El Gordo rezultat

To morda ni prvotno ime, ki ga omenijo, ko ga vprašajo o velikih loterijah, vendar bo to prvo, na katerega kdo v Španiji pomisli. To je največja svetovna loterija glede na skupni izplačani denarni dobitek. El Gordo pomeni 'debeli.' To se je začelo kot vzdevek za prvo (največjo) nagrado, kasneje pa je postalo referenca za celotno loterijo.

Znan tudi kot Božična loterija, žrebanje poteka vsak 22. december. Leta 2021 bo žreb v Teatro Real de Madrid. Oddaja v živo ob 9.00 po srednjeevropskem času. El Gordo je posebna žrebanja tednika Lotteria National, ki naj bi igralcem v državi prinesla božično veselje. Vodi ga Loterías y Apuestas del Estado.

Za zmagovalca so 4 milijone dolarjev, za drugo vstopnico 1,25 milijona dolarjev, za tretjo 500.000 dolarjev, za vsako od dveh četrtouvrščenih 200.000 dolarjev in vsako od osmih petouvrščenih 60.000 dolarjev.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak