Novice

August 23, 2022

Zmagovalec loterije se bori za nagrado 270.000 $

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mešanica sreče in bolečine je doletela Alžirca, potem ko je osvojil 270.000 $ loterija nepričakovano v Belgiji. Neidentificirani 28-letnik je ogromno nagrado dobil s praskalno kartico v vrednosti le 5 dolarjev. Vendar ima težave pri prevzemu nagrade, ker je neregistrirana oseba v Belgiji.

Zmagovalec loterije se bori za nagrado 270.000 $

Njegovo pomanjkanje dokumentov pomeni, da ne more odpreti bančnega računa, ki je potreben za prejemanje izplačil na loteriji, ki presegajo 100.000 $. To je človeka postavilo v dilemo, ali ima v tem trenutku srečo ali nesrečo.

Alternativni kanali zahtevkov

Zmagovalec loterije, ki je obupno želel zbrati znesek, ki mu bo spremenil življenje, je skušal uporabiti prijatelja, ki je imel pravo dokumentacijo, da bi zanj prevzel nagrado v Bruslju. Vendar so oblasti aretirale omenjenega prijatelja in znanca zaradi suma kraje vozovnice. Pozneje sta bila izpuščena, potem ko je zmagovalec priznal, da sta poskušala z njegovo odobritvijo.

Zmagovalec je zdaj pridobil storitve odvetnika Alexandera Verstraeta, ki mu pomaga pri iskanju. Verstraete je že napredoval. Oblasti je pridobil, da se zavežejo, da zmagovalca ne bodo deportirali, dokler ne bo imel svoje vreče bogastva. Odvetnik zmagovalcu pomaga pri vzpostavitvi stika s svojimi sorodniki v Alžiriji, da bi obdelal pravilno dokumentacijo. Poročila AFP navajajo, da jim loterija ni razkrila dokumentacije, potrebne za obdelavo plačila.

Zanimivo je spremljati, kako se bo odvijal dogodek aprila 2022, vendar je vsaj prijaznost belgijskih oblasti, da so ga pustili, da se druži, pohvalna.

Mračen lov na srečo

Medtem ko je dobitek na loteriji čista sreča, ga je Alžirec res zasledoval. Zapustil je svoj dom država v začetku leta in odpotoval v Španijo z ladjo. Najkrajši prehod med obema obalama je 9-urno potovanje, ki bi lahko trajalo tudi do 15 ur. In to na dobrem in zakonitem plovilu.

Nato je peš prečkal Španijo in Francijo, preden je vstopil v Belgijo, kjer je v pristanišču Zeebrugge kupil srečni list. Zanimivo je pomisliti, kaj se mu je moralo vrteti po glavi, ko je kupoval vstopnico, verjetno brez denarja in utrujen. Sodišče v Brugesu, v regiji, kjer je bila vozovnica kupljena, zadrži kazen, dokler se zadeva ne reši.

Začetna destinacija zmagovalca je bila Združeno kraljestvo, a zdi se, da ga je sreča prepričala, da se je naselil v Belgiji. Pravi, da bo denarno nagrado porabil za to, da si bo ustvaril življenje v Belgiji. Išče si ženo in si ustvari družino. V humornem občutku, ki kaže na njegovo odpornost, poudari, da si želi ženo najti s srcem in ne z denarjem.

Pogoji loterije spet stojijo na poti

Ta incident znova pripelje do izraza, kako so lahko pogoji poslovanja kamen spotike tudi ob legitimni zmagi. Ko je kupil vstopnico, so bile plačilne zahteve verjetno zadnja stvar, o kateri je Alžirec razmišljal. Zdaj mora iti skozi nov boj, da zahteva svoj denar.

Čeprav je prijetna bolečina, je vedno pomembno, da se igralci seznanijo s tekmovalnimi pogoji, preden začnejo igrati. Kjer je mogoče, vedno upoštevajte te pogoje od samega začetka. To prihrani veliko bolečin in stroškov v primeru velike zmage.

Upajmo, da bo Alžirec (morda bodoči Belgijec) prejel nagrado, ne da bi porabil preveč za nadaljnji postopek. In uresničiti njegovo željo po dobrem življenju.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline
2024-04-15

Od praske do jackpota: 300.000 $ zmaga ženske iz Južne Karoline

Novice