Novice

February 12, 2024

Potencialna legalizacija športnih stav, loterije in igralnic v Alabami: priložnost, ki spremeni igro

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Alabama je na robu potencialne legalizacije športnih stav, državne loterije in ustanovitve do 10 igralnic. O predlagani zakonodaji o igrah na srečo naj bi glasovali ta teden, kar bo prvi poskus legalizacije po zavrnitvi loterije leta 1999.

Potencialna legalizacija športnih stav, loterije in igralnic v Alabami: priložnost, ki spremeni igro

Možna legalizacija

Če bo zakonodaja sprejeta pri zakonodajalcih, bodo prebivalci Alabame imeli možnost glasovati o zadevi na prihajajočih splošnih volitvah novembra. Cilj zakonodaje je vzpostavitev državne loterije, športnih stav brez povezave in spleta, ter odprtje 10 novih igralnic, ki ponujajo namizne igre in igralne avtomate.

Zakonodajni postopek

Zakonodaja, vložena v predstavniški dom, je sestavljena iz dveh dodatnih zakonov. En predlog zakona bo predložen ustavi Alabame in bo služil kot primarna zakonodaja za legalizacijo iger na srečo v državi. Drugi predlog zakona bo zajemal operativne in lokacijske podrobnosti predlaganih igralnic.

Podpora in odobritev

Andy Whitt, republikanski predstavnik in vodja snovalcev zakonodaje, pričakuje, da bo odbor ta teden sprejel odločitev. Za uspeh bodo zagovorniki potrebovali podporo tako republikancev kot demokratov.

Lokacije igralnic

Od 10 predlaganih igralnic bodo tri na plemenskem zemljišču, ki je v lasti Poarch Band of Creek Indians. Te igralnice bodo v Atmoreju, Wetumpki in Montgomeryju. Preostalih šest igralnic bo v okrožjih Jefferson, Greene, Mobile, Macon, Lowndes in Houston. Končno dovoljenje bo izdano Poarch Creekom za gradnjo igralnice na zemljišču, ki ni plemensko.

Koristi za državo

Po predlagani zakonodaji bodo prihodki od iger na srečo obdavčeni po 24-odstotni stopnji, medtem ko bodo prihodki od športnih stav obdavčeni po 17-odstotni. Čeprav uradni pričakovani prihodki niso znani, podporniki ocenjujejo, da bi država lahko zaslužila več kot 800 milijonov dolarjev letno.

Ustvarjeni prihodki bodo dodeljeni dvema novima skladoma: Lottery for Education Fund in Gaming Trust Fund. Zakonodajalec bo imel pooblastilo, da vsako leto določi, kako se ta sredstva porabijo.

Sredstva bodo podpirala predvsem izobraževanje, vključno s štipendijami za dvoletne visoke šole, tehnične šole, lokalne šole in raziskovalne programe na univerzah. Poleg tega bodo sredstva namenjena programom zdravstvenega varstva na podeželju, pomoči posameznikom z nizkimi dohodki, infrastrukturnim projektom, kot so ceste in mostovi, ter vzdrževanju državnih parkov.

Regulacija in nadzor

Predlagane dejavnosti iger na srečo v Alabami bo urejala Alabama Gaming Commission, novoustanovljena agencija, ki je odgovorna za izdajanje licenc in nadzor nad vsemi dejavnostmi iger na srečo. Komisija bo sestavljena iz devetih članov in bo vključevala oddelek za nadzor nad igrami na srečo. Poleg tega bo upravni odbor sedmih članov nadziral Alabama Lottery Corporation.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $
2024-04-23

Zmagovalne številke Powerball za žrebanje 22. aprila z glavnim dobitkom v vrednosti 115 milijonov $

Novice