Priročen vodnik za zmagovalce EuroMillions

Vodniki

2023-03-28

Katrin Becker

Loterija EuroMillions je svetovni fenomen in kronski dragulj evropske industrije iger na srečo. Igralci v tej vseevropski loteriji lahko sodelujejo že za dva evra, glavni dobitek pa je vreden 190 milijonov evrov.

Priročen vodnik za zmagovalce EuroMillions

Tudi če ne osvojite jackpota, EuroMillions ponuja nekaj impresivnih tolažilnih nagrad. Če želite izvedeti več, berite dalje.

Ta obsežen loterijski vodnik bo odgovoril na vsa vaša vprašanja o EuroMillions, kot tudi o SuperDraws, bonus igrah, nagradah in še več.

Kaj je EuroMillions?

Od svoje ustanovitve leta 2004 nadnacionalna loterija, znana kot EuroMillions, navdušuje igralce z vsega sveta. Ta loterija je velika in se po velikosti uvršča med prvih pet. Če pogledate število udeležencev in porabljeni denar, je največji v Evropi.

EuroMillions vodijo nacionalne loterijske organizacije devetih sodelujočih držav. Vsi igralci v teh državah imajo enake možnosti za ogromno nagrado, ne glede na nekaj subtilnih sprememb v cenah vstopnic in bonus igrah.

Končno se stvari začenjajo segrevati.

EuroMillions ima osnovno izplačilo 17 milijonov € in največje izplačilo 190 milijonov €. Ta dobitek je na voljo dvakrat tedensko - vreden je bistveno več kot katera koli nacionalna loterija v Evropi.

Kdaj bo žrebanje EuroMillions?

Žrebanje EuroMillions poteka dvakrat tedensko, ob torkih in petkih, ob 20.45 po pariškem času. Rezultati loterije EuroMillions so trgovcem in medijem objavljeni vsak petek in torek ob 23. uri.

Vsa glavna spletna mesta z loterijo bo zagotovil najnovejše rezultate EuroMillions in lahko uporabite namensko preverjanje, da še enkrat preverite točnost teh številk. Ček bo hitro in enostavno ugotovil, ali se vaše izbrane številke ujemajo z zmagovalno kombinacijo.

Televizijsko občinstvo ni več očarano z loterijami tako kot nekoč. Izidi loterije EuroMillions ne bodo več pljuskali po nacionalnih televizijskih programih ali na naslovnicah časopisov. Vendar pa jih je internet naredil bolj dostopne kot kdaj koli prej.

Kdaj je EuroMillions SuperDraw?

Med vsemi žrebanji EuroMillions je SuperDraw tista, ki bi jo najbolj želeli osvojiti. Biti zmagovalec EuroMillions resda ni le stvar izbire, čeprav je zdaj pravi čas, če se boste še bolj potrudili.

Torej, kaj točno loči SuperDraw?

 • Ena prednost je, da je nagrada vedno vsaj devetmestna. To je najmanj sto milijonov evrov.
 • Okoli igre EuroMillions SuperDraw je ogromno pozornosti in hrupa. Povzroča stampedo pri kupovanju loterijskih listkov in dvigne dobitek na neverjetnih 100 milijonov evrov.
 • Če glavni dobitek EuroMillions ni osvojen, se prevrne in divji nalet za listki se nadaljuje. Ko bo dosežen 190.000.000 €, bodo nadaljnja zvišanja ukinjena.
 • Žrebanje SuperDraw je prineslo nekaj največjih dobitkov v zgodovini igre EuroMillions, in ko loterija narašča v priljubljenosti in distribuciji, so ta žrebanja pogostejša.

Spremljajte nove zgodbe o EuroMillions, da ugotovite, kdaj bodo naslednje žrebanje.

Kako deluje EuroMillions?

Številni ljudje, ki še nikoli niso igrali loterije, menijo, da je EuroMillions, drugim pa je všeč, da je malce skrivnosten.

Kakšno lokalno podporo lahko pričakujemo od loterije, ki deluje v številnih evropskih državah? Zakaj so določeni narodi primerni za bonus igre drugi pa ne? Če lahko vstopnice kupite samo pri pooblaščenih prodajalcih, kako so dostopne na internetu?

Preberite o odgovorih na ta in druga vprašanja.

Dostopnost

Nobeno podjetje ni lastnik loterije EuroMillions. Namesto tega gre za skupno prizadevanje, ki ga vodijo največji operaterji nacionalne loterije v sodelujočih državah, kot je Camelot v Združenem kraljestvu.

Ustrezna državna loterija je vsakemu podjetju odobrila ponudbo zakonitih loterijskih iger. Da bi ustanovili EuroMillions, so se le dogovorili, da bodo svoja sredstva združili v eno samo veliko loterijo.

Kupite vstopnico EuroMillions v Združenem kraljestvu. Camelot bo prejel del izkupička in ga uporabil za financiranje projektov v Združenem kraljestvu, točno tako kot pri UK Lotto. Z enakim učinkom ne glede na to, ali vozovnico kupite v Franciji.

Tako lahko tudi odklenete dodatne igre. Camelot je verjetno izvedel dodatno igro, da bi povečal prodajo, ker so izračunali dodatni prihodek več kot pokrili dodatne stroške.

Dodatni dogodki EuroMillions v Združenem kraljestvu

Irska, Francija, Španija, Portugalska, Avstrija, Belgija, Luksemburg in Švica so med drugimi državami, ki ponujajo loterijo EuroMillions. Naslednje igre pa so ekskluzivne za Združeno kraljestvo.

UK Millionaire Maker

Ko kupite vstopnico EuroMillions v Združenem kraljestvu, ste vključeni tudi v žrebanje UK Millionaire Maker. Vse, kar morate storiti, da se pridružite, je plačati nizko pristojbino 2,50 GBP.

Vsaka izbrana vrstica številk ima svojo posebno devetmestno kodo. To kodo lahko najdete na dnu vstopnice za EuroMillions.

Svoje rezultate Millionaire Maker je enostavno preveriti. Prodajalec v trgovini ali blagajnik EuroMillions lahko preveri vašo vstopnico, če jo prinesete. Če igrate prek spleta, boste prejeli e-poštno sporočilo, če boste zmagali. Če želite zahtevati nagrado v višini 1.000.000 GBP, morate pravilno vnesti devet znakov v določenem zaporedju.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks je samostojna loterijska igra. Vendar njegovi rezultati temeljijo na rezultatih EuroMillions. Vsak vnos stane 1,50 GBP, poskusite pa lahko ujemati od enega do pet primarnih števil. Vse vaše izbrane številke se morajo ujemati z zmagovalnimi številkami.

Če želite vstopnice kupiti osebno, morate to storiti pri pooblaščenem prodajalcu v eni od kvalificiranih držav. Zaradi tega grška organizacija loterije ne sodeluje, ne more imeti koristi in je ne zanima prodaja vstopnic v Grčiji.

Kam sodijo spletne trgovine z loterijo?

Posebnosti delovanja teh ponudnikov storitev se razlikujejo glede na lokacijo. Državne loterije imajo v lasti ali so odgovorne za več internetnih igralnic. Po drugi strani pa vam nekatera spletna mesta omogočajo, da "stavite na izid" loterije na enak način, kot bi lahko stavili na izid nogometne tekme.

Stave delujejo podobno kot nakup vstopnice za koncert. Poleg tega zagotavljajo nagrade, ki ustrezajo nagradam divizije EuroMillions. Vse se zdi točno tako, kot bi pri zakonitem prodajalcu.

Pravila EuroMillions

Igralci izberejo pet glavnih številk od 1 do 50 in dve številki Lucky Star od 1 do 12. Če želite zmagati, morate svoje izbrane srečne številke uskladiti z izžrebanimi. Če ujemate vseh sedem številk, boste osvojili del jackpota, ki se začne pri 17 milijonih evrov (približno 14 milijonov funtov) in se prenese, če ga ne prevzamete.

Poleg jackpota je na voljo še 12 manjših nagradnih stopenj, tako da lahko zmagate, tudi če ujemate samo dve glavni številki.

Tukaj so loterijske nagrade in kvote EuroMillions.

Možne kombinacije številk ostajajo enake ne glede na skupno število igralcev. Ko zmagovalne številke izbere več kot en posameznik, se pot enakomerno razdeli mednje.

Torej, če igrate za jackpot, a strategija, ki temelji na izbiri manj običajnih številk, lahko poveča vaše možnosti za zmago.

Lahko tudi naj računalnik naključno izbere vaše številke. EuroMillions to izbiro imenuje Lucky Dip.

Prejemanje nagrad EuroMillion

Za prevzem nagrade morate pokazati zmagovalni listek. Nagrade, osvojene v EuroMillions, se zahtevajo na več načinov, odvisno od države. Ta tabela podrobno opisuje, kdaj morajo zmagovalci zahtevati nagrado in posledice, če tega ne storijo do določenega datuma.

Kako izbrati svojo strategijo loterije EuroMillions

V žrebanju EuroMillions ima vsaka možna kombinacija številk enake možnosti, da bo izbrana. Čeprav se morda zdi malo verjetno, ima listek s sedmimi naključno izbranimi enakomerno ločenimi številkami enake možnosti za dobitek kot listek s sedmimi zaporednimi številkami.

Možnosti za zmago na EuroMillions so enake, ne glede na to, ali za izbiro številk uporabljate Lucky Dip ali spletni vodnik po loteriji EuroMillions.

Katere so najpogosteje izžrebane številke?

EuroMillions in drugi najpogostejši iskalni izrazi loterije se pogosto osredotočajo na največkrat izžrebane številke. Pogoste poizvedbe v Googlu, Bingu in drugih iskalnikih vključujejo "najboljše številke EuroMillions" in "katere so najpogostejše številke EuroMillions".

Spodaj si bomo ogledali nekaj EuroMillions vroče in hladne številke, ki vam pomagajo določiti, katere igrati. Toda tu je težava: malo od tega sploh pomaga.

Med preteklimi rezultati EuroMillions in prihodnjimi rezultati ni korelacije. Dejstvo, da je bil določen listek EuroMillions v preteklosti že večkrat izžreban, ni zagotovilo, da bo kmalu spet izbran.

Če se sprašujete, zakaj so vaše kvote enake za vsak niz številk, je to zato, ker, kot smo že pokazali, je. Kljub temu je dobro branje in je mogoče pridobiti nekaj zanimivih spoznanj o najbolj vročih in najhladnejših številkah EuroMillions.

Vroče in hladne številke EuroMillion

Preprosto je opaziti, da se najpogostejše in najmanj pogoste številke EuroMillions v prvih sedmih letih žrebanja zelo razlikujejo. 

 • Kljub več kot 370 risbam se je številka "28" pojavila le 26-krat, medtem ko je bila številka "50" izžrebana 54-krat.
 • Pet let kasneje sta "28" in "50" postala priljubljena izbira s 67 oziroma 60 žrebanji.
 • Med majem 2011 in septembrom 2016 se je številka 10 najpogosteje pojavila - kar 70-krat! Najredkejša je bila številka "41", ki se je pojavila le 38-krat.
 • Na 1225. žrebanju EuroMillions v letu 2019 je bilo najmanj priljubljeno število "46", ki se je pojavilo manj kot 100-krat, medtem ko je bilo najbolj priljubljeno število "50", ki se je pojavilo 145-krat.
 • Zgornja statistika "vseh časov" kaže, da se je najmanjše število pojavilo 7,8 % časa, največje število pa 11,8 % časa.
 • Uradni podatki so razkrili, da je bila številka "46" najmanj izbrana v 1225. žrebanju EuroMillions, sledila ji je številka "33", druga najhladnejša številka. To pomeni, da igralci pogledajo pretekle rezultate EuroMillions, da bi ugotovili, katere številke naj igrajo.

Vroče in hladne srečne številke EuroMillions

Samo 12 srečnih zvezd obstaja. Pogled nazaj na pretekla žrebanja EuroMillions razkriva, kakšen trend bi lahko pričakovali.

 • Številka 12 se je najmanj pojavljala, ker ni bila predstavljena v EuroMillions do septembra 2016. 
 • Naslednji najnižji sta 10 in 11, vendar sta se pojavili šele maja 2011. Zato se ne štejeta za "nizke" številke.

V času pisanja tega članka je bila najpogosteje izžrebana Srečna zvezda le trikrat pogosteje kot druga najpogosteje izžrebana Srečna zvezda in 47-krat pogosteje kot najredkeje izžrebana Srečna zvezda.

Zadnje novice

BetGames lansira svojo uvodno spletno loterijsko igro Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svojo uvodno spletno loterijsko igro Instant Lucky 7

Novice