Novice

November 9, 2023

Zanimiva dejstva o bingu, ki jih niste vedeli

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ali radi igrate igralniške igre? Potem ne potrebujete uvoda v Bingo. Za tiste, ki to igro še niso igrali, je to zabavna "sedeča" vrsta, kjer igralci ujemajo številke na natisnjeni karti. Če pa želite zmagovati pogosteje, je odličen začetek, če se naučite nekaj dejstev o tej igri. Torej, koliko veste o Bingu? Spodaj je nekaj zabavnih dejstev v vašo pozornost. 

Zanimiva dejstva o bingu, ki jih niste vedeli

Bingo izvira iz Italije v 1530

Menijo, da je bil Bingo izumljen v Italiji leta 1530. Takrat se je ta igra igrala kot loterija imenovan II Giuoco del Lotto d'Italia. Igra je dozorela v Nemčiji in Franciji, avtorsko zaščitena pa je postala leta 1933. Od takrat je Bingo postal priljubljen v kopenskih igralnicah in spletnih igralnicah. Nekateri ljudje igrajo Bingo za zabavo, medtem ko drugi igrajo za denar.

Bingo se je imenoval Beano

V 20. stoletju se je igra Bingo imenovala 'Beano' – ime, ki ga je dal Edwin Lowe, ameriški podjetnik. Igralna plošča za bingo je imela 5 vrstic in 5 stolpcev, le kvadratek na sredini mreže ni imel natisnjene številke. Po zaključku zmagovalne linije zmagovalci zavpijejo "Beano", od tod tudi ime Beano. Toda to se je spremenilo, ko je igralec pomotoma zavpil: "Bingo!"

Britanska različica ima več žog

Standardna različica binga v Veliki Britaniji ima 9 stolpcev in 3 vrstice, pri čemer se dobitki izplačajo po izpolnitvi vsaj ene vrstice. Poleg tega se igra igra z 90 žogicami. Po drugi strani pa se ameriška različica igra na mreži 5x5 s 75 žogicami. Zanimivo je, da lahko najdete tudi različici binga z 80 in 30 žogami. Kljub temu sta različici Združenega kraljestva in ZDA najbolj priljubljeni. 

Bingo ima več dobitnikov kot katera koli druga igra

Tukaj je dober razlog, da začnete igrati bingo. Po statističnih podatkih igralci binga beležijo višje skupne stopnje dobitkov kot drugi igralci igralnic. Pravzaprav je približno 96 % igralcev binga poročalo, da so večkrat zmagali. Če igrate bingo na spletu, je verjetnost zaslužka velika, saj ima igra več načinov zmagovanja. 

Bingo ima več različic

Najpogostejša različica igre Bingo se imenuje U-Pick'Em. Igralci prejmejo 3 karte s 25 številkami z vsemi 75 možnimi izidi v tej igri. Druga različica tombole, ki jo je vredno igrati, je A Roving L. Tukaj morajo igralci iger pokriti zgornjo/spodnjo vrstico in B ali zgornjo/spodnjo vrstico in O. Druge običajne različice vključujejo Facebook Bingo, Bonanza Bingo, Death Bingo in Table Bingo.

Bingo avtomati postajajo priljubljeni

Igralni avtomati so nedvomno najbolj inovativne igre. Razvijalci pogosto poskušajo uvesti nove funkcije in mehanike, da bi bila igra še bolj zabavna. Glede na to lahko igrate bingo na avtomatih in uživate v izkušnji igralnega avtomata. Na primer igrajte Bingo Billions by NextGen Gaming na igralni plošči 5x5 in osvojite glavni dobitek v vrednosti 5000 kovancev.

Ženske igrajo bingo več kot moški

Najnovejša raziskava YouGov kaže, da imajo ženske prednost bingo pred drugimi igralniškimi igrami. Študija razkriva, da ženske bolj kot moški kupujejo loterijske srečke (72 % proti 58 % moških) ali igrajo bingo ali keno na spletu (6 % proti 2 % moških). Torej lahko rečemo, da je bingo za ženske to, kar sta blackjack in poker za moške. 

Bingo privlači milenijce

Po navedbah nedavne raziskavepovprečna starost igralca binga je 38 let. To je precejšnje presenečenje, glede na to, da so na trgu iger na srečo sodobnejše igre. Toda uspeh Binga je mogoče povezati z njegovo sposobnostjo metamorfoze skozi desetletja. Bingo je uspel nagovoriti ljubitelje, ki so v 30-ih greli gledališke dvorane, in mlade fante, ki večinoma igrajo na srečo prek spleta.

Večina ljudi igra bingo na spletu

Zadnje, a zagotovo ne najmanj zabavno dejstvo o Bingu je, da se Bingo igra predvsem na spletu. A to niti ni presenetljivo, glede na to, da je igra priljubljena med mladimi, ki ne marajo natrpanih bingo dvoran in klubov. Prav tako spletna mesta za bingo podpirajo brezplačno igro, saj igralcem ponujajo bonuse dobrodošlice in zvestobe. Torej, igrajte na spletu, kadar koli lahko!

Zaključek

Zdaj veste nekaj vznemirljivih dejstev o igri. Ne pozabite, da se kartice Bingo lahko razlikujejo glede na vaše demografske podatke. Prav tako lahko vedno rečete "Beano!" vsakič, ko ustvarite zmagovalno linijo in se izognete. In želite izvedeti še nekaj? Margaret je najbolj priljubljeno zmagovalno ime v igri Bingo. Zanimivo!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice