Novice

February 12, 2024

Padec prihodkov in univerzitetnih štipendij: pomisleki glede arkansaške štipendijske loterije

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Uvod

Loterija za štipendije v Arkansasu je doživela upad prihodkov in zneska, zbranega za štipendije. Januarja 2023 so prihodki loterije znašali 56,1 milijona dolarjev, prejšnji mesec pa so padli na 46,7 milijona dolarjev. Podobno je znesek, zbran za univerzitetne štipendije, zdrsnil z 11,9 milijona dolarjev na nerazkriti znesek.

Padec prihodkov in univerzitetnih štipendij: pomisleki glede arkansaške štipendijske loterije

Prihodki

Prihodki loterije Arkansas Scholarship Lottery so občutno upadli. Januarja 2023 je loterija ustvarila 56,1 milijona dolarjev prihodkov. Vendar pa so prejšnji mesec prihodki padli na 46,7 milijona dolarjev. Ta upad prihodkov lahko pomembno vpliva na sredstva, ki so na voljo za štipendije.

Fakultetne štipendije

Zmanjšal se je tudi znesek, zbran za univerzitetne štipendije na štipendijski loteriji v Arkansasu. Januarja 2023 je loterija zbrala 11,9 milijona dolarjev za štipendije. Vendar natančen znesek, zbran prejšnji mesec, ni razkrit. To zmanjšanje financiranja za visokošolske štipendije lahko negativno vpliva na študente, ki se zanašajo na te štipendije pri nadaljevanju izobraževanja.

Zaključek

Zmanjšanje prihodkov in zneska, ki ga je Arkansas Scholarship Lottery zbrala za štipendije, sta zaskrbljujoča. To zmanjšanje financiranja lahko pomembno vpliva na razpoložljivost štipendij za študente. Za loterijo je pomembno, da obravnava ta upad in najde načine za povečanje prihodkov za podporo visokošolskega izobraževanja v Arkansasu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice