ponujajo takojšnja plačila za neobdavčljive dobitke, vse pod 500 €.

pogosta vprašanja