Novice

March 8, 2022

Pet čudnih primerov zmagovalcev loterije

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ker so loterije postale glavna stvar, je zmagovalcev nešteto. Mega Millions, EuroMillions, Powerball in ostali so v ospredje postavili nekoč neznane osebe. Toda ta sklop ima vse vrste znakov. Obstaja veliko zgodb o uspehu za zmagovalce lota in tudi nenavadnih. Ta članek deli pet čudnih zgodb o zmagovalcih loterije.

Pet čudnih primerov zmagovalcev loterije

Gerald Muswagon

Ena najbolj nenavadnih loto zgodb je o Geraldu Muswagonu, zmagovalcu 10 milijonov dolarjev na loteriji leta 1998. Ko je družinski mož iz Winnipega prevzel nagrado, se je odpravil po nakupih in svoji družini in prijateljem kupoval elegantne avtomobile ter vlagal v razkošno hišo, ki je bila v načinu zabave 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Bil je tudi vpleten v številne incidente z zakonom, od DUI do spolnega napada. Sčasoma je propadl in začel opravljati črnska dela za preživetje, preden si je pozneje vzel življenje. Sedem let po tem, ko je zadel na loteriji, Muswagona ni več.

Urooj Khan

Še en tragičen konec je bil Urooj Khan, ki je bil ubit zaradi svojega bogastva, vendar je dejanski vzrok njegove smrti razkril leta pozneje. Khan je bil uspešen poslovnež na področju kemičnega čiščenja, ko je leta 2012 na žrebanju zadel 1 milijon dolarjev na loteriji Illinois. 

Odločil se je, da bo namesto rente šel za 424.500 $ pavšalnega zneska. Ni vedel, da bo denar pripeljal do njegovega umora. Na žalost je Khan umrl v manj kot mesecu dni po zmagi na loteriji. Zanimivo je, da je umrl le dan po tem, ko so mu poslali ček. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je to kar je bila naravna smrt, zastrupitev s cianidom.

Jack Whittaker

Jackpot na loteriji ne bi smel biti vir težav, vendar ne za Jacka Whittakerja, zmagovalca Powerballa v vrednosti 314,9 milijona dolarjev. V času, ko je dosegel jackpot, je bil Whittaker vreden okoli 17 milijonov dolarjev in je živel precej dobro kot predsednik najbolj uspešnega pogodbenega podjetja. Toda ko je unovčil svoj dobitek na lotu, se je začel ves pekel. 

Whittaker je navedel, da ni bilo nadzora nad pohlepom, odkar je zadel na loteriji. Prskal je denar in ga zapravljal v striptiz klubih. Postal je močan pivec in se pogosto prepiral in spore z zakonom. V času njegove smrti leta 2020 so poročali, da je Whittaker brez denarja.

Billie Bob Harrell Jr.

Delavka Home Depota Billie Bob Harrell Jr. je videla loto oglase na televiziji, panojih, loto spletna mesta, in celo časopise in postal reden. Ko je dosegel jackpot v vrednosti 31 milijonov dolarjev, je pomenilo, da ne bo še naprej zbiral zalog. Namesto tega se je podal v pretirano življenje, delil je denar prijateljem in družini, cerkvam in dobrodelnim ustanovam. 

Harrell se ni zavedal, da je njegov denar tisto, kar vsi želijo. V prvem letu so se stvari začele vrteti, ko je izvedel, da nima več denarja. Njegov zakon je začel usihati in končno je moral opravljati slaba dela, da je preživljal konec s koncem. Končno se je Harrell zaradi razočaranja ustrelil manj kot dve leti po tem, ko je zadel na loteriji.

Abraham Shakespeare

Življenje priložnostnega delavca Abrahama Shakespeara se je spremenilo, ko je zmagal na Floridi Lotto in unovčil 17 milijonov od 31 milijonov jackpota. Težave so se začele, ko ga je tožil sodelavec, s katerim je kupil vstopnice. Žal s tem njegovih težav ni bilo konec. 

Začel je brezbrižno razmetavati denar in le nekaj mesecev po zmagi na loteriji sta bila njegova edina preostala lastnina 1 milijon dolarjev hiša in nekaj avtomobilov. Leta 2009 je bil razglašen za izgubljenega, naslednje leto pa so ga našli mrtvega. Znanka Dorice Moore je bila obsojena za njegov umor in obsojena na dosmrtno obsodbo. Kaj je bil njen motiv? Shakespearov denar, ki ga je poneverila.

Zgoraj je nekaj najbolj nenavadnih zgodb zmagovalcev loterije. Druga čudna, a smešna zgodba je španska novinarka Natalia Escudero. Bila je tako navdušena nad dobitnim listkom, da je pustila službo na televiziji v živo in ugotovila, da je osvojila le 5.500 $.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice